نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

پنتاگون: توافق استقرار مجدد نظامیان آمریکا در عراق چیز تازه ای نیست

منبع
ايسنا
بروزرسانی
پنتاگون: توافق استقرار مجدد نظامیان آمریکا در عراق چیز تازه ای نیست

ايسنا/ جان کربي، سخنگوي پنتاگون تحولات اخير در رابطه با استقرار دوباره نيروهاي آمريکايي در عراق را کم‌اهميت جلوه داد و گفت "چيز جديدي نيست."

به گزارش اسپوتنيک، ظاهرا دولت‌هاي آمريکا و عراق روي خروج تدريجي نيروهاي ائتلاف خارجي از اين کشور خاورميانه توافق کرده‌اند.
جان کربي در يک نشست هفتگي گفت: يکي از مواردي که آنها روي آن توافق داشتند، ادامه مذاکرات فني درباره استقرار دوباره بالقوه است، بنابراين اين مورد جديدي در اين سند است اما ايده آن که درباره استقرار دوباره نظاميان آمريکايي در عراق است، چيز جديدي نيست. ما همواره مي‌دانستيم که قرار است در نهايت استقرار دوباره نيروها در عراق داشته باشيم.
دور سوم مذاکرات استراتژيک آمريکا – عراق روز چهارشنبه با هدف شفاف‌سازي درباره وضعيت نيروهاي ائتلاف بين‌المللي ضد تروريستي به رهبري واشنگتن در عراق برگزار شد. دو نشست قبلي ژوئن و اوت برگزار شده بود.
مشاور امنيت ملي نخست‌وزير عراق در سخناني گفت، طرفين توافق دارند که هيچگونه پايگاه نظامي خارجي در اين کشور وجود نداشته باشد. علاوه بر اين، اين مقام گفت هيات‌هاي مذکور تصميم گرفتند که نبرد عليه داعش مي‌تواند منحصرا از سوي نيروهاي عراقي صورت پذيرد.

شبکه تلويزيوني الجزيره نيز گزارش داد: آمريکا و عراق در پايان دور سوم گفتگوهاي راهبردي بين دو کشور در بيانيه‌اي مشترک بر تصميم خود براي ادامه هماهنگي و همکاري امنيتي دوجانبه تاکيد کردند.
الجزيره افزود: دو کشور اعلام کردند ماموريت نيروهاي آمريکايي و نيروهاي ائتلاف در حال حاضر به يک نمايندگي که بر آموزش و مشورت متمرکز است، منتقل شده است.
بغداد و واشنگتن افزودند دولت عراق بر پايبندي خود به حفاظت از کارکنان نيروهاي ائتلاف و مراکز ديپلماتيک تاکيد مي‌کند.
وزارت امور خارجه آمريکا با ادعاي اينکه اين کشور بر احترام به حاکميت و تماميت ارضي عراق تاکيد مي‌کند؛ افزود نشست گفتگوي راهبردي اين کشور با عراق به امنيت، مبارزه با تروريسم، اقتصاد، انرژي و مسائل سياسي پرداخته است.
وزارت دفاع آمريکا نيز اعلام کرد تفاهمي وجود دارد مبني بر اينکه ماموريت نظامي اين کشور در عراق، هميشگي نباشد.
در اوايل سال ۲۰۲۰، پارلمان عراق به خاتمه حضور تمام نيروهاي خارجي در اين کشور راي مثبت داد. براساس اعلام مصطفي الکاظمي نخست‌وزير عراق، پتانسيل سرويس‌هاي امنيت ملي به طور چشمگيري افزايش يافته و به زودي اين کشور را قادر مي‌سازد تا از نيروهاي خارجي خودداري کند. آمريکا در حال حاضر ۲۵۰۰ نيرو در عراق دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره