نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

دو جریان سیاسی دیگر انتخابات عراق را تحریم کردند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
دو جریان سیاسی دیگر انتخابات عراق را تحریم کردند

ايرنا/ بعد از کناره گيري جريان صدر از رقابت هاي انتخابات پارلماني آينده و سپس حزب کمونيست عراق، امروز دو جريان سياسي «المنبر العراقي» وابسته به اياد علاوي و نيز جبهه «الحوار الوطني» صالح المطلک نيز به تحريم کنندگان انتخابات پيوستند.

 انتخابات پارلماني عراق که قرار است ۱۰ اکتبر پيش رو (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شود، حالا دو جريان ديگر را نيز در رقابت ها شاهد نخواهد بود.

وائل عبداللطيف نايب رييس جريان المنبر العراقي وابسته به اياد علاوي نخست وزير اسبق عراق در کنفرانسي مطبوعاتي امروز در بغداد بيانيه اي را به نيابت از حزب خود درباره تحريم انتخابات پارلماني خواند و گفت: موضع صادقانه و صريح ما در المنبر العراقي خروج از انتخابات آينده و تحريم آن است.

وي افزود: انتظار مي رود که نسبت مشارکت مردمي در انتخابات پايين باشد که اين امر پارلماني ناتوان در تحمل دشواري هاي پيش رو را به دنبال خواهد داشت و از دل آن، دولتي ضعيف و همراه با فساد و تقلب به وجود خواهد آمد.

در همين حال جبهه الحوار الوطني به رياست صالح المطلک معاون اسبق نخست وزير عراق نيز در بيانيه اي انتخابات پارلماني پيش رو را تحريم کرد.

در اين بيانيه آمده است: جبهه الحوار الوطني مانند گذشته تاکيد مي کند که امکان برگزاري انتخابات شفاف، بدون پايان دادن به تقلب جلوه يافته در سلاح خارج از کنترل و اموال سياسي وجود ندارد.

اين تشکيلات در ادامه بيانيه ادعا کرده است که «انتخابات سال ۲۰۱۸ بدترين انتخابات بود زيرا در آن کمترين مشارکت با بيشترين تقلب رخ داد».

چند روز پيش تر، حزب کمونيست عراق مهمترين همپيمان جريان صدر در انتخابات ۲۰۱۸ از انتخابات زودهنگام پارلماني انصراف داد تا بهانه اي ديگر براي طرفداران تاخير انتخابات در اين کشور فراهم شود.

حزب کمونيست عراق يک هفته بعد از انصراف مقتدا صدر رهبر جريان صدر از انتخابات زودهنگام پارلماني، شنبه گذشته دوم مردادماه انصراف خود را از انتخابات دهم اکتبر ( ۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) اعلام کرد تا بهانه اي تازه براي طرفداران عدم برگزاري يا به تاخير انداختن انتخابات فراهم کند.

پايگاه خبري «اخبار العراق» اين انصراف ها را نتيجه ضعف پايگاه اجتماعي اين گروه هاي سياسي و نااميدي آنها از به دست آوردن آراي لازم در انتخابات آينده ذکر کرده است.

در اين راستا يکي از شخصيت هاي سياسي اهل سنت عراق امروز دوشنبه در توئيتي با اشاره به انصراف حزب کمونيست و جريان صدر و پيش از آن برخي گروه هاي وابسته به اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ از انتخابات، خواهان تجديد نظر در موضوع برپايي انتخابات پارلماني در دهم اکتبر آينده شده است.

«ظافر العاني» عضو جبهه «نجات و توسعه» به رهبري «اسامه النجيفي» گفته است: «تحريم انتخابات توسط حزب کمونيست و قبل از آن جريان صدر و بخش مهمي از جريان هاي وابسته به اعتراضات اکتبر، ما را در برابر مسووليت تجديد نظر در انتخابات و ميزان مشارکت مردمي و سلامت و فراهم کردن شروط قانوني اين انتخابات قرار مي دهد.»

به گفته وي، هدف انتخابات زودهنگام پارلماني، تغيير است اما برخي مصمم به عدم تغيير و تحميل سلاح و فاسدان هستند.

همسو با اين اظهارات بدبينانه به انتخابات آينده، «جنين پلاسخارت» نماينده دبيرکل سازمان ملل در عراق نيز در سخناني گفته است که «اوضاع امنيتي در عراق بسيار شکننده است و تصور نمي کند انتخابات آينده بدون تقلب باشد.»

روزنامه پرشمارگان «المدي» چاپ بغداد و نزديک به معترضان اکتبر ۲۰۱۹، پيش بيني پلاسخارت درباره قطعي بودن تقلب در انتخابات آينده عراق را «اظهاراتي خوفناک» توصيف کرده است.

پلاسخارت در ادامه گفته است که با مقامات عراقي تمام تلاشمان را مي کنيم تا تقلب اتفاق نيفتد.

پلاسخارت در طول روزهاي گذشته در معرض حملات شديد سياسي قرار گرفت و او را متهم کردند که با دخالت بيش از اندازه در امور داخلي عراق، خواهان به تاخير انداختن انتخابات زودهنگام پارلماني شده است.

در عين حال نمايندگي سازمان ملل براي کمک به عراق (يونامي) در بيانيه اي رسمي، انتساب اين اظهارات را به پلاسخارت تکذيب کرده است.

پيش از اين نيز «اياد علاوي» رهبر ائتلاف «الوطنيه» در پارلمان عراق گفته است که «اگر شرايط لازم براي تضمين سلامت انتخابات آينده فراهم نشود، عراق در برابر دو گزينه تاخير يا تحريم انتخابات قرار خواهد گرفت.»

وي در توئيتي افزوده است: از زماني که موعد انتخابات زودهنگام مشخص شد، بر سختي برگزاري آن در صورت فراهم نکردن بستر لازم براي انتخابات، تاکيد کرديم.

به گفته علاوي، «اتفاقاتي که هر روز در عراق رخ مي دهد از جمله ترورها، سرکوب ها و ارعاب ها، صحت ديدگاهي که بيان کرده ايم را نشان مي دهد».

در اين چارچوب «خالد العسکري» يکي از کارشناسان سياسي اخيرا به تلويزيون «الاتجاه» عراق گفت که انتخابات زودهنگام در موعد خود دهم اکتبر برگزار نمي شود و به ماه آوريل ۲۰۲۲ موکول خواهد شد.

وي اضافه کرد که پارلمان عراق انحلال خود را مشروط به برپايي انتخابات در دهم اکتبر ۲۰۲۱ کرده، يعني اگر انتخابات در اين تاريخ برگزار نشد، فعاليت پارلمان از حيث قانوني تا آوريل سال آينده ادامه خواهد داشت و براي همين انتظار مي رود که انتخابات به آوريل ۲۰۲۲ موکول شود.

از حيث قانوني، آوريل ۲۰۲۲ دوره چهارساله، چهارمين دوره انتخابات پارلماني عراق که ۱۲ ماه مي ۲۰۱۸ (۲۲ ارديبهشت ۹۷) برگزار شد، به اتمام مي رسد.

با وجود پاره اي انصراف هاي گروه هاي سياسي از انتخابات و بعضي فراخوان ها براي تاخير يا عدم برگزاري انتخابات در دهم اکتبر آينده، در مقابل بسياري از گروه هاي بزرگ سياسي همچنان خواهان برگزاري انتخابات در موعد مقرر هستند.

تعدادي از اين جريان هاي سياسي عراقي در اين راستا تبليغات انتخاباتي خود را از هفته هاي گذشته آغاز کرده اند که به اعتقاد رسانه ها و ناظران، شروع اين تبليغات سه ماه قبل از برگزاري انتخابات، باعث شده است که انتخابات زودهنگام ۲۰۲۱، شاهد يکي از طولاني ترين تبليغات انتخاباتي باشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره