نماد آخرین خبر

الشرق الاوسط: ترکیه ۲۰۰ عنصر وابسته را از سوریه به لیبی اعزام کرد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
الشرق الاوسط: ترکیه ۲۰۰ عنصر وابسته را از سوریه به لیبی اعزام کرد

ايرنا/ روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ لندن امروز (دوشنبه) به نقل از يک گروه معارض سوري نوشت که ترکيه ۲۰۰ عنصر تروريستي را از سوريه به ليبي منتقل کرده است.

اين روزنامه به نقل از «ديده‌بان حقوق بشر سوريه» که مورد حمايت معارضان سوري است، از اعزام ۲۰۰ مزدور به ليبي و بازگشت حدود ۱۴۰ مزدور ديگر از جناح‌هاي طرفدار آنکارا از خاک ليبي به سوريه خبر داد.
به گزارش «پرتال خبري آفريقا»، منابع ديده‌بان حقوق بشر سوريه تأکيد کردند که اين اقدام در چارچوب برنامه خروج مزدوران وابسته به ترکيه از ليبي نيست. آنها جايگزين شدند و حدود ۲۰۰ مزدور به جاي آنها از اين کشور خارج شدند و همه آنها از جناح‌هاي «العمشات»، «سلطان مراد» و «فرقه الحمزه» هستند، اين در حالي است که روند بازگشت مزدوران و عقب‌نشيني دائمي آنها از ليبي، به رغم همه خواسته‌هاي بين‌المللي و تفاهمات «ليبي - ليبي» در اين زمينه، هنوز کاملاً متوقف مانده‌ است.
گروه معارض سوري چندي پيش نيز از بازگشت گروهي از مزدوران سوري وفادار به دولت ترکيه از ليبي به سوريه خبر داده بود.
منابع اين گروه معارض افزودند که بازگشت اين افراد در چارچوب خروج مزدوران از ليبي نيست، بلکه در چارچوب مبادله جنگجويان است.

در همين زمينه، منابع ديده‌بان سوريه گفتند که «لشکر الحمزه» تعدادي از جنگجويان خود را که با آخرين گروه به سوريه بازگشت داده شدند را به دليل ارتکاب تخلفات گسترده در ليبي دستگير کرده‌ است.
ديده‌بان معارضان سوري در تاريخ ۲۷ مه (ماه گذشته ميلادي) نيز اعلام کرد که سرزمين‌هاي ليبي به رغم تفاهمات ليبي - ليبي، درخواست‌هاي بين‌المللي و مانور رسانه‌ها، همچنان شاهد حضور مداوم مزدوران خارجي است.

توافقنامه آتش‌بس دائمي که نتيجه مذاکرات ژنو در پاييز سال گذشته بود، با هدف پايان دادن به جنگ داخلي ۹ ساله در ليبي بين طرفين درگيري در اين کشور امضا شد و هيئت اعزامي سازمان ملل به ليبي يک نسخه از توافق صورت گرفته را به طرفين درگيري براي آتش بس فراگير و دائمي ارايه داد. 

دولت «وفاق ملي» ليبي مورد حمايت کشورهايي چون قطر، ترکيه، برخي کشورهاي اروپايي، سازمان ملل است، اما کشورهايي مانند مصر، روسيه، عربستان و امارات از ارتش «خليفه حفتر» ژنرال بازنشسته مستقر در «بنغازي» و «طبرق» حمايت مي‌کنند.

ليبي پس از سقوط «معمر قذافي» ديکتاتور اين کشور در سال ۲۰۱۱ به دليل اختلافات جناحهاي مختلف با جنگ داخلي روبرو شده است.

برخي منابع از اعزام بيش از ۱۷ هزار عنصر تروريستي از سوي ترکيه به ليبي نيز خبر داده‌اند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره