خیز الکاظمی برای شرکت در انتخابات ژوئن عراق

ايسنا/ به گفته منابع عراقي، نخستوزير اين کشور درصدد تشکيل فراکسيوني سياسي جهت شرکت در انتخابات زودهنگام ژوئن ۲۰۲۱ است.
به نقل از العربي الجديد، يک منبع نزديک به مصطفي الکاظمي، نخستوزير عراق اعلام کرد، روزهاي گذشته شاهد نشستهاي فشردهاي ميان الکاظمي و تيم سياسي وي براي تشکيل فراکسيوني به عنوان يک فراکسيون مدني مستقل که ۹۰ درصد اعضاي آن جوانان باشند، جهت شرکت در انتخابات زودهنگام بوديم. هنوز با نام اين فراکسيون توافق نهايي نشده است.
اين منبع افزود: فراکسيون انتخاباتي الکاظمي شامل فعالان برجستهاي است که نقشي در تظاهرات اکتبر داشتند و بيشتر آنها خبرنگاران، اصحاب رسانه و شخصيتهاي دانشگاهي هستند.
به گفته منابع، چندين نشست براي بررسي جذب چهرههاي جديد براي اين فراکسيون و رقابت با احزاب کلاسيک در مقرهاي اصلي به ويژه بغداد و جنوب کشور برگزار شد. الکاظمي احتمالا ناظر و موسس فراکسيون جديد خواهد بود و مشروط به اين نيست که حتما خودش نامزد انتخابات باشد.
در حالي که دفتر نخستوزير عراق از يکشنبه از واکنش نشان دادن به اين گزارشات خودداري ميکند، ندي شاکر جودت، نماينده ائتلاف النصر در گفتگو با العربي الجديد گفت: الکاظمي قبل از برعهده گرفتن پست نخستوزيري يک شرط را قبول کرد و آن شرکت نکردن در انتخابات آتي و عدم تشکيل حزب بود. بعد از اين به وي رأي اعتماد داده شد. اکنون ما از گزارشات مبني بر تلاش وي براي تشکيل فراکسيون انتخاباتي تعجب ميکنيم.
وي الکاظمي را متهم کرد به اينکه از پست و اختياراتش براي تحقق دستاوردهاي سياسي و انتخاباتي استفاده ميکند و به ميادين تظاهرات و نزد فعالان رفته و تعدادي از آنها را با هدف کسب آرايشان به کار گرفته است.
جودت گفت: الکاظمي از آغاز اعتراضات در اکتبر ۲۰۱۹ حامياني در داخل اين اعتراضات داشت. او اکنون بيشتر از آنکه مشغول حل بحرانهاي عراق به ويژه بحران اقتصادي باشد، مشغول تشکيل فراکسيون انتخاباتي است.
در مقابل، غضنفر البطيخ، از رهبران ائتلاف الفتح اعلام کرد قانوني وجود ندارد که نخستوزير را از شرکت در انتخابات منع کند، اما توافق سياسي وجود داشت که نخستوزير را از شرکت در انتخابات منع ميکند. نگرانيهايي درباره استفاده الکاظمي از پستش براي دستيابي به اهداف انتخاباتي به ويژه بعد از تعيين تعداد زيادي از فعالان به عنوان مشاور خود وجود دارد. استفاده از منصب باعث ميشود رقابت انتخاباتي ناعادلانه و غيرشفاف باشد.
محمد التميمي، تحليلگر سياسي عراقي نيز گفت، براساس اطلاعات الکاظمي و فراکسيون انتخاباتي وي در مرحله سياسي آتي به ويژه در شهرهاي داراي اکثريت شيعه تأثيرگذار خواهد بود. الکاظمي و فراکسيون وي احتمالا ۲۰ کرسي در پارلمان جديد به دست ميآورند به ويژه اينکه بيشتر اين شخصيتها از جوانان هستند و در انقلاب اکتبر نقش دارند. الکاظمي اکنون براي جذب تعداد بيشتري از آنها تلاش ميکند. گروههاي سياسي بانفوذ نيز در مقابل اقدام ديگري براي کسب حمايت تظاهرکنندگان و فعالان اتخاذ خواهند کرد.