نماد آخرین خبر

کرملین: آمریکا باید زرادخانه شیمیایی خود را نابود کند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کرملین: آمریکا باید زرادخانه شیمیایی خود را نابود کند

ايرنا/ سخنگوي رئيس جمهوري روسيه اعلام کرد که آمريکا بايد مانند روسيه کنوانسيون منع تسليحات شيميايي زرادخانه تسليحات شيميايي خود را نابود کند.

به گزارش خبرگزاري تاس، دميتري پسکوف، سخنگوي رئيس جمهوري روسيه روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: روسيه بطور کامل به مفاد کنوانسيون منع تسليحات شيميايي  عمل کرده کرده است و انتظار چنين گام هايي از آمريکا دارد.  
وي در واکنش به شرايط مطرح شده ازسوي وزارت امور خارجه آمريکا براي لغو تحريم ها عليه روسيه ازجمله نابودي سلاح هاي شيميايي گفت که روسيه سال ها پيش همه موجودي سلاح شيميايي در خاک خود را نابود کرد و اين اقدامات راستي آزمايي شده است.    
پسکوف گفت: روسيه بطور کامل مفاد کنوانسيون منع سلاح هاي شيميايي را اجرا کرده و هيچ نوع تسليحات شيميايي در خاک روسيه وجود ندارد و انتظار داريم آنها نيز مفاد اين کنوانسيون را اجرا کنند.
وي يادآوري کرد که آمريکا در زمره کشورهايي است که سلاح شيميايي در اختيار دارد و باتوجه به اين واقعيت، اتهام واشنگتن عليه مسکو تلاش ناموفق براي سرپوش گذاشتن بر اقدامات براي بازدارندگي روسيه به نظر مي رسد.  

وزارت خارجه آمريکا روز سه شنبه تحريم هاي جديد در مورد روسيه وضع کرد و علت آن را بکارگيري سلاح شيميايي در مورد الکسي ناوالني فعال سياسي روس مخالف دولت روسيه عنوان کرده است.  
روسيه بارها از آمريکا خواستار امحاي تسليحات شيميايي خود به عنوان بزرگترين زرادخانه شيميايي جهان شده است.
ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه در ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ با انتقاد از پايبند نبودن واشنگتن به تعهد نابودي ذخاير تسليحات شيميايي، گفت: بر خلاف آمريکا، روسيه آخرين مانده جنگ افزارهاي شيميايي را از بين برد.
 رئيس جمهوري روسيه پس از اعلام گزارش نابودي آخرين تسليحات شيميايي روسيه با بيان اينکه امروز مناسبتي تاريخي است؛ افزود: حجم بسيار بزرگي از مهمات شيميايي از دوره شوروي سابق به ارث رسيده بود که به گفته کارشناسان، با آن مي شد چند بار تمامي موجودات زنده کره زمين را نابود کرد. اين گام بزرگ براي متوازن کردن و امنيت بخشيدن به جهان امروز است. اميدواريم نابودي زرادخانه سلاح هاي شيميايي روسيه، الگويي براي ديگر کشورها باشد.
رئيس جمهوري روسيه در ادامه با بيان اينکه آمريکا و روسيه بزرگترين زرادخانه سلاح هاي شيميايي را داشتند، اظهار کرد: متاسفانه واشنگتن از نابودي ذخاير تسليحات شيميايي خود شانه خالي مي کند.
وي افزود: آمريکا سه بار به بهانه کمبود منابع مالي، نابودي سلاح هاي شيميايي را به تعويق انداخت که اين استدلال عجيب مي نمايد، اما باز هم بردباري مي کنيم.
موجودي زرادخانه تسليحات شيميايي روسيه که از اتحاد شوروي سابق بجاي مانده بود، ۳۹ هزار تن و ۹۶۷ کيلوگرم اعلام شده بود. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره