نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

نشریه آلمانی: کار سخت بایدن هنوز آغاز نشده‌ است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نشریه آلمانی: کار سخت بایدن هنوز آغاز نشده‌ است

ايرنا/ نشريه «دي‌سايت» آلمان، آغاز رياست‌جمهوري «جو بايدن» را به دليل نياز به تلاش مضاعف او براي فاصله‌گرفتن از سياست‌هاي «دونالد ترامپ» و مبارزه با ميراث به جا مانده از او، بسيار دشوار ارزيابي‌ کرد.

بايدن نامزد پيروز انتخابات رياست جمهوري ۲۰۲۰ آمريکا ديروز (چهارشنبه) به وقت آمريکا، با اداي سوگند به عنوان چهل و ششمين رئيس جمهوري ايالات متحده کار خود را آغاز کرد.
در همين رابطه نشريه دي سايت آلمان امروز (پنج شنبه) نوشت: بايدن از امروز کار خود را آغاز مي‌کند و به عنوان رئيس جمهوري جديد ايالات متحده برنامه‌هاي سلف خود را کاملاً تغيير مي‌دهد. در واقع اين قسمت آسان ماجراست و دشواري ديگري که او دارد اين است که بايد با ميراث به جا مانده ترامپ مبارزه کند.
پس از چندين هفته که مردم روزها و ساعت‌ها را شمردند تا بايدن کارش را در کاخ سفيد آغاز کند، اکنون بر همگان مسجل است که بايدن بايد براي تغيير اوضاع از صبح زود تا اواخر شب کار کند. او بايد تماس‌هاي زيادي برقرار و جلسات زيادي برگزار کند. بايدن در سخنراني مراسم تحليف خود وعده اين تغيير را داد و گفت: بياييد از اول شروع کنيم. در واقع اين تغييرات که به طور گسترده‌اي انجام خواهد شد، از نظر منطقي کاملاً طاقت فرسا است.
دي سايت افزود که در حال حاضر ترامپ بدون اينکه در مراسم تحليف جانشينش حضور يابد، به فلوريدا رفته است. از اين پس هيچ چيزي وي را در برابر احضارها و محکوميت هاي احتمالي در تمام تحقيقات که مدتهاست عليه او انجام مي شود، محافظت نمي‌کند. اما در واشنگتن دي سي آثار اقدامات او همه جا باقي خواهد ماند، به همان اندازه که ترامپ ممکن است اين روزها منزوي باشد و به همان اندازه نيز ميراث باقي مانده از او ويرانگر است. حداقل روند استيضاح ترامپ در کنگره به دليل دامن زدن به شورش، او را تا مدتي در سرخط روزنامه‌ها نگاه مي‌دارد. در اين ميان اين احتمال وجود دارد که او شبکه خود را به رغم محدوديت در شبکه‌هاي اجتماعي بزرگ، توسط رسانه‌هايي که نمي‌توانند از او دست بکشند، پيدا کند.

به نوشته اين نشريه آلماني، تشديد اوضاع در پايتخت، حمله به پارلمان، اقدام به کودتاي مسلحانه، هرچه مي‌خواهيد آن را بناميد، اينها نقطه عطفي بود که آمريکا به اين زوديها قادر به غلبه بر آن نخواهد بود و آغاز رياست جمهوري بايدن نيز قادر به اين کار نيست. ترامپ جامعه دو پاره‌اي را که به دليل خودخواهي فرصت طلبانه اش، وارد تنش‌ هاي ريشه دار کرده، تحويل بايدن داده است. جهان بيني او ممکن است از يک ايده نژادپرستانه ناشي شود. هر چند ترامپ نمي‌تواند تمايلش به استبداد را از بين ببرد، اما در عين حال او يک ايدئولوگ با اعتقادات عميق هم نيست.
اين نشريه افزود: در هر حال افراطي گرايي خود را هميشه از نااميدي حاد، نياز به دوست داشتن و تاييد به عنوان برنده بزرگ بحرانها و به عنوان نوعي «فاشيسم موقعيت» همانطور که «گابريل روزنفلد» مورخ مي‌نامد، احيا مي‌کند.



دي سايت اضافه کرد که کار دشوار بايدن همين است؛ او بايد با اين ميراث مقابله کند. از آنجا که گروهي که ترامپ تحريکشان کرد، دقيقاً مانند خودش به سادگي به خانه هايشان نرفته‌اند و هنوز مي‌پرسند: مگر ما چه کرده‌ايم. ديوانه‌هايي که به دروغ‌هاي چشمگير تقلب در انتخابات و توطئه چپ گرايي اعتقاد دارند، هنوز در صحنه هستند و از نااميدي خشمگين مي‌باشند، حتي اگر در روز جابجايي قدرت تقريباً در همه جا آرام بودند.
به نوشته اين نشريه، در اين شرايط بعيد است که اين طيف به يک روش ميهن دوستانه و به يکباره پشت بايدن جمع شوند. خصوصاً از آنجا که همه جمهوري خواهان در کنگره به دنبال فاصله گرفتن از ترامپ نيستند. «ميچ مک کانل» رهبر اکثريت سنا تقصير را متوجه رئيس جمهوري بازنده و ديگر افراد قدرتمند دانست و گفت که يک گروه خشمگين حق ندارد حاکميت قانون در کشور را، حتي براي يک شب سلب کند. اما او بايد مي‌گفت: ما هم مسئوليت داريم.
بايدن واقعاً مجبور است از صبح زود تا آخر شب کار کند و تماس‌هاي زيادي بگيرد و جلسات متعددي برگزار کند. او وظيفه اصلي خود را بازگرداندن حقيقت به جايگاه خود در گفتمان سياسي و اجتماعي مي‌داند. او بدون کنگره هم مي‌تواند به تنهايي اولين گام‌هاي اجرايي را بردارد. وي با امضاهاي خود در روز چهارشنبه، مجموعه‌اي از تغييرات مهم را ايجاد کرد: ايالات متحده در حال پيوستن دوباره به توافق‌نامه پاريس است، خروج از سازمان بهداشت جهاني متوقف مي‌شود، ممنوعيت ورود از کشورهاي مختلف اسلامي برداشته شده است، ساخت ديوار در مرز مکزيک متوقف مي‌شود، استفاده از ماسک در هر جايي که دولت فدرال حاکميت داشته باشد، اجباري است، اينها بخش‌هايي از ۱۷ دستور اجرايي است که بايدن در روز اول زمامداري صادر کرد و اين روند مي‌تواند هر روز ادامه داشته باشد. رئيس جمهوري آمريکا همچنين برخي از مقامات منصوب شده توسط ترامپ را به خانه‌هايشان فرستاده است.
دي سايت افزود که با اين کار، بايدن شروع به تغيير سريع دستور کار قبلي در کاخ سفيد کرده است. به ويژه در مبارزه طولاني مدت با همه گيري «ويروس کرونا»، او نبايد بيشتر از اين زمان را از دست بدهد: ۱۰۰ ميليون آمريکايي بايد در ۱۰۰ روز واکسينه شوند، از اين پس دولت بايد از مردم محافظت بهتري داشته باشد. اما بسياري از موارد ديگر از بهبود اوضاع اقتصادي گرفته تا اصلاح سياستهاي مهاجرتي، به زمان طولاني‌تري نياز دارند.
از سوي ديگر افراطي گري يک معضل بزرگ براي بايدن نيز هست. از يک سو او نمي‌خواهد و نمي‌تواند با آن سازش کند و به همين دليل نيز انتخاب شد. از ديگر سو، او به حمايت از آراء جمعي و حفظ چندصدايي نيازمند است. او به ويژه براي اجراي سياست هايش به کمک جمهوري خواهان چشم دوخته است. وي در مراسم تحليفش گفت: سياست نبايد آتشي خشمگين باشد که همه چيز را در مسيرش نابود کند. آمريکايي ها چنين چيزي را شاهد بودند و دنيا طي چهار سال آن را ديده است. اکنون خيلي چيزها تغيير خواهد کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره