نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

یک نشریه چینی: اروپا در حال خروج از سلطه آمریکاست

منبع
ايرنا
بروزرسانی
یک نشریه چینی: اروپا در حال خروج از سلطه آمریکاست

ايرنا/ يک نشريه چيني با اشاره به پذيرفته نشدن قطعنامه پيشنهادي آمريکا براي تمديد تحريم تسليحاتي ايران نوشت، اين امر نشان مي‌دهد اروپا که زماني بدون قيد و شرط تمامي خواسته هاي آمريکا را مي‌پذيرفت؛ در حال خروج از سلطه واشنگتن و گاهي مخالفت با اين کشور است که مي توان اين موضوع را آغازي بر پايان دوره هژموني منافع آمريکا در اروپا دانست.

به گزارش تارنماي شبکه خبري "چاينا گلوبال"، ايالات متحده که زماني خواسته‌ها و دستورالعمل هاي آن توسط ديگر کشورها به ويژه اروپاييان صد درصد و بدون قيد و شرط محقق مي‌شد، به سرعت در حال از دست دادن موقعيت خود به عنوان يک کشور سلطه‌گر جهاني است.
دوستان و متحدان ايالات متحده بيش از پيش از وضعيت کنوني خسته شده و به صورت فزاينده اي در حال مخالفت با آمريکا هستند. اروپا که پيشتر هر قدم خود را با مشورت آمريکا بر مي داشت و طبق خواسته آن عمل مي کرد، حالا تغيير روش داده و اوضاع به قدري سريع تغيير کرده که پيش بيني آن براي استراتژيست هاي آمريکايي نيز هر روز دشوارتر مي شود.
اين نشريه مي نويسد: چند روز پيش «مايک پمپئو» وزير امور خارجه آمريکا به صورت رسمي پيش نويس قطعنامه تمديد تحريم تسليحاتي ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارائه داد که از ۱۵ عضو اين شورا، ۱۳ عضو به اين درخواست پاسخ منفي دادند.
ايالات متحده بارها و بارها خواستار تمديد تحريم تسليحاتي ايران شده است اما اين بار با مخالفت اعضاي اين شورا مواجه شد.

بر اساس اين گزارش، فرانسه، آلمان و انگليس اعلام کردند که آمريکا سال ۲۰۱۸ به رغم مخالفت ها به صورت يکجانبه از توافق هسته اي ايران (برجام) خارج شد و ما نمي توانيم اين قطعنامه پيشنهادي را که با تلاش هاي ما براي حفظ برجام مغايرت دارد، تاييد کنيم.
نکته قابل توجه در مورد شرايط فعلي اين است که متحدان ديرينه و وفادار آمريکا يعني فرانسه، انگليس و آلمان با منافع ايالات متحده مخالف بودند که احتمالاً براي واشنگتن تعجب آور بود.
چاينا گلوبال افزود: اين رويداد کاملا درست است اما با توجه به تجزيه و تحليل آنچه طي دو سال گذشته اتفاق افتاده است، بيشتر متعجب خواهيم شد؛ يادآوري مقاومت و نافرماني که ايالات متحده در تلاش براي اعمال تحريم بر چين، با آن رو به رو شد، نشان دهنده منزوي شدن آمريکا در جامعه جهاني است.  
آمريکا مدت ها تلاش کرد تا ديدگاه خود در مورد چين را به اروپاييان تحميل کند و چين را علت تمام مشکلات و بحران هاي جهاني جلوه دهد. اما يا ديدگاه و نظرات آمريکا قانع کننده نبود يا اينکه سرانجام اروپا در حال بيرون آمدن از سايه آمريکا است؛ با اين حال حمايت از چين به اندازه حمايت کشورهاي اروپايي از ايران گسترده نبود.
اروپاييان به آمريکا خاطر نشان کردند که منافع و اقتصاد آنها و همچنين اقتصاد کل دنيا به شدت به اقتصاد چين گره خورده است و قطع اين رابطه آنها را با مشکلات بزرگي مواجه خواهد کرد.
در ادامه اين مطلب آمده است: در واقع با روي کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئيس جمهوري آمريکا، روزهاي روابط خوب اروپا و ايالات متحده رو به پايان گذاشته است.
سياست مداوم فشار دولت ترامپ بر روسيه، ايران، ونزوئلا، چين و حتي آن کشورهايي که سعي در ايجاد مشارکت تجاري با شرکت ها در ليست تحريم ها دارند، همزمان بر منافع تجاري متحدان آمريکا نيز تاثير گذاشته است.
از طرفي اروپا خواهان وابستگي هرچه کمتر به ايالات متحده است تا ارتش خود را داشته باشد نه ارتشي وابسته به سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو). پيش از اين نيز «امانوئل ماکرون» رئيس جمهور فرانسه خواستار ايجاد ارتش اتحاديه اروپا شده بود چرا که اعتمادش به ايالات متحده را از دست داده است.
چاينا گلوبال در پايان نوشت: تمامي اين روند نشان دهنده اتمام دوره تبعيت بي قيد و شرط از آمريکا و پرداختن به منافع خود اروپا است. دريافت ۱۳ راي منفي در شوراي امنيت سازمان ملل متحد درس خوبي براي آمريکا و پيامي بسيار نگران کننده براي اين کشور مبني بر پايان دوره هژموني منافع آمريکا در اروپا است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره