روشهای ترور موساد؛ کدام کشورها حیاط خلوت جاسوسهای اسرائیل شدهاند؟

جهان/ در اين گزارش نکاتي درباره فرآيند و روش تروريستهاي صهيونيست ذکر شده است.
با ترورهاي رژيم صهيونيستي در ايران و منطقه بسياري اين سوال را مطرح ميکنند که روش خرابکاري رژيم صهيونيستي و اقدامات تروريستي اين رژيم چگونه است؟ مدتي پيش و بعد از ترور "فادي محمد البطش" دانشمند فلسطيني توسط ماموران موساد، مقالهاي منتشر و به اين موضوع پرداخته شد.
در اين مقاله که در خبر فوري منتشر شده است، نکاتي در مورد فرآيند و روش تروريستهاي صهيونيست ذکر شده که بد نيست به آنها اشاره کنيم.
استفاده از ضاربين موتورسوار؛ روش اصلي ترورهاي موساد
نويسنده اين مقاله معتقد است که شهادت البطش طبق گفته خود کارشناسان اسرائيلي بسيار شبيه متد و روش ترور به کارگرفته شده توسط ماموران موساد بوده است. البطش به دست يک تروريست موتورسوار مورد ضرب گلوله قرار گرفت و کشته شد. اين روشي است که معمولا تروريستهاي موساد از آن استفاده ميکنند.
رونن برگمن، استاد دانشگاه که کتابي درباره سيستم اطلاعاتي و تروريستي موساد نوشته تاکيد دارد که استفاده از ضاربين موتورسوار يکي از روشهاي نام آشناي موساد در به قتل رساندن هدفشان است و آنها در بسياري از عملياتهاي تروريستي از اين روش استفاده کردهاند.
فرآيند اطلاعاتي ترور؛ چه کسي تصميم نهايي را ميگيرد؟
اما پرسش اين است که موساد چگونه تصميم به ترور يک شخص ميگيرد؟ اين اتفاق يک پروسه طولاني مدت و پيچيده است. در واقع، تصميم براي ترور يک شخص يا گروه توسط سه سازمان موساد، سازمانهاي امنيتي ارشد و دولت گرفته ميشود. در واقع، نبايد پنداشت که تنها موساد است که تصميم به ترور يک شخص يا گروه ميگيرد. گاه يک نهاد امنيتي ديگر و يا حتي ارتش اسرائيل وارد يک قضيه شده و تصميم به ترور مخالفشان ميگيرند.
رژيم صهيونيستي يک شبکه گسترده اطلاعاتي و لايه لايه دارد که هر يک در بخشي از دنيا فعاليت ميکند. به طور مثال، سازمان اطلاعاتي "فلسطين – غزه – استانبول" مامور تشخيص و رديابي اطلاعات "محمد البطش" بود. اين سازمان اطلاعاتي بعد از تشخيص فعاليت البطش و ارتباطش با گروههاي مقاومت، پرونده او را به همراه طرح ترورش به سازمان امنيتي و اطلاعاتي بالاتر داد.
با تشخيص سازمانهاي بالاتر، سرانجام مقامات موساد وارد قضيه شده و طرح ترور او را بررسي کردند. موساد بعد از بررسيهاي لازم، طرح خود و اطلاعات لازم را به سازمان اطلاعاتي بالاتر يعني ISC (Intelligences Services Committee) يا به زبان عبري (VARASH) داد. اين سازمان بررسي نهايي طرح ترور را برعهده دارد؛ اما باز از قدرت لازم براي صدور فرمان برخوردار نيست. تنها نخست وزير اسرائيل است که قدرت لازم براي تاييد عمليات و آغاز فرآيند اجرايي آن را برعهده دارد.
با اين حال، طبق گفته برگمن، گاهي نخست وزير اسرائيل اين تصميم را به نهادهاي امنيتي واگذار کرده و از دخالت مستقيم در اين گونه موارد خودداري ميکند. در بسياري از موارد نيز تصميم را بر عهده وزير دفاع گذاشته و او را مسئول مستقيم يک عمليات تروريستي ميکند.
با تاييد نهادهاي بالاتر، فرآيند ترور آغاز شده و بعد از يک هفته، يک ماه يا حتي چند سال اجرايي ميشود.
قيساريه و کيدون؛ لانه تروريستهاي صهيونيستي
در سازمان جاسوسي و تروريستي موساد، يک زيرشاخه بسيار مهم وجود دارد به نام "قيساريه" (Caesarea). اين زيرشاخه مسئول مستقيم عمليات جاسوسي و تروريستي در کشورهاي عربي و خاورميانه است. اين سازمان در دهه ۷۰ و توسط "مايک هراري" (جاسوس معروف صهيونيست) تشکيل شد.
در زيرشاخه قيساريه يک گروه مهلک و خطرناک ديگر وجود دارد به نام "کيدون" (Kidon). اين واژه يک نام عبري است به معناي "سرنيزه". اعضاي اين گروه را تروريستهاي خطرناک، آموزش ديده و حرفهاي تشکيل ميدهند که مامور مستقيم اجراي ترور در کشورهاي خاورميانه هستند. اگرچه بيشتر اين تروريستها از گارد ويژه ارتش اسرائيل انتخاب ميشوند، اما قبل از عضويت در کيدون چند سال آموزش مخصوص ميبينند.
الجزيره معتقد است اعضاي همين گروه بودند که البطش و بسياري از اعضاء حماس را در اين سالها ترور کرده اند.
بسياري گروه کيدون و نقش آن را در موساد با نقش و جايگاه SAC در سازمان سيا آمريکا مقايسه ميکنند که هر دو فعاليتهاي اجرايي ترورها را بر عهده دارند.
تعداد ترورهاي رژيم صهيونيستي در ۲۰ سال اخير
طبق گفته برگمن تا سال ۲۰۰۰، يعني آغاز انتفاضه دوم، کيدون بيش از ۵۰۰ عمليات تروريستي در منطقه داشت که در مجموع منجر به شهادت و مرگ هزاران نفر در سراسر خاورميانه و دنيا شد. اين محقق همچنين تاکيد دارد که در طول انتفاضه دوم هم موساد بيش از ۱۰۰۰ عمليات تروريستي ديگر اجرا کرد که از اين تعداد ۱۶۸ عمليات موفقيت آميز بود.
برگمن همچنين از وقوع ۸۰۰ عمليات تروريستي بعد از پايان انتفاضه دوم توسط نيروهاي موساد خبر ميدهد؛ ۸۰۰ عملياتي که هدف بيشترشان ترور اعضاي ارشد گروههاي مقاومت بوده است.
همکاري کشورهاي عربي با موساد؛ کدام کشورها حياط خلوت کيدون است؟
نکته تاسف بار اين است که سازمانهاي اطلاعاتي و امنيتي بيشتر کشورهاي عربي بالاخص مصر و عربستان سعودي با موساد همکاري کرده و به آنها سلاح يا اطلاعات ميدهند. طبق گزارش الجزيره، عمان، پايتخت اردن، قطب ترورهاي اسرائيل است و سازمان اطلاعاتي اين کشور هماهنگي کاملي با اعضاي موساد دارد. طبق نوشته برگمن، در بسياري از موارد اعضاي موساد حتي مقامات اطلاعاتي اردني را از فعاليت يا عمليات خود مطلع نميکنند و بيتوجه به آنها دست به يک عمليات در داخل خاک اردن ميزنند.
کشور ديگري که روابط بسيار خوبي با موساد دارد مراکش است. اين کشور به علت داشتن اقليت يهوديان در دل خود، توانسته به حياط خلوت جاسوسان و تروريستهاي موساد تبديل شود. طبق اطلاعات از سال ۱۹۶۰ تا کنون رباط (پايتخت مراکش) محل تربيت تروريستهاي عرب موساد شده است. بسياري از عملياتهاي تروريستي در کشورهاي عربي توسط همين افراد صورت ميگيرد.