پلوسی درخواست صرفنظر از استیضاح ترامپ را رد کرد

فارس/ رئيس مجلس نمايندگان آمريکا درخواست برخي قانونگذاران جمهوريخواه براي صرفنظر از پيشبرد طرح استيضاح «دونالد ترامپ»، رئيسجمهور پيشين آمريکا در مجلس سنا را رد کرد.
برخي از نمايندگان جمهوريخواه در روزهاي گذشته گفتهاند پيشبرد طرح استيضاح ترامپ در مجلس سنا تفرقهها در آمريکا را بيشتر خواهد کرد.
«نانسي پلوسي»، رئيس مجلس نمايندگان آمريکا امروز (پنجشنبه دوم بهمن) در اين باره گفت: «واقعيت اين است که رئيسجمهور ايالات متحده مرتکب جرم تحريک به شورش شد.»
وي در ادامه گفت: «فکر نميکنم اينکه بگوييم بياييد اين را فراموش کرده و پيش برويم، چندان وحدتآفرين باشد. وحدت اينطوري ايجاد نميشود.»
نانسي پلوسي در ادامه تصريح کرد نبايد از اقدامات ترامپ به خاطر اينکه اکنون از قدرت کنار رفته چشمپوشي کرد.
وي تأکيد کرد: «نميشود به رئيسجمهور گفت "در ماههاي آخر دولت هر کاري دلت ميخواهد انجام بده و تو به خاطر اينکه مردم فکر ميکنند همهچيز بايد با خوشي به پايان برسد مجوز خروج از زندان خواهي داشت".»
پلوسي گفت: کساني که به نام وحدت از دموکراتها ميخواهند تلاشها براي محکوم کردن ترامپ را متوقف کنند فراموش کردهاند «که روز ۶ ژانويه اينجا آدم کشته شد.»
اواخر ماه گذشته گزارش شد «نانسي پلوسي» طي روزهاي آينده طرح استيضاح ترامپ را به مجلس سناي آمريکا ارسال کند.
پلوسي روز ۲۷ ديماه در يک کنفرانس خبري گفته بود اعضاي مجلس نمايندگان در حال آماده کردن طرح محاکمه ترامپ هستند و به زودي آن را به مجلس سنا تحويل ميدهند.
کنگره آمريکا حدود دو هفته پيش در حال شمارش آراء مجمع گزينندگان (الکترال کالج) براي تأييد نتيجه انتخابات رياستجمهوري سوم نوامبر بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمريکايي به نتيجه رأيگيري در ايالت آريزونا، ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمتآميز برگزار کنند.
اما حاميان ترامپ به سمت کنگره هجوم بردند و بعد از درگير شدن با نيروهاي امنيتي وارد ساختمان کنگره شدند. در جريان اين حملات پنج نفر کشته و دهها نفر هم زخمي شدند.
در همين راستا، مجلس نمايندگان آمريکا بامداد ۲۵ ديماه با ۲۳۲ رأي موافق و ۱۹۷ رأي مخالف، طرح استيضاح مجدد ترامپ را تصويب کرد. اين اولين بار در تاريخ ۲۴۴ ساله ايالات متحده است که مجلس نمايندگان اين کشور، دو بار طرح استيضاح يک رئيسجمهور را تصويب ميکند.
سرعت پيشبرد اين رأيگيري و حمايت جمهوريخواهان از آن، خشم قانونگذاران آمريکايي از نقش ترامپ در تحريک معترضان براي حمله به ساختمان کنگره را نشان ميدهد.
دونالد ترامپ بعد از برگزاري انتخابات رياستجمهوري آمريکا در آبانماه سال جاري از پذيرش شکست امتناع کرد و تا آخرين روز حضور در قدرت بر ادعاي خود اصرار کرد.
دونالد ترامپ به همين دليل در مراسم تحليف «جو بايدن» که روز گذشته (چهارشنبه ۱ بهمنماه) برگزار شد شرکت نکرد.
ترامپ در آخرين سخنرانياش چند ساعت قبل از ترک کاخ سفيد گفت که «به شکلي» به قدرت بازخواهد گشت. او گفت: «ما به شکلي بازخواهيم گشت.»
برخي از تحليلگران ميگويند استيضاح و محاکمه ترامپ در مجلس سناي آمريکا از آن جهت حائز اهميت است که ميتواند از بازگشت او به قدرت جلوگيري کند.
تصويب استيضاح ترامپ در مجلس سنا نيازمند کسب رأي موافق دستکم دو سوم سناتورها (۶۷ سناتور) است. از آنجا که اين طرح مخالفان زيادي در ميان سناتورهاي جمهوريخواه دارد بعيد است که محاکمه ترامپ در مجلس سنا به تصويب برسد.