تسلیت سیاسی تلآویو به محمود عباس

ايسنا/ يک روزنامه عبري با اشاره به تبعات تعويق يا لغو انتخابات فلسطين از جمله تيراندازي اخير در شهر نابلس واقع در کرانه باختري اشغالي تاکيد کرد، اين امر نشانگر دوره جديدي است که در آن شمارش معکوس براي پايان حکومت رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين آغاز شده است.
روزنامه عبري زبان يديعوت آحارونوت که در گزارش خود به منابع عالي رتبه امنيتي متکي بوده است، نوشت، تيراندازي اخير توسط يک اتومبيل در حال عبور از ايستگاه بازرسي"زعتره" در جنوب شهر نابلس انجام شد که به زخمي شدن يک شهرک نشين انجاميد.
الکس فيشمن، تحليلگر مسائل امنيتي و نظامي در اين روزنامه که به روابط نزديک خود با تصميم گيران ارشد در تلآويو مشهور است، تاکيد کرد که اين روند "نشانگر يک دوره جديد و آغاز احتمالي زلزلهاي در رام الله" است.
وي در توضيح اين مطلب نوشت: از لحظهاي که عباس تعويق انتخابات را اعلام کرد، شمارش معکوس براي پايان دوران حکومت وي آغاز شد و همه آنچه از آن لحظه اتفاق ميافتد، چه در حوزه سياسي و چه در زمينه عملياتهاي فلسطين در کرانه باختري و غزه، به جداسازي درگيري بر سر جانشيني عباس مرتبط است که تهديد کننده هرج و مرج داخلي فلسطين و رويارويي خشونت آميز با اسرائيل است.
وي گفت: سرويس اطلاعات و ارتش اسرائيل سالهاست که براي چنين روزي آماده ميشوند، اما وقتي زمانش فرا ميرسد، اين سوال مطرح ميشود: آيا ميتوان وقت اضافي خريد؟ نه. ما بايد با اين تشکيلات به عنوان يک موجوديت از هم گسسته برخورد کنيم، زيرا مشخص نيست که بعد از چند ماه يا يک سال چگونه خواهد بود.
اين تحليلگر به نقل از منابع گفت، اکنون زمان ورود به طرحهاي عظيمي است که توسط ارتش و سرويسهاي اطلاعاتي به عنوان پاسخي براي سناريوهاي مختلف تهيه شده و نيز آغاز به جريان انداختن روابطي که اسرائيل در منطقه بنا کرده است.
اين کارشناس نظامي اسرائيلي تاکيد کرد که حتي قبل از اعلام عباس، افزايش تدريجي حجم عمليات و درگيريها طي ماه گذشته آغاز شد. اين ميدان عمدتا زماني شروع به شعله ور شدن ميکند که احساس شود هيچ دست هدايتگري وجود ندارد.
وي خاطرنشان کرد: اسرائيل نيز اين موج شعله ور را متحمل خواهد شد و ما هنوز شاهد اعتراض مردمي مورد انتظار فلسطينيان به لغو انتخابات نيستيم و اين امر عمدتا در شبکههاي اجتماعي ظاهر ميشود.
فيشمن به نقل از منابع تصريح کرد، چنين فضايي ميتواند منجر به ناآراميهاي خياباني و حمله به اسرائيليها شود، اگر متوجه نشوند که ما در آستانه دوره جديدي هستيم. عمليات زعتره نشانه ديگري از پايان روزهاي آرامش نسبي ميان دو انتفاضه است و حتي اگر عباس همچنان روي کرسي خود باقي بماند، او يک رهبر بيارزش خواهد بود.
به گفته فيشمن، اين منابع در پايان تحليل خاطرنشان کردند که "اسرائيل از اين پس ميتواند از دست دادن فرصت تاريخي وجود ميانهروترين رهبري را که اين تشکيلات پس از دوره ياسر عرفات شاهد بوده است، براي خود ثبت کند. آنها تاکيد کردند که هيچکس نميداند بعد از عباس اوضاع چگونه خواهد بود".