نماد آخرین خبر

استقبال دبیرکل اتحادیه عرب از اجرایی شدن پیمان منع تسلیحات هسته‌ای

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
استقبال دبیرکل اتحادیه عرب از اجرایی شدن پیمان منع تسلیحات هسته‌ای

باشگاه خبرنگاران/ احمد ابوالغيط از اجراي مجدد پيمان منع تسليحات هسته‌اي استقبال کرد و آن را بخشي مهم در نظام خلع و منع گسترش سلاح‌هاي اتمي عنوان کرد.

به نقل از آر تي عربي، «احمد ابوالغيط» دبيرکل اتحاديه عرب، از لازم الاجرا شدن پيمان منع تسليحات هسته‌اي به عنوان يک افزودني مهم به سيستم خلع سلاح و منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي در جهان استقبال کرد.

او ابراز اميدواري کرد که اين پيشرفت مرحله جديدي را افتتاح کند و کاتاليزوري براي تشديد تلاش‌هاي بين‌المللي براي دستيابي به هدف عالي يعني از بين بردن دائمي و برگشت ناپذير سلاح‌هاي هسته‌اي باشد.

منبعي مسئول در دبيرخانه اتحاديه عرب اعلام کرد: با وجود تحريم اسرائيل و امتداد سياست‌هاي مخالفت با خلع سلاح هسته‌اي و مقابله با تلاش‌هاي بين‌المللي با هدف آزادي جهان از سلاح‌هاي هسته‌اي به ويژه در منطقه خاورميانه، کشور‌هاي عربي همواره از تلاش‌هاي بين‌المللي در روند اين معاهده حمايت کردند.

اين منبع تأکيد کرد: اکنون زمان افزايش تلاش‌هاي بين‌المللي براي ايجاد منطقه‌اي عاري از سلاح هسته‌اي در خاورميانه فرا رسيده است که کاملاً با اهداف اين پيمان سازگار است.

منبع مذکور هشدار داد که توجه بين‌المللي براي اينکه کشور‌هاي ديگري به پيمان منع سلاح‌هاي هسته‌اي بپيوندند، به هيچ وجه به اين معنا نيست که کشور‌هاي عربي تعلل بيشتري در دستيابي به جهاني بودن پيمان منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي در منطقه خاورميانه به دليل سازش ناپذيري اسرائيل در پيوستن به آن را بپذيرند.

اين منبع افزود: اسرائيل بايد تاسيسات هسته‌اي خود تحت نظر آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درآورد و اين موضوع همانطور که برخي ادعا مي‌کنند يک خواسته بين‌المللي و نه عربي است.

منبع مسئول در اتحاديه عرب تأکيد کرد که پيمان منع تسليحات هسته‌اي از سيستم خلع سلاح هسته‌اي پشتيباني و مکمل آن است و جايگزيني براي آن نيست.

پيمان استارت نو که آخرين و تنها پيمان کنترل تسليحاتي باقيمانده ميان آمريکا و روسيه است، در ۵ فوريه (۱۷ بهمن) به پايان مي‌رسد و کاخ سفيد روز پنج‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد اين پيمان را به مدت ۵ سال تمديد کند.

اين در حالي است که دونالد ترامپ اعلام کرده بود در صورت باقي ماندن در منصب رياست جمهوري، آمريکا را از اين پيمان خارج خواهد کرد.

پيشتر آمريکايي‌ها براي تمديد اين معاهده پيش شرط‌هايي را تعيين کرده بودند که با مخالفت مسکو مواجه شد. از جمله اين پيش‌شرط‌ها مي‌توان به ورود چين به معاهده به عنوان طرف سوم و باقي ماندن موشک‌هاي آمريکايي در کشور‌هاي اروپايي مجاور روسيه اشاره کرد.

پيمان اصلي استارت به زمان جنگ سرد بازمي‌گردد که پس از فروپاشي شوروي دوباره ميان روسيه و آمريکا ايجاد شد و دو کشور ۱۰ سال پيش معاهده‌اي با هدف کاهش و محدودسازي تسليحات راهبردي هسته‌اي به امضا رساندند که به معاهده استارت جديد معروف شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar