نامه محمود عباس برای پوتین

فارس/ «رياض المالکي» وزير خارجه تشکيلات خودگردان فلسطين در ديدار امروز خود با «سرگئي لاوروف» همتاي روسش، علاوه بر گفتوگو با وي، حامل نامهاي از «محمود عباس» رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين براي «ولاديمير پوتين» رئيسجمهور روسيه بود.
به نوشته خبرگزاري روسي «تاس»، المالکي در توضيحي در خصوص اين نامه گفت: امروز، من نامهاي را از محمود عباس خطاب به ولاديمير پوتين رئيسجمهور روسيه با خود آوردم.
وي افزود در اين نامه رئيس تشکيلات خودگردان از پوتين به دليل ارائه واکسن روسي «اسپوتنيک وي» تشکر کرده و همچنين به موضوعاتي مانند منافع مشترک در ارتباط با منطقه خاورميانه، وضعيت در فلسطين و وضعيت کلي پرداخته است.
وي افزود: پيشتر نشستهاي سالانه بين روسايجمهور ما برگزار ميشد اما متاسفانه به دليل همهگيري کرونا اين در حال حاضر ممکن نيست، بنابراين چنين جلساتي جايگزيني هستند. ما معتقديم حفظ چنين سنتي لازم است تا فلسطين بتواند از تجربه و خِرَد روسيه بياموزد.
امروز (چهارشنبه) لاوروف وزير خارجه روسيه در ديدار با رياض المالکي وزير خارجه تشکيلات خودگردان فلسطين خطاب به کشورهاي عربي گفت که عادي سازي روابط آنها با اسرائيل نبايد مساله فلسطين را به حاشيه ببرد.
وي افزود: روسيه آماده است تا ايده هاي خود را درباره آغاز مجدد روند صلح خاورميانه ميان فلسطينيان و اسرائيليها به اشتراک بگذارد.
لاوروف با بيان اينکه مسکو نگران تنشهاي اخير در بيتالمقدس است، به رياض المالکي گفت: ما مشتاق هستيم تا ديدگاههاي شما را درباره روند صلح خاورميانه، شمال آفريقا و به ويژه مساله فلسطين بدانيم.
طي هفتههاي گذشته تحرکات نظامي صهيونيستها اطراف مسجد الاقصي و محدود کردن دسترسي روزه داران فلسطيني به برخي از بخشهاي آن باعث ايجاد تنش و درگيري نظامي ميان صهيونيستها و فلسطينيها شده است.
وزير خارجه تشکيلات خودگردان روز گذشته در راس هياتي براي بحث و رايزني با مقامات روسيه درباره تحولات اخير در فلسطين اشغالي وارد مسکو شد. «ماريا زاخارووا» سخنگوي وزارت خارجه روسيه گفته بود روند صلح خاورميانه و روابط بين گروههاي فلسطيني مهمترين دستور کار رايزني ميان لاوروف و المالکي است.
وزير خارجه تشکيلات نيز در اين ديدار گفت: مسکو تعهد عميقي در حمايت از تلاشهاي دولت رام الله براي ساختن نهادهاي داخلي از خود نشان داده است.
وي درباره تعويق انتخابات در فلسطين نيز گفت: شرايط موجود، رهبران فلسطيني را مجبور کرد که اين انتخابات را به تاخير بيندازيم.
رئيس تشکيلات خودگردان بامداد جمعه به طور رسمي به تعويق افتادن انتخابات در سرزمينهاي فلسطين را اعلام کرد و گفت که برگزاري انتخابات منوط به امکان مشارکت قدس اشغالي در اين انتخابات است.
انتخابات پارلماني فلسطين قرار بود پس از ۱۵ سال وقفه، در تاريخ بيستودوم مه ۲۰۲۱ (يکم خرداد ۱۴۰۰)، انتخابات رياستي در تاريخ سيويکم ژوئيه ( ۹ مرداد ۱۴۰۰) و همچنين انتخابات شوراي ملي در روز ۳۱ اوت (۹ شهريور) در فلسطين برگزار شود.