رئیس الحشد الشعبی: حضور نظامیان آمریکا عامل بیثباتی عراق است

فارس/ پس از اظهارات مقامات عراقي و آمريکايي درباره محدود شدن مأموريت نظاميان آمريکايي درعراق به آموزش و مشاوره، رئيس سازمان الحشد الشعبي تصريح کرد که آمريکاييها نيروهاي عراقي را هدف قرار ميدهند.
«فالح الفياض» رئيس سازمان الحشدالشعبي عراق در ديدار با رئيس و اعضاي مرکز اتحاديه کارشناسان راهبردي به محورهاي مختلفي از جمله حضور نيروهاي آمريکايي در خاک عراق پرداخت.
به گزارش امروز شبکه عراقي «العهد»، رئيس سازمان الحشدالشعبي در اين خصوص گفت: «نيروهاي آمريکايي به وظايف خود در حمايت پايشي و اطلاعاتي از نيروهاي عراقي يا مجهز کردن آنها به تسليحات عمل نميکنند [بلکه] نيروهاي عراقي را هدف قرار ميدهند از جمله نيروهاي الحشدالشعبي بويژه شهداي فرماندهان نصر را».
فالح الفياض در ادامه افزود: «[آمريکاييها] نيروي حامي عراق نيستد بلکه آنها نيرويي مسلطشونده و اشغالگر هستند. همانطور که آنها به درخواست دولت آمدند، دولت بايد به درخواست پايان دادن به مأموريت آنها در عراق مبادرت ورزد».
الفياض همچنين اظهار داشت: «نيروهاي آمريکايي موجود در پايگاهها در حال حاضر نيروهاي رزمي هستند و به نظر ميرسد که وظايف آنها تحريک گروههاي مخالف حضورشان در عراق است. حضور آنها در عراق عامل بيثباتي است».
«احمد الصحاف» سخنگوي وزارت امور خارجه عراق پس از پايان دور جديدي از گفتوگوهاي راهبردي با واشنگتن اعلام کرده بود: «حضور نيروهاي آمريکايي پس از اين گفتوگو به دادن مشاوره و آموزش محدود خواهد شد و نيروهاي خارجي بر اساس يک جدول زماني مشخص خارج از عراق مستقر خواهند شد»
با اين حال، «کنت مک کنزي» فرمانده تروريستهاي آمريکايي در منطقه پس از اين اعلام گفت: «عراق خواهان باقي ماندن ماست و ما تعداد نيروهاي خود را در آنجا کاهش نخواهيم داد».
اين سخنان مککنزي، واکنش «قيس الخزعلي» دبيرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق را در پي داشت که خطاب به دولت عراق گفت: «در صورت عدم صدور فوري تکذيبه از طرف دولت عراق، [اين عدم واکنش] به معناي بياعتباري گفتههاي دولت درباره درخواست خروج نيروهاي آمريکايي از خاک عراق خواهد بود».
الخزعلي همچنين گفته بود: «آمريکاييها يکي پس از ديگري دليل ميآورند که زبان گفتوگو و منطق با آنها بيفايده است و روش افغانستاني تنها راه براي بيرون راندن آنهاست».
عليرغم هشدارهاي مکرر گروههاي مقاومت مستقر در عراق درباره حضور نيروهاي آمريکايي در خاک اين کشور، مککنزي اخيرا نيز در مصاحبه با يک شبکه آمريکايي گفته بود که «فکر نميکنم به زودي عراق را ترک کنيم».
پارلمان عراق، دي ماه سال ۹۸، در پي اقدام جنايتکارانه آمريکا در ترور سردار سپهبد شهيد حاج قاسم سليماني فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران و شهيد ابومهدي المهندس نائب رئيس سازمان الحشد الشعبي، طرح اخراج نظاميان آمريکايي از خاک اين کشور را تصويب کرد.
بهرغم اظهارات مقامات آمريکايي و عراقي درباره محدود شدن مأموريت نيروهاي اين کشور به آموزش و مشاورهدهي به نيروهاي عراقي، گروههاي مقاومت مستقر در عراق با اشاره به ورود گسترده کاروانهاي لجستيکي آمريکايي به خاک اين کشور و مشارکت نيروهاي آمريکايي در عملياتهاي نظامي عراق تأکيد دارند که اين اقدامات نميتواند بيانگر محدود شدن مأموريت نظاميان آمريکايي باشد.