ترامپ بار دیگر به جنگ نظامیان آمریکایی رفت

مهر/ ترامپ در حالي که هنوز از پيامدهاي اظهار نظر جنجالي خود درباره نظاميان کشته شده در جنگ جهاني رهايي نيافته، مقامات پنتاگون را متهم به جنگ افروزي براي تامين منافع شرکتهاي اسلحهسازي کرد.
به نقل از يورو نيوز، «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريکا اعلام کرد که مسئولان ارشد وزارت دفاع اين کشور (پنتاگون) خواهان روشن نگاه داشتن آتش جنگ هستند تا بدين ترتيب پيمانکاران نظامي همچنان خوشحال بمانند.
رئيس جمهور آمريکا که پيشتر به دليل اظهارات منتسب به وي در خصوص نظاميان آمريکايي کشته شده در جريان جنگ اول جهاني مورد انتقاد برخي رسانهها قرار گرفته بود ضمن تاکيد بر تمايل رهبران پنتاگون به جنگ براي راضي کردن شرکتها و پيمانکاران فعال در عرصه نظامي، اتهامهاي مطرح درباره سخنان ناخوشايند نسبت به نظاميان کشته شده در کشورش را تکذيب کرد.
ترامپ ضمن ادعاي حمايت از نظاميان کشورش گفت که جنگ طلبي رهبران پنتاگون بيشتر با هدف جلب رضايت پيمانکاران طرف معامله با وزارت دفاع صورت ميگيرد.
وي در ادامه افزود: «رهبران و فرماندهان ارشد پنتاگون تنها دنبال جنگ هستند، بنابراين شرکتهاي فوق العادهاي که بمب، هواپيماها و چيزهاي ديگر ميسازند، همگي خوشحال و راضي ميمانند.»
يادآور ميشود که «مارک اسپر» که دونالد ترامپ او را به عنوان وزير دفاع منصوب کرده پيشتر لابيگر اصلي شرکت اسلحه سازي «ريتيون»، بزرگترين توليد کننده تجهيزات نظامي در ايالات متحده آمريکا بود که سپس در سال ۲۰۱۷ به سمت مدير عامل اجرايي وزارت دفاع منصوب شد.
رابطه ترامپ با فرماندهان نظامي پس از تهديدهاي اخير رئيس جمهوري آمريکا در خصوص اجرايي کردن قانون ضد شورش و تمايل براي استفاده از نيروهاي مسلح به منظور مقابله با ناآراميها به سردي گراييده است.
براي مثال ژنرال مارک الکساندر ميلي، رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا نيز به تازگي از همراه شدن با دونالد ترامپ هنگام عبور از ميدان لافايت و عزيمت به سوي کلسياي مقابل کاخ سفيد در اوج اعتراضها به نژادپرستي و برخوردهاي خشونتآميز پليس با اقليت سياهپوست اظهار پشيماني کرده بود.
در هفته گذشته مجله آتلانتيکو در گزارشي که محتواي آن به تاييد خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز رسيد به نقل از دو مقام ارشد نظامي اعلام کرده بود که دونالد ترامپ سال ۲۰۱۸ در جريان سفر به فرانسه برنامه بازديد از قبرستان سربازان آمريکايي کشته شده طي جنگ اول جهاني را با اين توجيه که نظاميان کشته شده «بازنده» هستند، لغو کرده است.
اين افشاگري تبعات منفي زيادي را براي ترامپ به دنبال داشته است.
به گزارش مهر، اظهارات دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا و ادعاي جدا کردن خود از جنگ سالاران در آمريکا با هدف جلب آراي مردم آمريکا در انتخابات رياست جمهوري صورت ميگيرد. در دوره ترامپ شاهد افزايش فروش تسليحات از سوي اين کشور و مشارکت دولت او در جنگهاي منطقهاي هستيم. فروش تسليحات به عربستان و خرسندي ترامپ از آنکه آنرا کمک بزرگي به دولت وي بايد دانست بر اين اساس قابل ارزيابي است.
از سوي ديگر، «جرد کوشنر» داماد ترامپ و افرادي چون مايکل فلين که مشاور امنيت ملي ترامپ بود نيز در فروش تجهيزات حساس هستهاي به عربستان نقش عمدهاي داشتند که سود آن به ترامپ و افراد نزديک به وي رسيده است؛ اقدامي که خلاف مقررات همکاري هستهاي واشنگتن با کشور ديگر بوده است.