اسکاتلند به سوی انتخاباتی سرنوشتساز

ايسنا/ مردم اسکاتلند فردا براي انتخابات پارلماني پاي صندوقهاي راي ميروند.
به نقل از اسکاي نيوز، مردم اسکاتلند فردا ۱۲۹ عضو پارلمان را انتخاب خواهند کرد. حزبي که بيشترين کرسي را از آن خود کند، دولت تشکيل خواهد داد.
مهمترين احزاب شرکت کننده در انتخابات "حزب ملي اسکاتلند" (SNP) به رهبري نيکولا استورجن، "محافظه کاران اسکاتلندي" به رهبري داگلاس راس، "حزب کارگران اسکاتلند" به رهبري آناس سرور، "ليبرال دموکراتهاي اسکاتلند" به رهبري ويلي رني و "سبزهاي اسکاتلندي"، به رهبري رهبران مشترک آنها پاتريک هاروي و لورنا اسلاتر هستند.
از ميان اين پنج حزب، دو حزب رهبر خود را از زمان انتخابات ۲۰۱۶ تغيير دادهاند. احزاب جديدي که از آخرين انتخابات تأسيس شدهاند عبارتند از "اصلاحات انگليس" به رهبري ميشل بالانتان، "حزب آلبا" به رهبري وزير اول سابق الکس سالموند و "همه براي اتحاد" به رهبري جورج گالووي. اين احزاب فقط براي کرسيهاي ليستهاي منطقهاي رقابت ميکنند.
نيکولا استورجن، رهبر حزب ملي اسکاتلند (اسانپي) اعلام کرده که در صورت پيروزي در انتخابات، همهپرسي خروج اين منطقه از بريتانيا را به رغم مخالفت لندن برگزار خواهد کرد.
او گفته است که دولت بوريس جانسون حق ندارد که مقابل انتخاب دموکراتيک مردم بايستد و کار را به دادگاه بکشاند. استورجن قصد دارد تا پيش از پايان سال ۲۰۲۴ ميلادي همهپرسي استقلال اسکاتلند را دوباره برگزار کند.
سر وزير اسکاتلند به نخست وزير انگليس توصيه کرد که در صورت پيروزي حزب اسانپي و افزايش احساسات تجزيه طلبانه مردم، سد راه برگزاري همهپرسي نشود.
اولين همهپرسي استقلال اسکاتلند ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴ برگزار شد که در جريان آن ۵۵ درصد از رأيدهندگان به ماندن در بريتانيا و ۴۵ درصد به ترک انگليس رأي دادند.
استورجن با يک پيروزي ديگر موقعيت مناسبتري براي پيشبرد برنامه استقلال طلبي داشته و خواهد توانست اکثريت لازم براي به راي گذاشتن همه پرسي استقلال را بدست آورد. نظرسنجيها نشان ميدهد حزب استورجن با اقبال بيش از ۵۰ درصد راي دهندگان روبروست.
اگرچه نظرسنجيها در سال گذشته نشان دهنده حمايت اکثريت از استقلال بود، اما در نظرسنجيهاي اخير حمايتها کاهش يافته است و نتايج کاملاً به طور مساوي بين بله و نه تقسيم شده است. هفته گذشته، اسکاتسمن يک نظرسنجي را منتشر کرد که فقط ۴۲ درصد از استقلال حمايت ميکنند که کمترين رقم از دسامبر ۲۰۱۹ است. نظرسنجي Savanta Comres نيز نشان داد که ۴۹ درصد از شرکت کنندگان از ماندن در بريتانيا حمايت ميکنند.
بريتانيا شامل انگليس، اسکاتلند، ولز و ايرلند شمالي است.