افزایش 6 درصدی قربانیان کرونا در جهان؛ سهم 25 درصدی هند در آمار فوتیها

فارس/ طبق گزارش به روز شده سازمان جهاني بهداشت، در هفته منتهي به 12 ارديبهشت، مرگومير ناشي از کرونا در جهان افزايشي شش درصدي را نسبت به هفته قبل از آن داشته که در اين ميان سهم هند 25 درصد کل قربانيان بوده است.
به گزارش «تاس»، اين نهاد در گزارش هفتگي به روز شده خود اعلام کرد: بعد از نُه هفته متوالي افزايشي، براي دومين هفته، تعداد موارد ابتلا به کرونا در سطح جهان در بالاترين سطح از زمان آغاز همهگيري با پنج ميليون و ۷۰۰ هزار ابتلاي جديد قرار گرفت. تعداد فوتيهاي جديد هم روند افزايشي خود براي هفتمين هفته متوالي را طي کرد و بيش از ۹۳ هزار قرباني در يک هفته به ثبت رسيد.
طبق اين گزارش، اين نهاد جهاني از ۵ ميليون و ۷۰۵ هزار و ۹۸۱ ابتلاي جديد در سطح جهان و ۹۳ هزار و ۵۲۳ فوتي در فاصله ۲۶ آوريل تا دوم مه (۶ تا ۱۲ ارديبهشت) مطلع شد.
بيشترين رشد قابل توجه در موارد ابتلا (بيش از ۱۹ درصد) در جنوب شرقي آسيا به ثبت رسيد که طبق طبقهبندي سازمان جهاني بهداشت هند را هم شامل ميشود. ميزان مرگ و مير در جنوب شرقي آسيا هم بيش از ۴۸ درصد افزايش داشته است.
هند با ثبت دو ميليون و ۵۹۰ هزار ابتلا، بيشترين موارد ابتلاي هفتگي را در کشورهاي درگير داشته و بعد از آن برزيل با بيش از ۴۲۱ هزار مورد ابتلاي جديد و آمريکا با بيش از ۳۴۶ هزار ابتلا قرار گرفتهاند.
رويترز هم در همين خصوص گزارش داد در هفته مذکور، هند حدود نيمي از مبتلايان جديد را به خود اختصاص داد. در همين حال، اين کشور ديروز مرز ۲۰ ميليون مبتلا را رد کرد و در شبانهروز گذشته براي چهاردهمين روز متوالي آمار بالاي ۳۰۰ هزار مبتلا را (به طور دقيق ۳۸۲ هزار و ۳۱۵ مورد جديد ابتلا) را ثبت کرد و همچنين شاهد سه هزار و ۷۸۰ فوتي جديد در شبانهروز گذشته بود.
طبق گزارش روز چهارشنبه اين سازمان، هند ۴۶ درصد موارد ابتلا و ۲۵ درصد فوتيهاي جهاني را در هفت روز مورد ذکر به خود اختصاص داد.
سازمان جهاني بهداشت همچنين اعلام کرد کروناي انگليسي در سه کشور ديگر هم شناسايي شد تا تعداد کشورهاي درگير با اين نوع جهش يافته کوويد به ۱۴۲ مورد برسد. نوع آفريقاي جنوبي اين ويروس هم تاکنون در ۹۷ کشور شناسايي شده است.
هند روز سهشنبه به دومين کشور جهان بعد از آمريکا تبديل شد که تعداد موارد ابتلا به کروناي آن از ۲۰ ميليون نفر فراتر رفت. ديروز همچنين آمار رسمي قربانيان اين کشور از ۲۲۰ هزار نفر عبور کرد.
اين در حالي است که کارشناسان و کارکنان بهداشتي ميگويند آمار واقعي بسيار بالاتر از آمار مذکور است. با اين حال، دولت هند ميگويد نرخ ابتلا از ۳۰ آوريل که ۴۰۰ هزار مورد ابتلاي روزانه به ثبت رسيد روندي کاهشي را طي کرده است.
«نارندا مودي» نخستوزير هند به دليل عملکردش در مقابله با همهگيري کرونا و در حالي که بيمارستانهاي اين کشور با کمبود گسترده اکسيژن روبرو هستند، با انتقادات زيادي مواجه است. با اين حال، حزب حاکم «بهاراتيا جانتا»، حزب وي در مقابل درخواستها براي اعمال محدوديتهاي ملي جديد مقاومت ميکند.
علاوه بر اين، به دليل خيز موارد فوتي، ظرفيت مراکز مخصوص سوزاندن اجساد هم تکميل شده است. شوراي وزيران هند اخيراً وضعيت موجود را «بحران قرن» ناميد.