نماد آخرین خبر

جمهوری‌ آذربایجان و ارمنستان همدیگر را به نقض آتش‌بس متهم کردند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
جمهوری‌ آذربایجان و ارمنستان همدیگر را به نقض آتش‌بس متهم کردند

ايسنا/ با بالا گرفتن درگيري‌ها، وزير دفاع جمهوري آذربايجان امروز پنج‌شنبه ارمنستان را به نقض توافق آتش‌بس در مرز دو کشور متهم کرد.

به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک، روز چهارشنبه ايروان گزارش داد در جريان تيراندازي مرزي با طرف مرز آذربايجان، سه سرباز آن کشته و پنج تن ديگر زخمي شدند.

پس از آن، ارمنستان و جمهوري آذربايجان يک توافق براي آتش‌بس در مرز را تاييد کردند. براساس اعلام وزارت دفاع ارمنستان، اين توافق با ميانجيگري صلحبان‌هاي روسيه حاصل شد.

وزارت دفاع ارمنستان طرف آذربايجاني را به نقض توافقنامه آتش‌بس بين طرفين متهم کرد.

اين وزارتخانه افزود: حدود ساعت ۰۳:۰۰ به وقت محلي روز ۲۹ ژوئيه واحدهاي نيروهاي مسلح آذربايجان بار ديگر در منطقه گيگارکونسکي در مرزهاي دو طرف رو به تنش آوردند.

اين وزارتخانه افزود: نيروهاي آذربايجان با سلاح‌هاي سبک به سمت مواضع ارمني آتش گشودند.

طبق بيانيه اين وزارتخانه، نيروهاي ارمني با متجاوزان مقابله و آنها را وادار به توقف تيرانداز کردند و اکنون وضعيت منطقه آرام است.

در همين حال وزارت دفاع جمهوري آذربايجان با صدور بيانيه‌اي گفت: ارمنستان به طور فاحش اين توافق آتش‌بس را نقض مي‌کند. امروز در کمتر از يک ساعت، واحدهاي نيروهاي مسلح ارمنستان از مواضع مستقر در يک روستاي مرزي، به طرف يک روستاي آذربايجان گلوله و خمپاره شليک کردند. در مجموع ۱۰ تا ۱۲ قطعه نارنجک دستي اف-۱ به سمت مواضع ما پرتاب شد.

تنش در مرز ارمنستان و جمهوري آذربايجان ۱۲ مه اوج گرفت. نيکول پاشينيان، نخست‌وزير ارمنستان پيشنهاد داده است تا هيئت نظارتي سازمان همکاري و امنيت اروپا در مرز کشورش با جمهوري آذربايجان مستقر شوند.

پيش از اين هم وزارت خارجه آمريکا تشديد خشونت مرزي ارمنستان و جمهوري آذربايجان را محکوم کرد. سخنگوي وزارت خارجه آمريکا گفت: ادامه تنش‌ها در امتداد مرز اين دو کشور تاکيدي بر اين حقيقت است که تنها يک راهکار فراگير که تمام مسائل مهم را مورد توجه قرار دهد، مي‌تواند روابط ميان ارمنستان و جمهوري آذربايجان را عادي‌سازي کرده و به مردم اين منطقه اجازه دهد تا در صلح و آرامش در کنار هم زندگي کنند. ايالات متحده از ارمنستان و جمهوري آذربايجان مي‌خواهد تا فورا تحت نظر روساي گروه مينسک سازمان امنيت و همکاري در اروپا براي دستيابي به سازش سياسي بلندمدت براي اين درگيري گفت‌وگو کنند.

‌آذربايجان و ارمنستان سال گذشته يک جنگ شش هفته‌اي را سپري کردند که در آن نيروهاي آذربايجان، نيروهاي ارمني را از بخش‌هايي از قلمروهايي که در منطقه ناگورنو-قره‌باغ تحت کنترل داشتند، بيرون کردند.

اين جنگ در منطقه ناگورنو-قره‌باغ با آتش‌بسي با ميانجي‌گري روسيه پايان يافت اما در سال جاري ميلادي درگيري‌ها در مرز همچنان به صورت پراکنده ادامه يافته و گاها باعث تلفات شده است. در جريان روزهاي گذشته، دو طرف يکديگر را بار ديگر به حملات مرزي و کشتن نظاميان متهم مي‌کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره