نماد آخرین خبر

ادعای بحرین علیه قطر؛ دو هفته پس از امضای توافق العلا

منبع
فارس
بروزرسانی
ادعای بحرین علیه قطر؛ دو هفته پس از امضای توافق العلا

فارس/ پس از امضاي توافق «العلا» در عربستان سعودي و تعهد چهار کشور تحريم کننده‌ قطر و دوحه به حل اختلافات، وزير خارجه بحرين مدعي شد که طرف قطري براي حل اختلافات با اين کشور گامي برنداشته است.

بر اساس گزارش وبگاه خبري شبکه «روسيا اليوم»، وزير خارجه بحرين پنج‌شنبه‌شب در اين خصوص مدعي شده است: «مقامات قطري پس از صدور بيانيه العلا هيچ ابتکاري براي پيشبرد پرونده اختلافات با بحرين يا پاسخ مثبت به مذاکره مستقيم در ارتباط با اين مسائل نداشته‌اند».

اين ادعا پس از آن است که وزارت خارجه بحرين در تاريخ ۲۲ دي ماه اعلام کرد که به وزارت خارجه قطر پيامي ارسال کرده است و از دوحه خواسته براي بررسي مسائل مورد اختلاف در نزديک‌ترين زمان ممکن هيأتي به اين کشور اعزام کند.

وزير خارجه بحرين در اين خصوص مدعي شد: «کشور قطر بايستي با مطالبات [وارد شده در] توافق [کشورهاي عربي حاشيه] خليج [فارس]‌ تعامل داشته باشد، منافع راهبردي بحرين را در نظر بگيرد و براي حل مسائل مورد اختلاف ميان دو کشور و در راستاي تضمين روابط مسالمت‌آميز و مثبت در آينده سريعا اقدام کند».

عبداللطيف الزياني در ادامه اظهاراتش گفت که بحرين «از بيانيه العلا به عنوان مرحله‌ جديدي براي [ايجاد] ثبات در منطقه‌ استقبال کرده است» و اين کشور «حسن نيت خود را به عنوان مقدمه‌اي براي از بين بردن آسيب‌هايي که طي سال‌هاي گذشته در پي سياست‌هاي قطر به [منامه] وارد شده، نشان داده است».

الزياني ادامه داد، بحرين تا اين لحظه، هيچ گونه پاسخي از جانب قطر به پيشنهاد اعزام هيأت به منامه در نزديک‌ترين زمان ممکن دريافت نکرده است.

وي همچنين مدعي شد: «کشور قطر هيچ گونه اقدام واضحي درباره فعال‌سازي بندهاي بيانيه العلا در ارتباط با مطالبات بحرين نشان نداده است».

اين ادعا پس از امضاي توافق آشتي در نشست اخير شوراي همکاري خليج فارس در العُلا واقع در شمال غرب عربستان سعودي مطرح مي‌شود؛ نشستي که در آن توافق تنش زدايي ميان ۴ کشور عربي (عربستان سعودي، امارات، بحرين و مصر) با قطر امضاء شد.

چهار کشور عربستان سعودي، امارات، بحرين و مصر از پنجم ژوئن سال ۲۰۱۷ روابط ديپلماتيک خود با قطر را قطع کردند و ضمن محاصره زميني، هوايي و دريايي اين کشور،  سيزده شرط از جمله کاهش روابط با تهران، تعطيلي شبکه الجزيره و قطع حمايت از اخوان‌المسلمين و حماس را براي از سرگيري اين روابط تعيين کرده بودند.

استان العُلا در شمال غرب عربستان سعودي روز شانزدهم دي ماه شاهد چهل و يکمين نشست اعضاي شوراي همکاري خليج فارس بود و در اين نشست با امضاي بيانيه‌اي، به بحران ميان قطر و کشورهاي عربستان سعودي، امارات، بحرين و مصر پايان داده شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره