نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

هراس آمریکا از حملات طالبان؛ درخواست «سنتکام» برای اعزام ناو هواپیمابر

منبع
فارس
بروزرسانی
هراس آمریکا از حملات طالبان؛ درخواست «سنتکام» برای اعزام ناو هواپیمابر

فارس/ همزمان با اظهارنظرهاي مقام‌هاي دولت جو بايدن درباره تصميم آمريکا براي خروج نظاميان خود از افغانستان، فرمانده تروريست‌هاي «سنتکام» از وزير دفاع خواست که براي حفظ ايمني اين نيروها، از ناوهواپيمابر استفاده شود.

بنا بر گزارش يک رسانه آمريکايي، مقام‌‎هاي ارشد ارتش اين کشور خواستار پوشش ۲۴ ساعته يک ناوهواپيمابر براي خروج نظاميان آمريکايي از افغانستان هستند.
روزنامه نيويورک تايمز در گزارش روز پنجشنبه (امروز) خود خبر داد: «پنتاگون درخواست داده که از ناو هواپيمابر براي خروج نظاميان آمريکايي از افغانستان استفاده شود».
مقام‌هاي ارتش آمريکا با اعلام اين خبر به نيويورک تايمز گفتند، اين درخواست در شرف ارسال به دفتر کار «لويد آستين» وزير دفاع آمريکا است و او بزودي درباره اين موضوع تصميم‌ گيري مي‌کند.
طبق گزارش اين روزنامه، فرماندهان ارتش آمريکا با توجه به خروج نظاميان اين کشور از افغانستان در تلاش هستند که از يک ناوهواپيمابر به طور خاص براي کمک به حفاظت از نظاميان ناتو در افغانستان استفاده شود.
گفته مي‌شود که اين درخواست را «کنت مک کنزي» فرمانده تروريست‌هاي «سنتکام» مطرح کرده و اين درخواست در حال ارسال به دفتر کار وزير دفاع آمريکا است.
به نوشته نيويورک تايمز، اين درخواست، بخشي از روند عقب نشيني و خروج نظاميان است اما چنين تحرکاتي اغلب به اعزام و اعزام تعداد بيشتري از نيروهاي نظامي و تجهيزات نياز دارد تا از خروج ايمن نيروها اطمينان حاصل شود.
«مارک ميلي» رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح آمريکا هفته گذشته در هواپيما به تعدادي از خبرنگاران درباره اعلام تصميم جو بايدن رئيس‌جمهور اين کشور براي خارج کردن نيروهاي آمريکايي از افغانستان گفته بود: «هنوز موضوع تمام نشده است».
عالي‌ترين مقام نظامي آمريکا افزود: «ما پيش رويمان کارهاي زيادي باقي مانده است تا اطمينان حاصل کنيم ما به روشي مناسب و منظم (از افغانستان) خارج شويم، از نيروهايمان حفاظت کنيم و به دفاع از آمريکا ادامه دهيم».
بنا بر گزارش نيويورک تايمز، «پنتاگون نگران است که خروج (از افغانستان) ممکن است باعث آتش برپا کردن جنگجويان طالبان شود به اين اميد که نقطه پاياني براي آنچه که اين گروه ستيزه‌جو آن را شکست تحقير (آمريکا) قلمداد مي‌کند، ايجاد کند. مقام‌هاي دولت بايدن درباره هرگونه اقدام طالبان براي انجام حملات به نظاميان در حال عقب نشيني (آمريکا) موضع سرسختانه‌اي اتخاذ کرده‌اند اما اهداف اين گروه ستيزه‌جو هنوز مشخص نيست و قرار است که رهبرانشان در مرحله بعدي درباره اقدام بعدي شان در پاکستان با هم ديدار کنند».
به نوشته اين روزنامه، مقام‌‌هاي وزارت دفاع آمريکا گفته‌اند که براي هشدار به طالبان به اسکادران‌هاي جنگنده‌هاي حاضر در ناوهاي هواپيمابر مستقر در منطقه و همچنين تعدادي ديگر از جنگنده‌هاي آمريکايي نياز است تا آنها پوششي براي خروج امن نظاميان آمريکايي از افغانستان ايجاد کنند.
اين روزنامه افزود: «انجام پروازها از ناوهاي هواپيمابر آمريکايي موجود در خليج فارس، هزينه بر هستند و براي انجام اين کار به پروازهاي مکرر سوخت رساني نياز است».
مارک ميلي رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح آمريکا درباره ماموريت اين نيروها در قبال افغانستان با توجه به برنامه خروج نيروهاي آمريکايي از اين کشور گفت: «ما از نيروهايمان حفاظت خواهيم کردو ما يک تغيير در ماموريت داريم. ماموريت (جديد) ما حفاظت (از نيروهاي آمريکايي است که قرار است از افغانستان خارج شوند) و ما دقيقا همين کار را انجام خواهيم داد».
به گفته مقام‌هاي ارتش آمريکا، درخواست مک کنزي از وزير دفاع اين کشور در خصوص خروج نيروهاي نظامي اين است که اين نيروها حين خروج از افغانستان از حفاظت بيست‌وچهار ساعته يک ناوهواپيمابر و اسکادران‌هاي جنگنده‌هايش برخوردار شوند و به طور خاص به ناو هواپيمابر «آيزنهاور» اشاره شده است.
ناوهواپيمابر آيزنهاور، ماه فوريه (اواسط بهمن ۱۳۹۹) ويرجينيا را ترک کرد و به سمت درياي مديترانه به حرکت درآمد. اين ناو در درياي مديترانه در رزمايش‌ مشترک با نيروي دريايي ايتاليا و مغرب مشارکت داشت و اکنون در «درياي مکران» حضور دارد.
نيويورک تايمز از «ديو باتلر» سخنگوي مارک ميلي رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح آمريکا درباره درخواست مک کنزي سوال کرد اما او و همچنين «بيل اوربان» سخنگوي سنتکام از هرگونه اظهارنظر درباره اين درخواست اجتناب کردند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar