انتقاد تند وزیر انرژی عربستان از مانعتراشیهای امارات در اوپکپلاس

تسنيم/ در پي مخالفت امارات با توافق عربستان و روسيه درباره توليد نفت، وزير انرژي سعودي انتقاد تندي از ابوظبي کرد.
به نقل از العربي الجديد، عصر روز گذشته «عبدالعزيز بن سلمان» وزير انرژي عربستان سعودي از امارات متحده عربي به دليل مواضع مخالف آن با توافقي که روسيه و عربستان براي افزايش توليد نفت از اوت تا دسامبر مطرح کردند به شدت انتقاد کرد.
وزير انرژي عربستان در مصاحبه با شبکه الشرق گفت که من چندين سال در جلسات اوپک پلاس شرکت کردهام و هرگز تقاضايي مانند درخواست امارات را نديده بودم.
وي افزود، همه به جز امارات پيشنهاد عربستان و روسيه را براي افزايش توليد نفت پذيرفتند و هيچ کشوري نميتواند به تنهايي سطح توليد خود را در يک ماه تعيين کند.
عبدالعزيز بن سلمان در ادامه اظهار داشت، بايد توليد نفت در تابستان افزايش يابد تا کمبودها را جبران کنيم و ما ميخواهيم تعادل ميان نياز کشورهاي توليدکننده در مراقبت از منافع خود برقرار گردد و همچنين منافع کشورهاي مصرف کننده را نيز در نظر بگيريم.
در همين حال منابع از تشديد اختلافات ميان عربستان و امارات در سطوح مختلف خبر دادند که اخيراً با مخالفت ابوظبي با توافق عربستان و روسيه در زمينه توليد نفت اين اختلافات به اوج رسيده است.
پس از آن که صد و هشتاد و يکمين نشست سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و هجدهمين نشست اوپک و متحدانش موسوم به اوپک پلاس که روز پنجشنبه به صورت ويديو کنفرانس برگزار شد، بدون نتيجه پايان يافت، وزراي تمامي کشورهاي عضو به جز امارات عربي متحده در نشست روز جمعه در مورد بالا بردن انتقال نفت به بازارهاي جهاني از ماه اوت و تمديد توافق آوريل 2020 مبني بر کاهش 5.7 ميليون بشکهاي توليد به جاي آوريل تا دسامبر سال 2022 به اجماع رسيدند.
با توجه به اين که نهايي شدن توافق اعضا اوپک پلاس نيازمند اتفاق آراست، رايزنيها با وزير انرژي امارات براي نهايي شدن اين توافق ادامه يافت. با اين حال، دولت امارات عربي متحده، روز يکشنبه با صدور اطلاعيهاي که توسط خبرگزاري رسمي اين کشور(وام) منتشر شد، توافق روز جمعه وزراي نفت اوپک پلاس را «ناعادلانه» توصيف کرد.
در اين بيانيه همچنين تصريح شده که قصد امارات عربي متحده براي افزايش معنادار سطح توليد از سال 2018 تاکنون معطل مانده و با نهايي شدن توافق روز جمعه اين معطلي به جاي آوريل سال 2022 تا دسامبر آن سال طول خواهد کشيد.
بدين ترتيب، ابوظبي در نشست دوشنبه همچنان خواستار بازبيني پايه سهميه توليد خود خواهد بود که در اکتبر سال 2018 به تصويب اعضاي اوپک پلاس رسيده است.
بر اين اساس، اختلاف نظر سنتي عربستان سعودي و روسيه در مورد افزايش توليد نفت، اين بار جاي خود را به رويارويي امارات عربي متحده و ساير اعضاي اوپک پلاس داده است.
پس از دو روز مذاکرات تلخ، امارات متحده عربي که همچنان بر مواضع خود پافشاري ميکرد باعث شد مذاکرات بهروز دوشنبه کشيده شود و بازار در شرايطي که قيمت نفت به بالاي 75 دلار در هر بشکه صعود کرده است، در برزخ بماند.
بيست و سه عضو اوپک پلاس به رهبري عربستان و روسيه از سال 2018 سياست مهار توليد براي حمايت از قيمت بالاي نفت را در پيش گرفته و اين سياست با همهگيري کرونا ابعاد سختگيرانهتري به خود گرفت؛ به طوري که از ماه مه و با وجود آغاز رفع محدوديتهاي کرونايي در بسياري از کشورها، اعضاي آن با کاهش بيشتر توليد و عرضه نفت موافقت کردند.