هدف دیدار بن سلمان با نتانیاهو چه بود؟

فارس/ رويترز گزارش داد، هدف وليعهد سعودي از ديدار با نخستوزير رژيم صهيونيستي، ارسال سيگنال به جو بايدن و دور کردن تمرکز او از ديگر مسائل منطقه به ويژه وضع حقوق بشري عربستان سعودي بوده است.
به رغم تکذيب مقامهاي عربستان سعودي درباره خبر ديدار يکشنبه هفته جاري محمد بن سلمان وليعهد عربستان سعودي با بنيامين نتانياهو نخستوزير رژيم صهيونيستي در شهر «نئوم»، يک منبع سعودي و همچنين يک ديپلمات خارجي مستقر در رياض در گفتوگو با رويترز به جزئياتي درباره اين ديدار و چرايي آن پرداختند.
روز دوشنبه، رسانههاي رژيم صهيونيستي از قبيل «کان» گزارش دادند که نتانياهو و «يوسي کوهن» رئيس موساد يکشنبه گذشته به صورت مخفيانه به عربستان سعودي سفر کرده و با بنسلمان در شهر «نئوم» ديدار کردند.
«يواف گالانت» وزير آموزش رژيم صهيونيستي نيز با تاييد ديدار نتانياهو و وليعهد عربستان سعودي در خاک اين کشور، اين ديدار و علني شدن آن را حائز اهميت بسيار بالايي دانست.
به رغم تکذيب اين ديدار توسط مقامهاي دولت عربستان سعودي، يک منبع سعودي و يک ديپلمات خارجي مستقر در رياض در گفتوگوي امروز جمعه با خبرگزاري رويترز، به جزئيات بيشتري درباره اين ديدار اشاره کردند.
طبق ادعاي اين دو منبع استنادي رويترز، ديدار بن سلمان با نتانياهو و کوهن، با حضور «مايک پامپئو» وزير خارجه آمريکا برگزار شده است.
رويترز نوشت: «پامپئو در تلاش براي ترغيب عربستان سعودي براي پيوستن به امارات عربي متحده، بحرين و سودان در موضوع عاديسازي روابط با اسرائيل بوده است اما او از تاييد انجام چنين ديداري (بين بن سلمان و نتانياهو) امتناع کرده است اما ديپلماتهاي اين منطقه گفتند، سفراي ايالات متحده در منطقه در محافل خصوصي انجام ملاقات مذکور را تاييد کردهاند.»
اين رسانه در ادامه به نقل از يک منبع سعودي موثق و يک ديپلمات خارجي در رياض گزارش داد، «انتظار نميرود تا زماني که ملک سلمان زنده است، عادي سازي (روابط بين رياض و تلآويو) محقق شود».
ديپلمات خارجي مورد استناد رويترز ديدار بن سلمان با نخستوزير رژيم اشغالگر قدس را به انتخابات اخير رياست جمهوري آمريکا مرتبط دانست و از سيگنال رياض به جو بايدن درباره موضوعات منطقه به ويژه مسائل مرتبط با عربستان سعودي خبر داد.
اين ديپلمات خارجي مستقر در پايتخت سعودي گفت: «عاديسازي (روابط بين رياض و تلآويو) در نقش مشوقي براي دور کردن تمرکز (بايدن) از ديگر موضوعات به ويژه مسائل حقوق بشري (عربستان سعودي) است».
اين ديپلمات خارجي و همچنين منبع سعودي مورد استناد رويترز مدعي شدند، ملک سلمان شاه عربستان سعودي در جريان سفر نتانياهو و ديدارش با بن سلمان قرار نگرفته بود.
رويترز در ادامه گزارش خود، از نگرانيها درباره وضعيت جسماني ملک سلمان و وخامت حال او خبر داد و بر احتمال اقدام «عمدي» برخي مقامهاي سعودي در انتشار فيلمي از سخنراني اخير او در نشست مجازي سران گروه 20 تاکيد کرد.
در گزارش آمده است: «در جريان نشست (شنبه) گروه 20 يک ويدئو درز کرد که نشان داد محمد بن سلمان اظهارات اشتباه شاه (سعودي) را اصلاح ميکند. منابع خبري گفتند که درز اين فيلم، يک اقدام عامدانه بوده است».
اين رسانه در پايان گزارش خود از رجوع به «دفتر رسانهاي دولت عربستان سعودي» به منظور اظهارنظر درباره صحت و سقم اظهارات منبع سعودي و ديپلمات خارجي مستقر در رياض خبر داد اما اين دفتر از هرگونه اظهارنظر امتناع کرد.
گزارش رويترز ساعتي بعد از انتشار خبر شبکه صهيونيستي «آي24» منتشر شد که در آن يک مقام ارشد رژيم صهيونيستي به اين رسانه گفته است، تا زماني که «سلمان بن عبدالعزيز» شاه عربستان سعودي است، پيشرفتي در توافق عاديسازي روابط بين دو طرف حاصل نخواهد شد.
اين مقام اسرائيلي که خواست نامش فاش نشود، افزود: «اين طور برداشت ميشود که پيشرفت [در عاديسازي روابط] فقط بعد از کنار رفتن ملک سلمان ممکن خواهد بود»