نماد آخرین خبر

سازمان ملل: کرونا بحران گرسنگی را در آسیا تشدید کرده است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
سازمان ملل: کرونا بحران گرسنگی را در آسیا تشدید کرده است

ايرنا/ بنابر اعلام سازمان ملل، شيوع بيماري کرونا و افزايش بهاي مواد غذايي سبب شده شمار زيادي از مردم کشورهاي آسيايي با بحران گرسنگي مواجه شوند.

به گزارش روز پنج شنبه شبکه خبري «اي. بي. سي نيوز»، سازمان ملل همچنين هشدار داده است که بيماري کرونا سبب مي شود دست‌کم دو ميليارد نفر از مردم در آسيا قادر به تامين موادغذايي مورد نياز خود نباشند.
بر پايه اين گزارش، مشکلات معيشتي و افزايش بهاي موادغذايي سبب مي‌شود مواد مغذي مورد نياز براي رشد از دسترس بسياري از افراد خارج شود، در نتيجه زمينه براي بروز اختلال در روند رشد و آسيب هاي مغزي در کودکان خردسال فراهم مي‌شود.
بر اساس اين گزارش، افزايش بهاي ميوه، سبزيجات و محصولات لبني سبب شده است افراد فقير در آسيا و اقيانوسيه نتواند مواد غذايي مذکور را در رژيم‌هاي غذايي خود بگنجانند.
در دسترس بودن اين نوع مواد غذايي براي اطمينان از امنيت غذايي و تغذيه براي همه افراد به ويژه مادران و کودکان بسيار لازم و ضروري است.
گفتني است به دنبال شيوع بيماري کرونا شمار زيادي از افراد در منطقه آسيا و اقيانوسيه کار خود را از دست داده اند.
همچنين بسته ‌شدن مرزها و اعمال محدوديت براي سفر سبب کاهش موادغذايي شده است، درنتيجه فاصله ميان افراد فقير و غني روز به روز در حال افزايش است.
به گفته کارشناسان، عدم دسترسي به مواد غذايي مناسب در  يک هزار روز اول زندگي کودک سبب بروز اختلال در رشد مغز مي‌شود که خسارات جبران ناپذيري را به دنبال خواهد داشت.
سازمان ملل در اوايل دي ماه سال جاري، نيز توصيه کرده بود براي جلوگيري از وخامت بيشتر اين اوضاع و کاهش خطر گرسنگي در مناطقي که در آستانه گرسنگي و قحطي قرار دارند به اقدامات انساني فوري نياز هست.
اين گزارش افزود: حدود ۶۹۰ ميليون نفر در سال ۲۰۱۹ دچار سوء تغذيه بودند که نسبت به سال ۲۰۱۴ ميلادي تقريبا ۶۰ ميليون نفر به اين جمعيت افزوده شد.
آمارها نشان مي دهد تقريبا بيش از نيمي از همه مرگ‌هاي کودکان زير پنج سال به دليل تغذيه بد به وقوع پيوسته است.
زنان و دختران بيش از ۷۰ درصد جمعيتي را تشکيل مي‌دهند که با گرسنگي مزمن مواجه‌اند. آنها با احتمال بيشتري در صورت کمبود غذا مجبور به کاستن از وعده هاي غذايي خود خواهند بود و براي مقابله با اين بحران مجبور به ورود به مکانيسم‌هاي مقابله‌اي منفي از جمله ازدواج اجباري خواهند شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar