افزایش خودکشی ژاپنی ها در دوران کرونا

العالم/ همزمان با شيوع ويروس کرونا، ژاپن با معضل مهمتري دست و پنجه نرم ميکند که زنان در برابر آن آسيبپذيرتر هستند.
به نقل از سيانان، آمارهاي دولت ژاپن حکايت از آن دارد که در ماه اکتبر (ماه گذشته ميلادي) موارد خودکشيِ منجر به مرگ در اين کشور از موارد مرگ و مير ناشي از ابتلا به بيماري کوويد-۱۹ در سال اخير بيشتر بود.
ماه گذشته ۲ هزار و ۱۵۳ نفر در ژاپن جان خود را بر اثر خودکشي از دست دادند در حالي که تا روز جمعه هفته گذشته، ۲ هزار و ۸۷ نفر در اين کشور بر اثر ابتلا به بيماري کوويد-۱۹ جان باخته اند.
ژاپن يکي از معدود کشورهاي پيشرفته است که دادههاي مرتبط با خودکشي شهروندانش را به طور منظم منتشر ميکند. براي مثال، آمريکا آخرين آمار مرتبط با خودکشي شهروندانش را در سال ۲۰۱۸ منتشر کرد.
به باور پژوهشگران، اطلاعات منتشرشده به وسيله ژاپن ميتواند به ساير کشورها کمک کند به شناسايي گروههاي آسيبپذير در اثناي شيوع ويروس کرونا و بيماري کوويد-۱۹ بپردازند. اين در حالي است که ژاپن در قياس با بسياري از کشورها حتي محدوديتهاي شديدي را براي مقابله با شيوع کوويد-۱۹ وضع نکرده است.
ژاپن مدتهاست با يکي از بالاترين نرخهاي خودکشي در جهان دست و پنجه نرم ميکند. بنا بر اعلام سازمان جهاني بهداشت، در سال ۲۰۱۶ نرخ خودکشيِ منجر به مرگ در ژاپن ۱۸.۵ در ازاي هر ۱۰۰ هزار نفر بود. در منطقه غرب اقيانوس آرام تنها کرهجنوبي آمار نامناسبتري نسبت به ژاپن دارد. ژاپن از حيث موارد خودکشي در جهان رتبه دوم را در اختيار دارد. نرخ متوسط جهاني خودکشي ۱۰.۶ در ازاي هر ۱۰۰ هزار نفر است در حالي که آمار ژاپن ۳ برابرِ اين رقم را به نمايش ميگذارد.
گرچه دلايل منجر به ثبت آمار بالاي خودکشي در ژاپن پيچيده است، گفته ميشود ساعات طولاني کار، فشار مدرسه، فاصلههاي اجتماعي و فرهنگ شرمساري مرتبط با اختلالات رواني همگي از عوامل مؤثر بر آن هستند.
اما تا پيش از آغاز پاندمي کوويد-۱۹ )در ۱۰ سال منتهي به ۲۰۱۹)، موارد خودکشي در ژاپن رو به کاهش بود. در سال ۲۰۱۹ تنها ۲۰ هزار مورد خودکشي در ژاپن ثبت شد که از سال ۱۹۷۸ -- آغاز ثبت آمار و ارقام خودکشي در ژاپن -- پايينترين آمار محسوب ميشود.
حالا پاندمي کوويد-۱۹ اين وضع را تغيير داده است و به نظر ميرسد زنان قربانيان اصلي موج جديد خودکشي باشند. در ماه اکتبر، خودکشي در ميان زنان ژاپني در قياس با اکتبر سال ۲۰۱۹، حدود ۸۳ درصد افزايش يافت. براي مقايسه، در همين بازه زماني نرخ خودکشي در ميان مردان ژاپني تنها ۲۲ درصد افزايش را تجربه کرد.
دلايل مختلفي براي توضيح اين وضع وجود دارد. زنان به عنوان نيروي کار پاره وقت در صنعت هتلداري، خدمات غذايي و فروش، درصد بالاتري را در قياس با مردان به خود اختصاص دادهاند و موارد بيکاري و اخراج از مشاغل در ميان اين مشاغل پس از آغاز شيوع کوويد-۱۹ بالاتر بوده است. همچنين مادران ژاپني مجبورند در قياس با مردان، فشارهاي بيشتري را براي مراقبت از کودکانشان تحمل کنند.