نماد آخرین خبر

فایننشنال تایمز: عربستان در تلاش برای حل بحران قطر به عنوان هدیه‌ای برای بایدن است

منبع
تسنيم
بروزرسانی
فایننشنال تایمز: عربستان در تلاش برای حل بحران قطر به عنوان هدیه‌ای برای بایدن است

تسنيم/ يک روزنامه غربي تلاش عربستان براي پايان دادن به محاصره قطر را به عنوان هديه‌اي براي دولت جو بايدن و جلب نظر وي تلقي کرد.

روزنامه «فايننشال تايمز» نوشت که عربستان سعودي به دنبال راهي براي حل پرونده خليج فارس و حل و فصل اختلافاتش با کشور قطر به عنوان هديه‌اي براي « جو بايدن» رئيس جمهور منتخب آمريکا است.

اين روزنامه در گزارشي اعلام کرد که رياض تلاش‌هاي خود را براي حل درگيري با کشور قطر تشديد کرده و اين اقدامات پس از شکست «دونالد ترامپ» ، رئيس جمهور آمريکا افزايش يافته است.

اين اقدامات براي پايان دادن به محاصره تحميل شده توسط عربستان سعودي ، امارات ، بحرين و مصر براي کشور قطر ، که غني از گاز طبيعي است ، به عنوان تلاش «محمد بن سلمان» ، وليعهد سعودي براي نزديک شدن به دولت جو بايدن و به عنوان يک هديه خداحافظي به دونالد ترامپ که حامي جنايت‌هاي عربستان در جنگ يمن و همچنين ترور « جمال خاشقجي» روزنامه نگار منتقد سعودي بود، تلقي مي‌شود.

وليعهد سعودي از موضع دولت جو بايدن در خصوص عربستان هراس دارد؛ به ويژه اينکه بسياري از دموکرات‌ها، عربستان را به دليل ترور جمال خاشقجي در کنسولگري عربستان در استانبول ، جنگ عليه يمن و همچنين دستگيري بازرگانان و شاهزادگان به بهانه مبارزه با فساد محکوم کردند.

در اين زمينه مشاوران عربستان و امارات اظهار داشتند که اقدام عربستان براي حل اختلافات با قطر يک هديه براي جو بايدن است و وليعهد سعودي احساس مي‌کند که پس از پيروزي دولت بايدن، در دروازه هدف قرار دارد و به همين دليل به دنبال پايان دادن به اختلافاتش با قطر است.

بيشتر بخوانيدعربستان|توصيه مشاوران ملک سلمان براي بهبود روابط با ترکيه در قبال سياست‌هاي جديد آمريکا
روزنامه فايننشال تايمز به نقل از « علي الشهابي» تحليلگر سعودي نزديک به دربار سعودي نوشت: عربستان ماه‌ها پيش آمادگي خود را براي پايان دادن به محاصره قطر اعلام کرده بود.

وي افزود: عربستان مدتي است که مشغول بستن تعدادي از پرونده‌ها ، به ويژه پرونده محاصره قطر است. محاصره هوايي ، زميني و دريايي قطر در ژوئن 2017 پس از آن آغاز شد که عربستان سعودي و هم‌پيمانانش ، اين کشور کوچک را به حمايت از تروريسم متهم کردند.

قطر که يکي از بزرگترين توليدکنندگان گاز طبيعي است ، اين اتهامات را رد کرد و طرفين درگير در برابر فشارهاي ايالات متحده براي حل بحران مقاومت کردند.

دراين راستا يک منبع ديپلماتيک اعلام کرد که کويت اخيرا تلاش‌هايي را در راستاي ايجاد پايه‌هاي مذاکرات مستقيم ميان رياض و دوحه آغاز کرده است. قطر مي‌خواهد قبل از مذاکرات دوجانبه ، گام‌هاي اعتماد سازي ايجاد شود. در همين زمينه پيشنهادي براي رفع ممنوعيت سفر براي شهروندان قطري در کشورهايي که اين محاصره را اعمال کرده اند ارائه شده است.

در همين راستا «رابرت اوبراين» ، مشاور امنيت ملي آمريکا ابراز اميدواري کرد که هواپيمايي قطر بتواند در 70 روز آينده قبل از پايان رياست جمهوري دونالد ترامپ در حريم هوايي کشورهاي تحريم کننده پرواز کند. مشاور امنيت ملي آمريکا گفت؛ رياض و ابوظبي از قطر مي‌خواهند که فعاليت شبکه خبري «الجزيره» و انتقادات از عربستان را متوقف کند.

سعودي‌ها، شبکه الجزيره را به عنوان يک ابزار تبليغاتي براي قطر به شمار مي‌آورند. پس از اعلام محاصره قطر، کشورهاي محاصره کننده از دوحه خواستار اجراي 13 اقدام در ازاي رفع محاصره شدند. به گفته منابع آگاه از مذاکرات ، صلح با قطر همچنين شامل انتقال گاز قطر به بحرين است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره