ترکیه: تصمیم سنای فرانسه در مورد قرهباغ مضحک است

ايسنا/ وزارت خارجه ترکيه، تصميم سناي فرانسه در مورد لزوم عقبنشيني جمهوري آذربايجان از برخي مناطق آزاد شده از ارمنستان را "مضحک و به دور از حقايق" دانست.
به نقل از آناتولي، وزارت امور خارجه ترکيه در بيانيه اي اعلام کرد : اين تصميم سناي فرانسه به وضوح نشان مي دهد که چرا کار گروه مينسک، که بايد خنثي باقي بماند، تاکنون نتوانسته است اين مشکل را حل کند. اين درخواست سناي فرانسه از آذربايجان براي ترک سرزمين هاي خود که از اشغال نجات داده است، نشان دهنده يک رويکرد نابجا، جزئي و بدور از واقعيت است، که نمي توان آن را جدي گرفت. ما اميدواريم که فرانسه با نتيجه گيري صحيح براي ايجاد ثبات در منطقه موضعي سازنده اتخاذ کند.
در اين بيانيه آمده است: فراخوان سناي فرانسه مبني بر "لزوم عقبنشيني" آذربايجان از خاک خود، مضحک، جانبدارانه و بدون توجه به واقعيتهاست. اين بيانيه فاقد منطق، امکان مشارکت فرانسه در حل اين مسئله را به طور جدي محدود کرده است".
اين وزارتخانه ضمن تکذيب ادعاها در رابطه با ترکيه اعلام کرد: "تصميم سناي فرانسه، ميزان جانبداري و علت بي حاصل شدن تلاشهاي روساي مشترک گروه مينسک سازمان امنيت و همکاري اروپا که قرار بود در حل اين مسئله بي طرف باشند، را به طور محرز نشان داد".
وزارت امور خارجه ترکيه اين تصميم را مثال عبرتانگيز براي نقض اصول اساسي قوانين بينالمللي، مشروعيت و حقانيت به خاطر منافع سياست داخلي دانست و تاکيد کرد: ارتش آذربايجان به حملات و اقدامات تحريک آميز ارمنستان در تووز و سپس در قرهباغ بالايي پاسخ لازم را داد. اين کشور با آزادسازي اراضي اشغال شده خود پس از 30 سال بار ديگر تماميت ارضياش را برقرار کرد.
در اين بيانيه آمده است: "در اين تصميم مواردي وجود دارند که حتي دولت فرانسه نيز با آن مخالفت خواهد کرد. بازتاب موضع خصمانه اخير در فرانسه عليه ترکيه در متن اين تصميم نه تعجب برانگيز بلکه تامل برانگيز است. ارزيابي به دور از پيش داوري و عيني مواضع اصولي ترکيه در حمايت از حق، حقوق و مشروعيت در منطقه نزديک به خود و همچنين اجتناب از نقل و قول نادرست از تاريخ و وقايع بي ربط براي صحت مناسبات دو کشوز الزامي است".
وزارت امور خارجه ترکيه همچنين تاکيد کرد: اميدوارم، در برههاي که در زمينه اختلاف 30 ساله آذربايجان و ارمنستان رسيديم، فرانسه با تصميم گيري درست، موضع سازنده در زمينه برقراري ثبات در منطقه اتخاذ کند. براي ميسر شدن اين امر تلاش براي دستيابي يک راهکار پايدار در چارچوب قوانين بينالمللي در راستاي واقعيتهاي فعلي کافي خواهد بود.