ادعاهای یک کتاب درباره قتل کندی

ايسنا/ يک کتاب جديد متعلق به رئيس اسبق سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا سيا و رئيس سابق سرويس جاسوسي روماني، مدعي شده، "لي هاروي اوسوالد" از سوي نيکيتا خروشچف، رهبر اتحاد شوروي سابق دستور به ترور جان اف کندي، رئيس جمهور اسبق آمريکا گرفته بود.
به نقل از ديلي ميل، آر. جيمز وولسي که در سالهاي ۱۹۹۳-۱۹۹۵ مدير سازمان سيا بود اين ادعا را در يک کتاب جديد تحت عنوان "عمليات دراگون" مطرح کرده است.
اين کتاب که همچنين با مشارکت ژنرال اون ميهاي پاچپا، رئيس موقت سابق سرويس جاسوسي دولت نيکولاي چائوشسکو، رئيس جمهور اسبق روماني نوشته شده، ادعا ميکند که اوسوالد که در سال ۱۹۵۹ به شوروي رفت و در سال ۱۹۶۱ به آمريکا بازگشت يک شريک سرويس اطلاعاتي ک.گ.ب و مجري مامويتي از سوي مسکو بوده است.
وولسي که ۷۹ سال سن دارد و پاچپا که در ۱۴ فوريه در سن ۹۲ سالگي در اثر ابتلا به کوويد ۱۹ درگذشت، ادعايشان را بر مبناي تفسيري جديد از محتواهايي قبلا انتشار يافته، مطرح کردهاند. آنها به گزارش ۲۶ جلدي کميسيون موسوم به "کميسيون وارن" استناد ميکنند که در سال ۱۹۶۴ انتشار يافت. کميسيون ترور رئيس جمهور کندي که به کميسيون وارن مشهور است، تحت رياست ارل وارن، قاضي ارشد قرار داشته و در ۲۴ سپتامبر ۱۹۶۴ يافتههايش را به ليندون جانسون، رئيس جمهور اسبق آمريکا ارائه کرد.
اين يافتهها در ۲۳ نوامبر ۱۹۶۴ علني شدند و متشکل از شهادتهايي از سوي ۵۵۰ شاهد به علاوه مدارک تکميلي بودند.
وولسي و پاچپا در کتاب جديدشان که امروز ۲۳ فوريه به بازار عرضه شده عنوان کردند که بسياري از محتواي گزارش کميسيون وارن "کدگذاري شده" هستند که تاکنون کسي اهميتشان را درک نکرده است.
آنها نوشتند: "اين مجموعه اسناد بعد از رمزگشايي شدن ثابت ميکنند که لي هاروي اوسوالد، عامل ترور جان اف کندي، ديداري مخفيانه در شهر مکزيکوسيتي با "رفيق کاستين"، افسر پروندهاش در شوروي که به دپارتمان سيزدهم ترورهاي خارجي در ک.گ.ب تعلق داشته، داشته است".
وولسي و پاچپا که در سال ۱۹۷۸ از روماني فرار کرده و رده بالاترين مقام اطلاعاتي يک کشور دشمن شد که پناهندگي سياسي آمريکا را دريافت ميکند، معتقدند اوسوالد در سال ۱۹۵۷ به خدمت گرفته شده است. در آن زمان او يک تفنگدار دريايي آمريکا بود که در ژاپن خدمت ميکرد.
اين نويسندگان معتقدند که اوسوالد چندين سال براي شوروي کار کرده از جمله به آنها اطلاعاتي داد که با آن توانستند هواپيماي گري پاورز، خلبان آمريکايي را در سال ۱۹۶۰ ساقط کنند و بعدا ماموريت کشتن کندي را پيدا کرد.
آنها نوشتند، اين ماموريت که در سال ۱۹۶۲ به او محول شد، احتمالا توسط خود خروشچف به اوسوالد واگذار شده است.
آنها عنوان کردند: اگرچه اوسوالد ميل به ماندن در اتحاد شوروي را داشت، قانع شد که به آمريکا براي ترور کندي که خروشچف از او نفرت داشت، بازگردد.
به نوشته اين دو نويسنده، "اوسوالد با همسري از شوروي ازدواج کرده و در ژوئن ۱۹۶۲ به آمريکا فرستاده شد "و اينکه بين ژوئن و آوريل ۱۹۶۳ مقامهاي شوروي تصميمشان را تغيير دادند و ماموريت اوسوالد را لغو کردند اما او خودش مايل به انجامش بود."
در اين کتاب نوشته شد: اوسوالد ميدانست که نيکيتا خروشچف، رهبر بهشت و خانه جديد اوسوالد، اتحاد شوروي، اين ماموريت را به او واگذار کرده است و مطمئن بود که در انجامش موفق ميشود.
آنها ادامه دادند: "تا آن موقع کا.گ.ب و رهبران شوروي دريافتند که ايدههاي ديوانهوار خروشچف شهرت وحشتناکي به کشور آنها ميدهد ... گام غلط ديگري از سوي خروشچف بي کله ممکن بود جنگ هستهاي راه بيفتد".
به نوشته نيويورک پست، اين نويسندگان سند و مدرکي براي ادعايشان ارائه نکردند.
آنها با اين حال نشان ميدهند که اوسوالد بعد از انجام قتل برنامه گريختن به اتحاد شوروي سابق را داشته از جمله نامهاي به تاريخ اول ژوئيه ۱۹۶۳ به سفارت شوروي به منظور تقاضاي رواديد مجزا براي خودش و همسرش و دخترانش نوشته است. نويسندگان کتاب معتقدند اين روشن ميسازد که "اوسوالد ميخواست قبل از ترور کردن کندي، همسر و بچههايش را ببيند و اينکه خواستار يک رواديد ورود جداگانه براي خودش به منظور استفاده کردن بعد از تکميل ماموريت شد".
نامه ديگري به تاريخ نهم نوامبر همان سال، دو هفته قبل از ترور کندي، بعد از بازگشت اوسوالد از سفر به مکزيکو سيتي نوشته شده و به يک ديدار با "رفيق کاستين" که نويسندگان کتاب با نام "والري کاستيکوف"، افسر ارشد دپارتمان سيزدهم، معرفي کردند، ارجاع داده است.