پلوسی استیضاح مجدد ترامپ را منتفی ندانست

ايرنا/ نانسي پلوسي روز يکشنبه احتمال استيضاح مجدد دونالد ترامپ به علت فشارهاي وي براي تعيين زودهنگام جانشين قاضي فقيد ديوان عالي آمريکا را منتفي ندانست.
رييس مجلس نمايندگان آمريکا در مصاحبه با شبکه اي بي سي نيوز گفت: مرگ "روث بيدر گينزبرگ" موجب شد که راي گيري در انتخابات عمومي سال ۲۰۲۰ آمريکا بيش از هر زمان ديگري حياتي باشد.
پلوسي افزود: حتي اگر جو بايدن نامزد دموکرات در انتخابات رياست جمهوري پيروز شود و دموکراتها کنترل سنا را دوباره بدست بگيرند، ترامپ و جمهوريخواهان سنا ممکن است هنوز تلاش کنند نامزد خود در ديوان عالي را منصوب کنند.
پلوسي در ادامه در پاسخ به سوال مجري شبکه اي بي سي مبني بر اينکه برخي احتمال استيضاح ترامپ يا ويليام بار دادستان کل را راهي براي پيشگيري از اقدام سنا در مورد تعيين جانشين بيدر گينزبرگ ميدانند، گفت: ما گزينههاي خود را داريم. ما نيز ورقهايي براي رو کردن داريم که فعلاً قصد بحث درباره آنها را نداريم.
رييس مجلس نمايندگان آمريکا تاکيد کرد: همانطور که ما از مردم آمريکا در برابر ويروس کرونا محافظت ميکنيم، در حال حاضر هدف اصلي ما حفاظت از سلامت انتخابات است.
با مرگ «روث بيدر گينزبرگ» يکي از ۹ قاضي ديوان عالي آمريکا در ۶ هفته مانده تا زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري، دموکراتها را نسبت به بهره برداري جمهوريخواهان و دونالد ترامپ از اين مساله به شدت نگران کرده است.
گينزبرگ ۲۷ سال کرسي قضاوت در ديوان عالي آمريکا را در اختيار داشت و تا آن زمان برتري جمهوريخواهان به دموکراتها پنج به چهار محسوب ميشد. حال با خالي شدن اين کرسي در پي مرگ وي، در صورت اقدام ترامپ به انتخاب فرد جايگزين و حمايت سنا تا برگزاري انتخابات رياست جمهوري، کفه ترازو ميتواند در عاليترين سطح تصميم گيري قضايي به نفع ترامپ تغيير يابد.
با توجه به اين که ترامپ در دوره رياست جمهوري خود دو قاضي محافظهکار بر مسند اين کرسي معرفي و منصوب کرده، با معرفي نفر سوم توسط وي به طور عملي کنترل محافظهکاران بر بالاترين مرجع قضايي در آمريکا قويتر ميشود.