مردم شیلی خواستار استعفای رئیسجمهوری شدند

ايرنا/ مردم شيلي در اعترض گسترده به عملکرد ضعيف دولت در بهبود اقتصادي و مهار بحران کرونا، با حضور خيابان ها خواستار برکناري رئيس جمهوري کشورشان شدند.
به گزارش شبکه چندمليتي تله سور آمريکاي لاتين، همه گيري ويروس کرونا با برجستهسازي ضعفهاي دولت "سباستين پينيرا" رئيس جمهوري شيلي، اين بار تظاهرات گسترده اين کشور را به سوي مطالبه برکناري وي سوق داد.
از نيمه سال ۲۰۱۹ هزاران نفر در اعتراض به اجراي بستههاي اقتصادي دولت شيلي به خيابان ها ريختند. اجراي اين طرح باعث کمبود بودجه در بخش دولتي و فراهم آوردن شرايط اقتصادي به سوي خصوصي سازي احتمالي در اين کشور شده است. معترضان همچنين از امتناع دولت پينيرا در برابر لايحه "حفظ قانون اساسي" با استفاده از درخواست تجديد نظر به خشم آمده اند. لايحه امکان برداشت دوم از ۱۰ درصد بخش مديران صندوق بازنشستگي را فراهم مي کند.
در همين راستا ملت شيلي استفاده پليس از ابزار خشونت در سرکوب اعتراضات مسالمت آميز مردم بيدفاع زنان و نوجوانان و اصحاب رسانه را به شدت مورد انتقاد قرار دادند.
ناآراميهاي گسترده شيلي از ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹ (۲۶ مهر ۱۳۹۸) در اعتراض به افزايش بهاي بليت مترو آغاز و به تدريج به مخالفت با وضعيت اقتصادي در کشور منتهي شد که پيامد آن غارتگري، آتشافروزي و درگيريهاي روزانه بين معترضان و نيروهاي پليس بود. اين بدترين بحران سياسي شيلي در سه دهه اخير محسوب ميشد. اعتراضات شيلي در مدت شش ماه ادامه داشت که با شيوع ويروس کرونا به طور موقت فروکش کرده بود.
به دنبال تداوم اعتراضها، رئيس جمهوري اين کشور با برگزاري همهپرسي درباره تغيير قانون اساسي اين کشور موافقت کرد. اين تغيير اساسي يکي از خواستههاي اصلي معترضان بود که براي آن در طول يک سال گذشته تجمعهاي گستردهاي عليه دولت برگزار کرده بودند. به عقيده معترضان قانون اساسي اين کشور يکي از علل اصلي نابرابري در شيلي است.
بر اساس به روز رساني تارنماي وردمترز، آمار مبتلايان به کوويد-۱۹ در اين کشور آمريکاي جنوبي، به بيش از ۵۳۷ هزار نفر مي رسد که بالغ بر ۱۵ هزار نفر از آنها بر اثر ويروس کرونا آنها جان باختهاند.