سازمان ملل: دولتها بازگشایی مدارس را در اولویت قرار دهند

ايرنا/ سازمان جهاني بهداشت، يونسکو و يونيسف از زير مجموعههاي سازمان ملل متحد با اعلام اينکه هنوز نيمي از جمعيت دانش آموزان در جهان نمي توانند به دليل بحران شيوع کرونا به مدرسه بازگردند، از دولت ها خواستار اولويت قرار دادن بازگشايي مدارس و صدور دستورالعمل هاي جديد باهدف تضمين سلامت دانش آموزان و پرسنل مدارس شدند.
تارنماي رسمي سازمان ملل متحد روز پنجشنبه نوشت: سازمان جهاني بهداشت، يونسکو و يونيسف روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتي مشترک اعلام کردند که ۹ ماه پس از شيوع ويروس کرونا، هنوز نيمي از جمعيت دانش آموزان در جهان نمي توانند به مدرسه بازگردند.
«هنريتا فور» مدير اجرايي صندوق کودکان سازمان ملل متحد (يونيسف) بيان کرد: در زمان اوج شيوع بيماري همه گير کوويد ۱۹، مدارس در ۱۹۲ کشور در سراسر جهان تعطيل شدند و يک ميليارد و ۶۰۰ ميليون دانش آموز در خانه ماندند.
وي افزود: امروزه ۸۷۲ ميليون دانش آموز در ۵۱ کشور هنوز نمي توانند سال تحصيلي خود را آغاز کنند.
سازمان جهاني بهداشت، يونسکو و يونيسف در بيانيه مطبوعاتي خود از محروم بودن دستکم ۴۶۳ ميليون دانش آموز از آموزش از راه دور ابراز تاسف کردند و از دولت ها خواستار اولويت قرار دادن بازگشايي مدارس و صدور دستورالعمل هاي جديد باهدف تضمين سلامت دانش آموزان و پرسنل مدارس شدند.
تارنماي رسمي سازمان ملل متحد به نقل از «استفانيا جياني ني» دستيار مدير کل يونسکو در امور آموزش تصريح کرد:قبل از همه گيري کرونا، جهان با بحران آموزش دست و پنجه نرم مي کرد؛ به عبارتي ديگر اهميت دسترسي به آموزش و کيفيت آن براي هر کودک از جمله آن موارد بود.
در اين راستا، دبير کل سازمان ملل متحد تاکيد کرد: اگر به موقع اقدام نکنيم، خطر فاجعه نسل بشريت را تهديد مي کند.
از ابتداي شيوع بيماري همه گيري کوويد ۱۹، چگونگي و ميزان ابتلاي کودکان به اين بيماري از جمله پرسش هاي اساسي که مورد نظر قرار گرفت.
اثرات مخرب تعطيلي مدارس بر کودکان در بلندمدت
«تدروس ادهانوم» مدير کل سازمان جهاني بهداشت در اين رابطه تصريح کرد: پرسش هاي بسياري بدون پاسخ ماندند، اما در حال حاضر ابعاد بيشتري از اين موضوع براي ما روشن شده است؛ کودکان و نوجوانان مي توانند به همه گيري کرونا مبتلا شوند و آن را به ديگران انتقال دهند؛ اين بيماري مي تواند حتي منجر به مرگ کودکان و نوجوانان شود اما احتمال آن ضعيف است.
آمار ارائه شده از سوي سه نهاد بين المللي (سازمان جهاني بهداشت، يونسکو و يونيسف) نشان مي دهد که کمتر از ده درصد موارد ابتلا به کوويد ۱۹ و کمتر از دو دهم درصد موارد مرگ و مير ناشي از آن مربوط به افراد زير ۲۰ سال است؛ با اين حال تحقيقات بيشتري بايد پيرامون عوامل موثر بر افزايش خطر موارد حاد و يا مرگ و ميرهاي ناشي از کوويد ۱۹ در کودکان و نوجوانان صورت گيرد؛ اثرات احتمالي بلندمدت ناشي از اين بيماري بر سلامتي مبتلايان به اين بيماري همچنان ناشناخته است.
مدير کل سازمان جهاني بهداشت مي افزايد: اگرچه کودکان تا حد زيادي به موارد حاد کوويد ۱۹ مبتلا نمي شوند اما آن ها از موارد ديگري آسيب ديده اند.
بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوي سه نهاد بين المللي (سازمان جهاني بهداشت، يونسکو و يونيسف)، تعطيلي مدارس در بلندمدت مي تواند اثرات مخربي بر کودکان به همراه داشته باشد.
هنريتا فور مدير اجرايي يونيسف در اين زمينه بيان کرد: با تعطيلي مدارس و در خانه ماندن کودکان، آن ها بيشتر در معرض خشونت هاي جسمي و روحي قرار گرفته اند. سلامت روان آن ها در خطر است؛ سوء استفاده جنسي، بهره کشي و فقر بيشتر آن ها را تهديد مي کند.
وي يادآور شد: براي طبقات ضعيف جامعه از جمله حاشيه نشينان، عدم بازگشت به مدرسه حتي به مدت چند هفته مي تواند پيامدهاي منفي طولاني مدت براي دانش آموزان به دنبال داشته باشد.
هنريتا فور افزود: مدرسه افزون بر آموزش، خدمات مهمي از جمله درمورد بهداشت، سلامتي و تغذيه آن ها ارائه مي کند و محيطي امن و مناسبي را براي آن ها فراهم مي کند؛ با تعطيلي مدارس، امکان ارائه اين خدمات ديگر ميسر نيست. به همين دليل است که ما از دولت ها مي خواهيم با رفع محدوديت ها، بازگشايي مدارس را در اولويت قرار دهند.
سازمان ملل متحد همچنين از دولت ها مي خواهد که تمام نيازهاي کودکان در مدارس ازجمله آموزش، حفاظت، سلامت جسمي و رواني را مدنظر قرار دهند و اطمينان حاصل کنند که منافع هر کودک در درجه اول قرار دارد.
«استفانيا جياني ني» دستيار مدير کل يونسکو در امور آموزش بيان کرد: در بحران شيوع کرونا، اهميت نياز به مدرسه به عنوان مرکز يادگيري و آموزش و همچنين برخورداري کودکان از رفاه و سلامتي در اين مراکز آموزشي بيش از پيش احساس شد.
سازمان جهاني بهداشت، يونسکو و يونيسف همچنين در اين رابطه توصيه هاي کاربردي و دستورالعمل هاي جديدي درمورد نحوه اداره مدارس با حداکثر ايمني دربحبوحه شيوع کرونا منتشر کردند که شامل تدابير امنيتي نظير فاصله گذاري اجتماعي، زدن ماسک، امکانات شستشوي دست، تميز کردن سطوح و اشيا، ايجاد سازوکارهايي براي به اشتراک گذاشتن اطلاعات با والدين، دانش آموزان و معلمان و ... مي شود.
بر اساس بيانيه سه نهاد فوق، تداوم آموزش کودکان براي رفاه عمومي، سلامتي و امنيت آن ها بايد در راس همه ملاحظات و تصميم گيري ها هنگام سازماندهي آموزش کودکان زير ۱۸ سال لحاظ شود.
طبق آمار «ورلد ميتر»، تا اين لحظه افزون بر ۳۰ ميليون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدهاند و ۹۴۵ هزار و ۷۸۱ نفر هم بر اثر بيماري جان خود را از دست دادهاند و ۲۱ ميليون و ۸۲۴ هزار نفر بهبود يافتند.