گمانهزنی نمایندگان کنگره درباره حمله هکری به نهادهای فدرال آمریکا

ايرنا/ تارنماي هيل نوشت: نمايندگان کنگره سوالاتي را درباره حمله هکري به نهادهاي دولت فدرال آمريکا که گفته مي شود روسيه در آن نقش داشته و در نظر گرفتن آن به عنوان اقدام جنگي مطرح کرده اند.
تارنماي کنگره با اشاره به حمله هکري اخير که بزرگترين حمله سايبري در تاريخ آمريکا بوده نوشت: مقامات در حال بررسي نحوه پاسخگويي به آن هستند.
اين رسانه افزود: چگونگي واکنش به چنين حمله اي به واسطه دوران انتقالي و اين حقيقت که آمريکا راهبرد جنگ سايبري روشني ندارد، پيچيده تر شده است و دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا هنوز علنا درباره اين حمله صحبتي نکرده است.
ديک دوربين سناتور کنگره و رهبر اقليت سناي آمريکا گفت: نمي توان با ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه دوست بود و با انجام اين نوع حملات سايبري عليه آمريکا همين رفتار را با او داشت. اين حمله درواقع اعلام جنگ از سوي روسيه عليه ايالات متحده است و بايد آن را جدي گرفت.
ميت رامني سناتور جمهوريخواه از ايالت اوتا نيز اين حمله را به پرواز نامحسوس «بمب افکن هاي روسيه» در سراسر کشور دانست و از ترامپ به دليل بکار نبستن اقدامات کافي براي مقابله با اين حمله انتقاد کرد.
هيل نوشت: هکرهايي که به اعتقاد برخي بخشي از اقدام دولتي هستند از ماه مارس(اسفند) به شبکه هاي فدرال دسترسي داشته اند.
اين حملات وزارتخانه هاي خزانه داري، خارجه و امنيت داخلي و بخش هايي از پنتاگون را هدف قرار داده است.
اعضاي کنگره مي گويند دامنه اين حملات که عمدتا تصور مي شود از سوي روسيه انجام شده است به نوعي به واکنش نياز دارد. روسيه مسئوليت اين حمله را رد کرده است.
پيشتر نيز آمريکا مورد حمله از سوي يک دولت ملي قرار گرفته بود. هکرهاي چيني در سال ۲۰۱۵ به دفتر مديريت پرسنل آمريکا نفوذ کردند و به اطلاعات بيش از ۲۲ ميليون نفر دسترسي پيدا کردند. هکرهاي کره شمالي نيز در سال ۲۰۱۴ به شرکت سوني پيکچرز نفوذ کردند. اين در حالي بود که هکرهاي تحت حمايت کرملين حملات پيچيده و گستره اي را عليه انتخابات رياست جمهوري آمريکا در سال ۲۰۱۶ به راه انداختند.
مايک گالاگر نماينده جمهوريخواه از ايالت ويسکانسين اين حمله را بيشتر شبيه عمليات جاسوسي توصيف کرده و بر ضرورت واکنش به آن تاکيد کرده است.
جو بايدن رئيس جمهوري منتخب آمريکا روز پنجشنبه وعده داد به اين حملات واکنش نشان دهد و امنيت سايبري خود را «اولويت نخست» خود به محض ورود به کاخ سفيد عنوان کرده است.
اعضاي کنگره درباره تاکيد بر ضرورت امضاي قانوني کردن قانون مجوز دفاع ملي سال ۲۰۲۱ به عنوان راهي براي واکنش فوري به عمليات جاسوسي تاکيد کرده اند.
اين طرح که ترامپ گفته قصد وتوي آن را دارد شامل اولويت هاي سايبري با هدف توان کشور براي جلوگيري و واکنش به حملات است.
همچنين خبرگزاري اسپوتنيک نوشت: براساس گزارش هاي رسانه هاي آمريکايي يک گروه هکري که احتمالا از سوي يک قدرت خارجي حمايت مي شود اطلاعات چند سازمان دولتي در آمريکا راربوده است.
مايک پمپئو وزير خارجه آمريکا مسکو را در حمله اخير عليه کشورش مقصر دانسته است.
مسکو اين اتهامات را رد و اشاره کرده که شاهدي دال بر حمايت از اين ادعا که «هکرهاي روسيه» به سامانه هاي رايانه اي حمله کرده اند وجود ندارد.