فشار کنگره آمریکا به اروپا برای معرفی تمامیت حزبالله به عنوان «سازمان تروریستی»

فارس/ گروهي از اعضاي مجلس نمايندگان آمريکا با معرفي قطعنامهاي از کشورهاي اروپايي خواستهاند تمام حزبالله را به عنوان «سازمان تروريستي» معرفي کند.
گروهي از اعضاي هر دو حزب مجلس نمايندگان آمريکا قطعنامهاي معرفي کرده و از اتحاديه اروپا خواستهاند تمايز موجود فعلي ميان حزبالله به عنوان سازماني سياسي و نظامي را حذف کنند.
اين قطعنامه را ۵ قانونگذار حزب دموکرات و ۵ قانونگذار حزب جمهوريخواه معرفي کردهاند و خواستهاند کشورهاي عضو اتحاديه اروپا تمام حزبالله را به عنوان «سازمان تروريستي» بشناسند.
آمريکا، حزبالله لبنان را در فهرست سازمانهاي اصطلاحاً «تروريستي» از منظر اين کشور قرار داده است. برخي از کشورهاي اروپايي ميان شاخه نظامي حزبالله و شاخه سياسي آن تمايز قائل شدهاند.
کشورهاي عضو اتحاديه اروپا، شاخه نظامي حزبالله را در فهرست تحريمهاي مرتبط با گروههاي اصطلاحاً تروريستي قرار دادهاند اما شاخه سياسي حزبالله مشمول چنين تحريمهايي نيست.
«تد داچ»، عضو رئيس کميته فرعي امور خاورميانه، آفريقاي شمالي و مبارزه با تروريسم گغت: «ما ميخواهيم اتحاديه اروپا اجازه ندهد شاخه اصطلاحاً سياسي حزبالله آزادانه فعاليت کند. ميخواهيم اتحاديه اروپا در مقابله کامل با اين گروه تروريستي و شبکه جهاني مجرمانهاش به ما ملحق شود.»
آمريکا از چند سال پيش در راستاي تلاش براي پايين آوردن محبوبيت حزبالله در لبنانکشورهاي اروپايي را براي تروريستي اعلام کردن کل حزبالله تحت فشار شديد قرار داده است. آمريکا همچنين چندين بانک و شخصيت لبناني را به اتهام ارتباط حزبالله در فهرست تحريم قرار داده است.
اقدامات آمريکا در لبنان بارها مورد انتقاد کارشناسان و تحليلگران سياسي قرار گرفته که ميگويند حزبالله نقش مهمي در حفظ آرامش و ثبات لبنان و مبارزه با گروههاي تروريستي و افراطي در منطقه داشته است.
در همين راستا، دولت انگليس ديماه سال ۱۳۹۸ نام جنبش مقاومت «حزبالله» لبنان را به صورت کامل در ليست سازمانهايي که از نظر لندن تروريستي است، قرار داد. «اسرائيل کاتص» وزير خارجه وقت رژيم صهيونيستي چندي بعد اعلام کرد که لندن اين اقدام را بنا به درخواست تلآويو انجام داده است.
اتحاديه اروپا سال ۲۰۱۳ به درخواست بلغارستان شاخه نظامي حزبالله را در فهرست سازمانهاي اصطلاحاً تروريستي قرار داده بود.
«پيتر ميجر»، قانونگذار آمريکايي و از از ديگر حاميان قعطنامهاي که به تازگي ارائه شده گفت: «تمايزگذاري اتحاديه اروپا بين شاخه سياسي و نظامي حزبالله هم دور از صداقت است و هم کمک چنداني به مقابله با تلاشهاي اين سازمان براي درآمدزايي و جذب نيرو نميکند.»
او در ادامه گفت: «اين قطعنامه از اتحاديه اروپا ميخواهد اين واقعيت را به رسميت بشناسد که حزبالله سازماني تماماً تروريستي است و گامهايي براي مقابله بهتر با فعاليتهاي مخرب اين سازمان در سراسر دنيا بردارد.»
در سالهاي گذشته چنانکه سياستهايي مانند حمايت آمريکا از فرقه منافقين و يا نقش اين کشور در شکلگيري داعش نشان دادهاند، «تروريسم» از نگاه واشنگتن نه بر اساس ملاکهاي واقعي شاخص اين مفهوم بلکه بر اساس منافعي که براي آمريکا به همراه داشته تعريف شده و محک زده شده است.
عملکرد مقامهاي آمريکايي به وضوح نشان ميدهد آنها ابايي از اين ندارند که جنايتپيشگيهاي گروهي که با آنها دشمن مشترک دارند را «آزاديخواهي» و مقابله با داعش توسط کشورها و گروههاي ناهمسو را «تروريسم» و «اقدام مخرب در منطقه» لقب دهند.
از همين روست که آمريکا در سال 2011 حاضر ميشود فرقه منافقين را عليرغم سابقه آشکارش در کشتار غيرنظاميان از فهرست گروههاي تروريستي خارج کند، يا در سال 2012 عليرغم علم به اينکه حمايت از معارضان مسلح سوري تشکيل گروهي مانند داعش را به همراه خواهد داشت، تداوم اين سياست را در دستور کار قرار ميدهد و يا در سال 1979 به عنوان بخشي از «دکترين ريگان» حمايت از تروريستها در افغانستان را پيگيري ميکند.