نماد آخرین خبر

لایحه دولت جانسون درباره برگزیت در مجلس اعیان شکست خورد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
لایحه دولت جانسون درباره برگزیت در مجلس اعیان شکست خورد

ايرنا/ نمايندگان مجلس اعيان انگليس شامگاه دوشنبه پس از ساعت‌ها بحث و بررسي به لايحه جنجالي دولت بوريس جانسون در خصوص ناديده گرفتن بخش‌هاي کليدي از موافقت‌نامه برگزيت که سال گذشته با اتحاديه اروپا توافق شد، راي مثبت ندادند.

نمايندگان در دو راي گيري جداگانه به لايحه‌اي که جانسون آن را «تضمين پويايي و امنيت بازار داخلي» کشور در دوره پسا برگزيت مي‌نامد، راي موافق نداده و خواستار حذف بخش‌هايي شدند که گفته مي‌شود ناقض قوانين بين‌المللي است.

نخست وزير انگليس شهريور ماه گذشته در واکنش به روند کند مذاکرات برگزيت لايحه‌اي را پيشنهاد کرد که در صورت عدم حصول توافق تجاري با اتحاديه اروپا، ساز و کار ويژه اي که براي ايرلند شمالي موافقت شده، ناديده گرفته شود.

جانسون بر اين باور است که اتحاديه اروپا قصد دارد با استناد به توافق برگزيت بين ايرلند شمالي و ديگر مناطق انگليس حصار اقتصادي ايجاد کند. با اين حال اتحاديه اروپا ضمن رد اين ادعا، تاکيد دارد که ناديده گرفتن توافق برگزيت خلاف موازين بين‌المللي است.

در توافقي که سال گذشته به تائيد دو طرف رسيد، پيش بيني شده است که ايرلند شمالي به مدت چهار سال برخي از مقررات اتحاديه اروپا را رعايت خواهد کرد. اين در حالي است که در لايحه دولت انگليس پيش بيني شده که اين کشور مي تواند به طور يکجانبه براي ايرلند شمالي در زمينه امور تجاري تصميم گيري کند.

«اورسولا فون درلاين» رئيس کميسيون اروپا هشدار داده بود که اين لايحه نقض قوانين بين‌الملل است و «ديويد ساسولي» رئيس پارلمان اروپا هم گفته که اجراي اين لايحه تبعات بسيار بدي را براي انگليس در پي خواهد داشت. همچنين پارلمان اروپا هشدار داده که اگر طرح يادشده به تائيد برسد، اين نهاد «تحت هيچ‌ شرايطي» به تصويب قراردادهاي تجاري با انگليس تن نخواهند داد.

در داخل هم علاوه بر احزاب سياسي مخالف دولت، هم‌حزبي‌هاي جانسون حملات تندي را عليه لايحه يادشده مطرح و تصريح کردند که اجراي آن اعتبار بين‌المللي انگليس را تضعيف خواهد کرد.

پنج نخست وزير اسبق انگليس که در قيد حيات هستند مخالفت صريح خود را با اين لايحه اعلام کرده‌اند.

اما مهم‌تر از آن، جو بايدن رئيس جمهوري منتخب آمريکا به جانسون هشدار داده که اين کشور بايد به توافق «جمعه نيک» احترام بگذارد يا توافق تجاري جداگانه اي با آمريکا در کار نخواهد بود.

او که يک آمريکايي ايرلندي کاتوليک است سپتامبر (شهريور) گذشته در توئيتي نوشت: نمي توانيم اجازه دهيم پيمان جمعه نيک که صلح را به ايرلند شمالي بازگرداند در نتيجه برگزيت آسيب ببيند. هر گونه توافق تجاري بين آمريکا و انگليس بايد منوط به احترام به اين پيمان و جلوگيري از بازگشت به مرز سخت باشد، همين و بس.

اين اظهارات مورد تاييد نانسي پلوسي رئيس دموکرات مجلس نمايندگان آمريکا نيز هست. وي گفته است اگر انگليس ديگر پيمان هاي بين الملي را نقض کرده و پيمان جمعه نيک را تضعيف کند، توافق تجاري جديد انگليس- آمريکا شانسي براي تصويب در کنگره آمريکا نخواهد داشت.

انگليس در آستانه پايان دوره گذار خروج از اتحاديه اروپا، به موافقتنامه‌هاي تجاري با آمريکا براي جبران خسارت‌هاي اقتصادي ناشي از برگزيت چشم دوخته است. به گزارش فايننشال تايمز بايدن قصد دارد تا در اولين تماس تلفني با جانسون ديدگاه خود درباره برگزيت را مطرح کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره