درخواست قانونگذاران آمریکایی از بلینکن درباره یمن
فارس/ اعضاي ارشد دموکرات و جمهوريخواه کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا در نامه به وزير خارجه اين کشور، خواستار فشار واشنگتن بر عربستان سعودي به منظور رفع محاصره يمن شدند.
در حالي که دولت جو بايدن درصدد اجراي توافق تسليحاتي ۲۳ ميليارد دلاري دولت دونالد ترامپ با امارات عربي متحده - يکي از کشورهاي عضو ائتلاف متجاوز به يمن - است، تعدادي از قانونگذاران آمريکايي خواستار فشار واشنگتن براي رفع محاصره يمن شدند.
يک گروه از اعضاي ارشد دموکرات و جمهوريخواه مجلس نمايندگان آمريکا روز سه شنبه (ديروز) نامهاي به آنتوني بلينکن وزير خارجه اين کشور در رابطه با يمن ارسال کردند.
شبکه سيانان خبر داد، در نامه قانونگذاران آمريکايي از دولت جو بايدن خواسته شده است که به منظور برداشته شدن محاصره يمن و محدوديتهاي اعمال شده عربستان سعودي روي ورود کالاها و خدمات به اين کشور، به رياض فورا فشار بياورد.
در بخشي از نامه اعضاي کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا تصريح شد، سازمان ملل اخيرا اعلام کرده که حدود پنجاه هزار يمني از گرسنگي و قحطي جان باختهاند.
آنها نوشتند: «از سال ۲۰۱۵ محدوديتهاي اعمال شده از سوي ائتلاف (متجاوز سعودي-اماراتي) بحران انساني در يمن را به صورت ناگواري تشديد کرده است».
نويسندگان و حاميان اصلي اين نامه، «تد دويچ» رئيس دموکرات کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان، «جو ويلسون» مقام ارشد جمهوريخواه کميته فرعي «خاورميانه، شمال آفريقا و مقابله با تروريسم» و «تد لو» عضو دموکرات اين مجلس آمريکا هستند.
نامه اعضاي ارشد کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا به بلينکن در شرايطي ارسال شده که اخيرا بيش از ۷۰ عضو دموکرات کنگره اين کشور از بايدن خواستند که دولت عربستان سعودي را به پايان دادن به محاصره يمن تشويق کند.
در نامه روز گذشته قانونگذاران مجلس نمايندگان آمريکا خطاب به وزير خارجه اين کشور آمده است: «دخالت، تأخير و مسدود کردن کامل کالاهاي تجاري و کمک هاي بشردوستانه ارسالي به بنادر يمن (توسط ائتلاف سعودي) دليل اصلي تورم قيمت، ناامني غذايي، فروپاشي اقتصادي و شکست خدمات عمومي در يمن است».
آنها در اين نامه ضمن رد استدلال ائتلاف متجاوز سعودي- اماراتي درباره محاصره يمن مدعي شدند: «اين اقدامات باعث قطع روند تجهيز حوثيها (انصارالله يمن) به تسليحات ايراني و ديگر تسليحات نميشوند».
آنتونيو گوترش دبيرکل سازمان ملل اوايل ماه مارس (اواخر اسفند ۱۳۹۹) اعلام کرده بود، بيش از ۲۰ ميليون يمني به کمکهاي انسان دوستانه نيازمند هستند و احتمال مي رود که در سال جاري ميلادي (۲۰۲۱) بيش از ۱۶ ميليون يمني با گرسنگي دست و پنجه نرم کنند.
بنا بر اعلام «برنامه جهاني غذا» وابسته به سازمان ملل، بيش از دو ميليون کودک زير پنج سال در يمن به سوءتغذيه مبتلا شدند و در ميان آنها، بيش از ۳۹۵ هزار کودک زير پنج سال سوءتغذيه شديد را تجربه کردهاند.
سيانان گزارش داد، «انتشار يک گزارش در ماه مارس در سيانان واقعيت تلخ ميداني در يمن را نشان داد؛ واقعيتي که محاصره سعودي (عليه يمن) به ايجاد آن کمک کرده است. فيصل بن فرهان ال سعود وزير خارجه سعودي اما در مصاحبه هفته قبل با سيانان وجود محاصره را تکذيب کرد».
جو بايدن رئيسجمهور آمريکا در اوايل اغاز به کار دولت خود اعلام کرد، واشنگتن به حمايت خود از اقدام نظامي عربستان سعودي در يمن پايان خواهد داد و همچنين «تيم لندرکينگ» را به عنوان نماينده ويژه آمريکا در امور يمن تعيين کرد.
در نامه روز سه شنبه قانونگذاران آمريکايي خطاب به وزير خارجه اين کشور آنها ضمن استقبال از مواضع اخير دولت بايدن در قبال يمن، عليه انصارالله اتهامزني کردند و مدعي شدند که انصارالله يمن همچنان به پيشنهادها براي مذاکره و دادن امتياز براي حصول به صلح امتناع ميکند.
ادعاي قانونگذاران کنگره آمريکا عليه انصارالله يمن در حالي مطرح شده که ائتلاف متجاوز سعودي-اماراتي از ششم فروردين ماه ۱۳۹۴ در سايه حمايتهاي تسليحاتي و سياسي کشورهاي غربي در حال حملات همه جانبه و محاصره يمن هستند.
آنها در بخش انتهايي اين نامه از بلينکن خواسته شد: «ما متوجه هستيم که جنگ در يمن، پيچيده است و مستلزم منافع امنيتي و سياسي گستردهتر (از حوزه جغرافيايي يمن) است اما ما از شما ميخواهيم که بر ضرورت برداشته شدن فوري محدوديتهاي واردات (اقلام و خدمات) بر اساس زمينههاي انسان دوستانه تاکيد کنيد».
ارسال نامه اعضاي کنگره به وزير خارجه بايدن، با اقدام روز گذشته اين دولت در موافقت با اجراي قرارداد ۲۳ ميليارد دلاري فروش تسليحات به امارات متحده عربي همزمان شده است.