نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

بزرگترین تولیدکننده واکسن جهان: دنیا تا ۲۰۲۴ برابر کرونا واکسینه نمی‌شود

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بزرگترین تولیدکننده واکسن جهان: دنیا تا ۲۰۲۴ برابر کرونا واکسینه نمی‌شود

ايسنا/ رئيس بزرگترين شرکت توليدکننده واکسن در جهان مي‌گويد که واکسن کوويد-۱۹ در زودترين حالت ممکن تا اواخر سال ۲۰۲۴ در دسترس تمام افراد جهان قرار خواهد گرفت.

به گزارش فايننشال تايمز، "آدار پوناوالا"(Adar Poonawalla) مدير اجرايي موسسه سروم هند در گفتگو با روزنامه "فايننشال تايمز" اظهار کرد، ظرفيت توليد شرکت‌هاي دارويي آنقدر نيست تا در زمان کمي کل جمعيت جهان واکسينه شوند.
وي در ادامه گفت: چهار تا پنج سال طول مي‌کشد تا همه افراد اين کره خاکي واکسينه شوند.
پوناوالا تخمين مي‌زند اگر واکسن کوويد-۱۹ يک واکسن دو دوزي(واکسني که مي‌بايست طي دو نوبت به افراد تزريق شود) مانند سرخک يا روتاويروس باشد، براي واکسينه کردن تمام افراد جهان ۱۵ ميليارد دوز مورد نياز خواهد بود و چهار تا پنج سال طول مي‌کشد تا همه افراد اين کره خاکي واکسينه شوند.
موسسه سروم هند با پنج شرکت دارويي بين المللي از جمله "آسترازنکا" و "نواواکس"، براي توليد واکسن کوويد-۱۹ همکاري کرده و متعهد به توليد يک ميليارد دوز شده است که نيمي از آن را به افراد هند وعده داده است.

اين شرکت همچنين ممکن است با موسسه تحقيقاتي "گاملايا"(Gamaleya) روسيه براي توليد واکسن "اسپوتنيک" همکاري کند.
پوناوالا گفت که اين تعهد بسيار بيشتر از ظرفيت ساير توليدکنندگان واکسن است.
وي گفت: من مي دانم که جهان مي‌خواهد درباره موضوع عرضه واکسن کوويد-۱۹ خوش بين باشد اما من در حال حاضر نشنيده‌ام که کسي حتي به آن سطح نزديک شده باشد.
ارزيابي او ادعاهاي سياستمداران را که وعده عرضه واکسن تا ماه آينده را داده‌اند وارد هاله‌اي از ابهام مي‌کند و همانطور که شيوع اين بيماري گسترش مي‌يابد ميزان پيش سفارش عظيم ايالات متحده و اروپا براي دريافت واکسن نيز افزايش مي‌يابد که اين موضوع  باعث مي‌شود کشورهاي در حال توسعه در انتهاي صف قرار گيرند. با توجه به اينکه موسسه سروم وظيفه توليد دوزهاي واکسن در بيشتر کشورهاي در حال توسعه را دارد، ديدگاه آقاي پوناوالا در مورد توليد و توزيع واکسن شنيدني است.
موسسه سروم بزرگترين توليد کننده واکسن در جهان است که سالانه ۱.۵ ميليارد دوز واکسن براي استفاده در بيش از ۱۷۰ کشور جهان توليد مي‌کند تا از ابتلاي بسياري از افراد جهان به بيماري‌هاي عفوني مانند فلج اطفال، سرخک و آنفلوانزا محافظت کند.
اين شرکت به عنوان بخشي از توافق خود با شرکت داروسازي بريتانيايي آسترازنکا قصد دارد دوزهاي واکسن را با قيمت حدود سه دلار براي ۶۸ کشور و براساس توافق خود با نواواکس براي ۹۲ کشور توليد کند.
در ماه مه "سوميا سواميناتان"(Soumya Swaminathan) دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهاني پيش‌بيني کرد که چهار يا پنج سال طول خواهد کشيد تا همه گيري اين بيماري کنترل شود.
سواميناتان همچنين در اين باره افزود: به نظر مي‌رسد واکسن بهترين راه حل است اما توسعه آن هم کار بسيار مشکلي است.
"پيتر هيل"(Peter Hale)، مدير اجرايي بنياد تحقيقات واکسن در ايالات متحده گفت: با فرض وجود دو يا چند واکسن که حداقل ۷۵ درصد از افراد را در برابر عفونت محافظت مي‌کنند، سه چهارم جمعيت جهان مي‌توانند تا اواسط سال ۲۰۲۳ واکسينه شوند.
پوناوالا پسر سيروس پوناوالا هفتمين فرد ميلياردر هند در پي متوقف شدن آزمايش واکسن شرکت آسترازنکا به دليل بيمار شدن يک داوطلب گفت: رخ دادن چنين اتفاقاتي بسيار طبيعي است.
وي براي افزايش ظرفيت شرکت خود براي رسيدن به هدف يک ميلياردي خود گفت که در حال صحبت با سرمايه گذاراني مانند صندوق سرمايه گذاري عمومي عربستان سعودي، شرکت هلدينگ سرمايه گذاريADQ ابوظبي و شرکت سرمايه‌گذاري خصوصي TPG آمريکا براي جمع آوري ۶۰۰ ميليون دلار است. شرکت‌هاي PIF و TPG از اظهار نظر در اين باره خودداري کردند.
در ماه آوريل، آقاي پوناوالا سفارش ۶۰۰ ميليون ويال شيشه‌اي و ساير مواد را براي آماده سازي به منظور توليد انبوه واکسن صادر کرد. با اين حال او نگران است که توزيع واکسن در هند، کشوري که سريع‌ترين رشد بار ويروس کرونا را دارد، دشوار است زيرا سيستم زنجيره سرد براي انتقال ايمن واکسن به ۱.۴ ميليارد نفر وجود ندارد.
وي افزود: ما هنوز برنامه مناسبي براي انجام اين کار در هند و عرضه فراتر از ۴۰۰ ميليون دوز نداريم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره