درگیریهای مرزی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از سرگرفته شد
ايرنا/ درگيري ميان نظاميان ارمنستان و جمهوري آذربايجان در مرزهاي مشترک از سر گرفته شد. وزارت دفاع جمهوري آذربايجان در حالي با صدور بيانيه اي نيروهاي ارمنستان را به آغاز عمليات متهم کرد که نخست وزير ارمنستان هم اعلام کرد که جمهوري آذربايجان آغاز کننده حمله بوده است .
وزارت دفاع جمهوري آذربايجان در گزارشي از حمللات گسترده صبح امروز ( يکشنبه ) نيروهاي ارمنستان به مواضع ارتش جمهوري آذربايجان و مناطق مسکوني مرزي اين کشور و کشته شدن افراد غيرنظامي خبر داد.
بنا به اين گزارش ، نيروهاي ارمنستان با استفاده از سلاح هاي سنگين از جمله توپخانه ها مواضع واحد هاي ارتش جمهوري آذربايجان در امتداد مناطق مرزي و نيز روستاهاي مرزي " قاپانلي " شهرستان " ترتر " ، "چيراغلي " و "ارتا قروند" شهرسيتان "آقدام " ، "آلخانلي " و شکوربيکلي " شهرستان "فضولي " و " جوجوق مرجانلي " شهرستان " جبرايل " را مورد هدف قرار دادند که بر اثر آن تعدادي از افراد غير نظامي کشته و زخمي شدند .
بنا به اين گزارش ، بر اثر اين حملات همچنين خساراتي به واحد هاي مسکوني و اقتصادي مناطق مرزي وارد شده است .
اين گزارش افزود: واحد هاي ارتش جمهوري آذربايجان مستقر در نزديکي خط تماس نيروها با استفاده از سامانه هاي موشکي و توپخانه ها ، جنگنده و ماشين هاي زره پوش در راستاي جلوگيري از حملات نيروهاي ارمنستان در مسير "ترتر – آقدام " و " فضولي – جبرايل " اقدام مي کنند .
طبق اين گزارش ، ارتش جمهوري آذربايجان در حال حاضر کنترل کامل بر شرايط عملياتي را دارد .
وزارت دفاع جمهوري آذربايجان همچنين از رسانه هاي جمعي خواستار پرهيز از انتشار گزارش هاي غير رسمي در باره اين در گيري ها شد .
از سوي ديگر شبکه خبري روسيه اليوم به نقل از نخست وزير ارمنستان گزارش داد که نيروهاي جمهوري آذربايجان حمله به مواضع مرزي اين کشور را آغاز کرده اند.
مناقشه ميان ارمنستان و جمهوري آذربايجان بر سر منطقه قرهباغ کوهستاني در سال ۱۹۸۸ ميلادي آغاز و در سال ۱۹۹۲ ميلادي به درگيريهاي نظامي تبديل شد .
بر اثر مناقشه منطقه قرهباغ کوهستاني جمهوري آذربايجان و هفت شهرستان ديگر در همجواري آن تحت تصرف نيروهاي ارمنستاني درآمد .
در سال ۱۹۹۴ ميلادي با ميانجيگري گروه مينسک سازمان امنيت و همکاري اروپا آتشبس ميان طرفين مناقشه برقرار شد، ولي تلاشهاي بينالمللي براي حل مسالمتآميز اين مناقشه تا به حال نتيجهاي نداشته است .
روسيه به همراه فرانسه و آمريکا از سال ۱۹۹۷ ميلادي رياست مشترک در گروه ميانجي مينسک سازمان امنيت و همکاري اروپا ويژه حل مسالمتآميز مناقشه قرهباغ را بر عهده دارد .