تصمیم اتحادیه اروپا برای تشدید تحریمها علیه کره شمالی
بروزرسانی
ايسنا/ديپلماتهاي اتحاديه اروپا اعلام کردند که اين اتحاديه قصد دارد در واکنش به سومين آزمايش هستهيي پيونگيانگ، تحريمها عليه کره شمالي را تشديد کند که شامل ممنوعيت تجارت طلا و الماس خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ديپلماتهاي اتحاديه اروپا روز جمعه ا علام کردند که توافق دربارهي فهرست تحريمها ا نجام شده است و اين تحريمها روز دوشنبه به طور رسمي توسط وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا تصويب ميشود.
به گزارش خبرگزاري رويترز يک ديپلمات اتحاديه اروپا گفت که علاوه بر آن انتظار ميرود ديپلماتهاي انگليس و چند کشور ديگر اتحاديه اروپا که در کره شمالي سفارت دارند ناخرسندي خود را با بايکوت کردن مراسم جشن تولد کيم جونگ ايل، رهبر فقيه کره شمالي که امروز (روز شنبه) برگزار ميشود، نشان دهند.
کره شمالي هفته گذشته با انجام سومين آزمايش هستهيياش محکوميت کشورهاي بينالمللي را برانگيخت.
رويترز گزارش داد که 27 کشور عضو اتحاديه اروپا قصد دارند تحريمهايي را که در ماه ژانويه توسط شوراي امنيت سازمان ملل تصويب شده بود گسترش دهند، اما تحريمهاي خاص خود را نيز به آن اضافه خواهند کرد.
يک ديپلمات اتحاديه اروپا که خواست نامش فاش نشود، گفت که تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا تجارت با کره شمالي را در زمينهي برخي قطعاتي که ميتواند در ساخت موشکهاي بالستيک مورد استفاده قرار گيرد، و نيز برخي "نمونههاي خاص آلومينيوم که در سيستمهاي مربوط به موشکهاي بالستيک کاربرد دارد" ممنوع ميکند.
اتحاديه اروپا در گذشته نيز تحريمهاي گستردهاي را عليه کره شمالي اعمال کرده است که شامل فنآوري مورد استفاده در برنامههاي هستهيي يا موشک بالستيک است.
ديپلماتها گفتند که تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا تجارت در زمينهي طلا و ديگر فلزات گرانبها و الماس را با نهادهاي کرهي شمالي ممنوع ميکند.
بانکهاي کره شمالي اجازهي افتتاح شعبههاي جديد در کشورهاي عضو اتحاديه اروپا را ندارند و بانکهاي اتحاديه اروپا نيز نميتوانند در اين کشور شعبه جديد باز کنند.
به گزارش ايسنا، آزمايش هستهيي جديد کره شمالي که روز سهشنبه هفته گذشته انجام شد با واکنش تند کشورهاي جهان و نهادهاي بينالمللي روبهرو شد.
شينزو آبه، نخستوزير ژاپن گفت که توکيو تحريمهاي خاص خود را عليه کره شمالي اعمال خواهد کرد.
آبه در پايان نشست شوراي امنيتي ژاپن در جمع خبرنگاران گفت: من دستور دادم که ما همه روشهاي مربوط به براي پرداختن به اين مساله از جمله تحريمهاي يکجانبه خود را در بين همکاري با ساير کشورها بررسي کنيم.
کره جنوبي نيز پس از تاييد آزمايش هستهيي کره شمالي در سايت آزمايشهاي هستهيياش در نزديکي سواحل شرقي از پيونگ يانگ خواست برنامه هستهيياش را کنار بگذارد.
چون يونگ وو، مشاور لي ميونگ باک، رييسجمهور کره جنوبي در زمينه امنيت ملي گفت: کره شمالي تاييد کرده است که دست به يک آزمايش هستهيي زده است. اين چالشي مستقيم براي جامعه بينالمللي و تهديدي غيرقابل بخشش براي صلح و ثبات شبه جزيره کره و آسياي شمال شرقي است.
يک منبع وزارت امور خارجه روسيه نيز در گفتوگو با خبرگزاري اينترفکس اعلام کرد که مسکو قويا آزمايش هستهيي کره شمالي را که نقض وظايف بينالمللي پيونگ يانگ بود، محکوم ميکند.
اين منبع وزارت امور خارجه روسيه گفت: ما چنين اقداماتي را توسط کره شمالي محکوم ميکنيم و آنها را در کنار آزمايش موشک بالستيک که در ماه دسامبر انجام شد نقض قطعنامه مربوطه شوراي امنيت سازمان ملل ميدانيم.
ويليام هيگ، وزير امور خارجه انگليس نيز اعلام کرد که انگليس خواستار يک "واکنش جدي" از جانب جامعه بينالمللي و شوراي امنيت سازمان ملل است.
باب کار، وزير امور خارجه استراليا نيز اعلام کرد: دولت استراليا به شديدالحنترين شکل ممکن آزمايش هستهيي کره شمالي را محکوم ميکند. آزمايش هستهيي کره شمالي به وضوح قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل را که از اين کشور ميخواهد دست به آزمايش هستهيي جديدي نزند، نقض ميکند.
در ادامه اين بيانيه آمده است: فعاليتهاي کرهشمالي در زمينه توسعه تسليحات هستهيي و موشک و اشاعه فنآرويهاي حساس، صلح و ثبات بينالمللي را تهديد ميکند.
خبرگزاري مرکزي کره شمالي اعلام کرد که در يک سايت زيرزميني يک دستگاه هستهيي مينياتوري را که "از نيروي انفجاري بيشتري" برخوردار است با موفقيت آزمايش کرده است.
اين خبرگزاري اعلام کرد که يک آزمايش هستهيي سوم با موفقيت انجام شد. اين آزمايش هستهيي به عنوان بخشي از اقدامات براي حفاظت از ايمني ملي ما و استقلالمان در برابر خصومت آمريکا که حق جمهوري ما براي پرتاب صلحآميز ماهواره را نقض کرده است، انجام شد.
تاييد سومين آزمايش هستهيي کره شمالي توسط اين کشور پس از آن انجام گرفت که برخي از بازرسان در سئول، ژاپن و آمريکا يک "زمين لرزه مصنوعي" را در ساعت 11:57 صبح سهشنبه به وقت کره تشخيص دادند.
خبرگزاري يونهاپ، خبرگزاري کره جنوبي اعلام کرد که اين زمين لرزه 5.1 ريشتر بود و در شهر کيلجيو، محل سايت آزمايشات هستهيي پونگي ري قرار داشت.
منابع آمريکايي اين زمين لرزه را 4.9 ريشتر و در عمق 0.6 مايلي تخمين زدند.
آزمايش هستهيي جديد کره شمالي نشست اضطراري شوراي امنيت سازمان ملل را نيز به دنبال داشت و اين شورا پس از محکوم کردن سومين آزمايش هستهيي کره شمالي قول داد که عليه پيونگ يانگ دست به اقدام بزند.
کيم سونگ هوان، وزير امور خارجه کره جنوبي که کشورش رياست شوراي امنيت سازمان ملل را در ماه ميلادي جاري بر عهده دارد روز سهشنبه در جمع خبرنگاران گفت: اعضاي شوراي امنيت اين آزمايش را که نقض جدي قطعنامههاي شورا است قويا محکوم کردهاند.
وي افزود که اين شورا اکنون "اقدامات مناسب" را در نظر خواهد گرفت.
بيانيه شوراي امنيت مورد تاييد هر پانزده عضو شورا قرار گرفت.
سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل گفت که واشنگتن و متحدانش خواستار اين هستند که شوراي امنيت قطعنامهاي را تصويب کند که رژيم تحريمهايي را که به دليل آزمايشات هستهيي پيونگ يانگ در سالهاي 2006 و 2009 عليه اين کشور اعمال شده است تقويت کند.
ديپلماتها ميگويند که مذاکرات درباره تحريمهاي جديد ممکن است چند هفته طول بکشد، زيرا احتمال دارد چين به دليل نگراني از اينکه تحريمهاي جديد به اقدامات انتقامجويانه بيشتري از جانب کره شمالي منجر شود، در برابر اقدامات جديد و شديد مقاومت کند.
پکن در گذشته پس از تلاش براي کاهش شدت تحريمهايي که تاکنون عليه پيونگ يانگ اعمال شده بود، همه قطعنامههاي قبلي را تصويب کرد.
بسياري از ديپلماتهاي شوراي امنيت گفتند که آمريکا و متحدانش خواستار تحريمهاي جديد و شديد خواهند شد، نه اين که تنها اقداماتي را که پس از آزمايشات هستهيي سال 2006 و 2009 عليه پيونگ يانگ اعمال شد، گسترش دهند.
پس از آن که کيم جونگ اون، رهبر 30 ساله کره شمالي به دنبال مرگ پدرش کيم جونگ ايل، در دسامبر سال 2011 قدرت را به دست گرفت، برخي کشورها اميدوار شدند که چين اصلاحات جديد را براي اين کشور به ارمغان آورد و به سياستهاي نظامياش خاتمه دهد کره شمالي که به اقتصادش نسبت به بيست سال گذشته وضعيت وخيمتري دارد و طبق گزارشات يک سوم بچههايش از سوء تغذيه رنج ميبرند ظاهرا در يک چرخه تحريمها به دنبال اقدامات تحريکآميز بيشتر گير کردهاند.
چين همواره مخالفتش را با آزمايش هستهيي جديد کره شمالي اعلام کرده بود و ديپلماتهاي سازمان ملل پيشبيني کردند که اين کشور احتمالا در نهايت تحريمهاي جديد را تاييد خواهد کرد، گرچه مشص نيست که پکن اجازه ميدهد اين اقدامات تا چه شديد باشند.