رزمایش زیردریاییهای اتمی روسیه در دریای بارنتز

ايرنا/ زيردريايي هاي اتمي روسيه در درياي نروژ و بارنتز رزمايش برگزار کردند و در جريان آن تسليحات و تجهيزات جديد خود را آزمايش کردند.
شبکه دوم تلويزيون دولتي روسيه اعلام کرد: ناوهاي ناتو مستقر در درياي نروژ و بارنتز، رزمايش زيردريايي هاي اتمي روسيه را زيرنظر داشتند و در مجموع روزانه ۱۹ فروند هواپيماي کشورهاي عضو ناتو نيز بر فراز محدوده رزمايش پروازهاي تجسسي کردند.
کشتي امدادرساني روسي «گئورگي تيتوف» و شناور «نيکلاي چيکر»، امنيت زيردريايي هاي شرکت کننده در رزمايش را تامين کردند.
در اين رزمايش، زيردريايي هاي پيشرفته روسي ازجمله زيردريايي هاي نسل چهارم که مدرن ترين زيردريايي محسوب مي شوند، شرکت کردند و به جستجوي دشمن فرضي پرداخته و به سوي اهداف دشمن موشک و اژدر شليک کردند.
روابط روسيه و ناتو در هفت سال اخير بشدت پرتنش شده و دو طرف براي قدرت نمايي براي يکديگر هر سال چند رزمايش برگزار مي کنند.
روسيه در اوايل ماه ژوئن (يک ماه پيش) نيز در درياي بارنتز رزمايش برگزار کرد و در آن بيش از ۲۰ ناو و زيردريايي با پشتيباني ۱۰ فروند هواپيما و بالگرد شرکت داشته و دفاع از مرزهاي روسيه در مناطق مجاور قطب شمال را تمرين کردند.
روز هفتم فروردين ماه سال جاري نيز سه زيردريايي هستهاي نيروي دريايي روسيه براي نخستين بار در تاريخ به طور همزمان در يک رزمايش واقع در قطب شمال از زير يخ ظاهر شدند.
به گزارش ايرنا، روسيه در آبهاي قطب شمال که در مجاورت اين کشور قرار گرفته، رزمايشي برگزار کرد که در آن ۶۰۰ نظامي، ۲۰۰ نوع تسليحات مدرن و سه زيردريايي اتمي بکار گرفته شد.
«نيکلاي يومنوف» فرمانده نيروي دريايي روسيه، گزارشي از اين رزمايش را با نام «اومکا-۲۱» که يک هفته جريان داشت، به صورت وبيناري به ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه ارائه کرد.
انتظار ميرود با گرم شدن هواي کره زمين، رقابت بين روسيه و کشورهاي همجوار قطب شمال براي حضور هر چه بيشتر در اين منطقه و آبهاي اقيانوس منجمد شمالي و سرزمينهاي واقع در اين منطقه تشديد شود.
قطب شمال به انتهاي شمالي محوري ناميده ميشود که زمين به دور آن ميچرخد و در اقيانوس منجمد شمالي واقع شده است. اين نقطه در فاصله ۷۲۵ کيلومتري شمال جزيره بزرگ گرينلند قرار دارد.
قطب شمال اکنون تحت نظارت سازماني بينالمللي است و جزو قلمرو هيچ کشوري محسوب نميشود.
اين منطقه با سرزمين هاي پهناور و بستر آبي غني از منابع انرژي از جمله نفت و گاز و منابع معدني براي پنج کشور مجاور آن و بيش از همه روسيه و آمريکا عرصه جنگ سرد واقعي شده است که از مدت ها پيش راهبرد تسلط خود را بر اين سرزمين سفيد يخي عملياتي کرده اند.
روسيه، آمريکا، کانادا، نروژ و دانمارک کشورهاي همجوار قطب شمال، براي دستيابي به ذخاير قطبي و تسلط بر آب هاي پيرامون آن با يکديگر رقابت مي کنند و رقابت اين کشورها در يک دهه اخير افزايش يافته است.
مسکو در سال هاي گذشته به ويژه در دو سال اخير براي تشديد و گسترش حضور خود در قطب شمال تلاش و برنامه ريزي کرده که مهم ترين آن تاسيس پايگاه نظامي در منطقه قطب شمال و استقرار دائمي نيروهاي خود در اين سرزمين است.