نماد آخرین خبر

مقام آمریکایی: پوتین به تمدید عملیات مرزی سازمان ملل در سوریه متعهد نشد

منبع
فارس
بروزرسانی
مقام آمریکایی: پوتین به تمدید عملیات مرزی سازمان ملل در سوریه متعهد نشد

فارس/ يک مقام ارشد آمريکايي مي‌گويد هيأت روسي در ديدار با طرف آمريکايي در ژنو، به تمديد قطعنامه شوراي امنيت درخصوص عمليات سازمان ملل در گذرگاه مرزي سوريه-ترکيه متعهد نشده است.

با نزديک‌شدن به تاريخ انقضاي قطعنامه ناقض حاکميت سوريه در شوراي امنيت، آمريکا در تلاش است تا موافقت روسيه براي تمديد اين موضوع را کسب کند.
به نوشته خبرگزاري «رويترز»، يک مقام ارشد دولتي ايالات متحده بامداد پنجشنبه گفت که «ولاديمير پوتين» رئيس‌جمهور روسيه در ديدار با «جو بايدن» همتاي آمريکايي خود،‌ به تمديد عمليات سازمان ملل در گذرگاه مرزي سوريه-ترکيه متعهد نشده است.
اين مقام آمريکايي - که خواست نامش فاش نشود - به رويترز توضيح داد: «هيچ تعهدي [از سوي روسيه] داده نشد لکن ما واضح گفتيم که اگر قرار است [واشنگتن و مسکو]‌در سوريه همکاري داشته باشند، اين مسئله براي ما اهميت ويژه‌اي دارد ».
بر اساس اين گزارش، مقام مذکور جلسه رأي‌گيري در شوراي امنيت بر سر اين قطعنامه در ماه آينده را آزمايشي درباره امکان همکاري آمريکا و روسيه دانست
قطعنامه شوراي امنيت موسوم به ارسال کمک از طريق گذرگاه مرزي ترکيه به مناطق تحت کنترل معارضان و تروريست‌ها در شمال سوريه، در تاريخ ۱۹ تير (دهم جولاي) منقضي مي‌شود و براي تمديد آن به ۹ رأي موافق بدون وتو نياز است.
سال گذشته بعد از يک هفته تلاش پنج باره کشورهاي غربي در شوراي امنيت براي تمديد قطعنامه عمليات مرزي در شمال سوريه که با وتوي روسيه و چين ناکام مانده بود، نهايتاََ با رأي ممتنع مسکو و پکن اين قطعنامه براي هفتمين سال پياپي تمديد شد. (جزئيات بيشتر)
روسيه سال گذشته درباره اين قطعنامه، که بدون هماهنگي و موافقت دولت مرکزي دمشق است، معتقد بود که وضعيت در سوريه در سال‌هاي گذشته تغيير زيادي کرده و بخش زيادي از خاک اين کشور اکنون تحت کنترل دولت است.
با توجه به آنکه کمک‌رساني به بسياري از مناطق نيازمند کمک‌هاي انساني از داخل سوريه امکان‌پذير است پيشنهاد مسکو اين است که باز بودن تنها يکي از گذرگاه‌هاي مرزي در مناطق تحت کنترل شبه‌نظاميان طي ۱۲ ماه آينده کافي مي‌دانست.
شوراي امنيت سال ۲۰۱۴، زماني که جنگ سوريه در اوج قرار داشت، با تصويب قطعنامه‌اي  کمک‌رساني‌هاي انساني به مناطق تحت کنترل گروه‌هاي مسلح مختلف را مجاز کرده بود. علاوه بر گذرگاه‌هاي ترکيه، گذرگاه‌هاي اردن و عراق هم جزو اين مکانيسم کمک‌رساني بودند، اما ژانويه سال ۲۰۲۰ ميلادي بسته شدند.  

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره