نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

بند رختی که جای اسامه بن لادن را لو داد!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بند رختی که جای اسامه بن لادن را لو داد!

ايسنا/ عمليات چندين ساله ماموران سيا پس از حملات تروريستي 11 سپتامبر براي کشف مخفيگاه رهبر پيشين القاعده، در نهايت به سرنخ مهمي رسيد که به خانواده بزرگ اسامه بن لادن مي‌رسيد.

به نوشته روزنامه نيويورک پست، اسامه بن لادن، رهبر پيشين القاعده که به چند همسري اعتقاد داشت، در سن ۴۴ سالگي و در زمان اجراي حملات 11 سپتامبر ۲۰۰۱ به همراه سه همسرش در افغانستان ساکن بود. "خيريه صابر" ۵۲ ساله، يک روانشناس کودک بود که کارش را براي ازدواج با او رها کرد و "سهام الشريف" ۴۴ ساله، شاعري بود که دکتري دستورزبان قرآني داشت و سخنراني‌هاي همسرش را ويرايش کرده و برنامه‌هاي جهادي جهاني او را تشويق مي‌کرد. سومين همسر بن لادن هم دختري ۱۷ ساله از يمن به نام "امل الساده" بود.

به دنبال حمله 11 سپتامبر که جان ۲۹۷۷ تن را گرفت، خانواده بزرگ اسامه در معرض خطر قرار داشت. اين موسس القاعده که جنگي عليه غرب به راه انداخت، خودش را در مناطق کوهستاني افغانستان و شمال پاکستان پنهان کرد تا به چنگ قانون نيفتد. اما در سال ۲۰۰۴ که ايالات متحده درگير تحولات افغانستان و عراق شد، بن لادن احساس کرد که جوش و خروش تعقيب او کاهش يافته است.

در همين زمان بود که بن لادن به محافظش ابراهيم سعيد احمد عبدالحميد دستور داد تا زميني خريداري کرده، معماري استخدام کند و عمارتي با جاي کافي براي خانواده‌اش در ابيت‌آباد پاکستان مهيا کند. ابراهيم زميني به ارزش ۵۰ هزار دلار به نام خود خريد و آن را براي رئيسش آماده کرد. اين عمارت سه طبقه، مجموعا هشت اتاق خواب در طبقه اول و دوم داشت. طبقه سوم هم يک اتاق خواب با حمام، اتاق مطالعه و يک بالکن براي استفاده بن لادن داشت. در سال ۲۰۰۵ اعضاي خانواده او کم کم ساکن آنجا شدند.

ابراهيم که در ظاهر مالک آنجا بود، برادرش "ابرار" و زنان و کودکانشان به آنجا آمد و رفت داشتند. اما آنها در خانه کوچک حياط زندگي مي‌کردند نه در ساختمان اصلي.  

اين دو برادر تدابير امنيتي خاصي به کار مي‌بردند. آنها براي تماس‌هاي مهم از تلفن‌هاي عمومي در شهرهاي بزرگ استفاده ميکردند و باتري تلفن‌هاي همراه خودشان را خارج مي‌کردند تا رد آنها به سمت خانه گرفته نشود. خانواده بن لادن به ندرت از عمارت خارج مي‌شدند، بجز امل الساده که دو بار با نام جعلي به بيمارستان محلي براي وضع حمل مراجعه کرد و خودش را به کري زده بود تا با سوالات احتمالي مواجه نشود.  

اما در سال ۲۰۱۰ سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا (سيا) ردي به دست آورد. يک خبرچين پاکستاني در شهر پرجمعيت پيشاور مردي را ديده بود که گمان مي‌کرد ابراهيم، محافظ مورد اعتماد بن لادن باشد.

در اوت سال ۲۰۱۰، جيپ سفيد ابراهيم ماموران سيا را به عمارتي با ديوارهاي بلند که سيم خاردار در بالاي ديوارهايش داشت، رساند. در اين خانه، سه زن بن لادن به همراه هشت فرزند کوچکشان و چهار نوه شامل کودکان دو و سه ساله زندگي مي‌کردند.

اين عمارت نشانه‌هاي عجيبي داشت که تحليلگران سيا را به فکر فرو مي‌برد. عمارت بن لادن خط تلفن يا سرويس اينترنت نداشت، آن هم با وجود اينکه مشخص بود عمارت براي فرد ثروتمندي است که آنقدر پول دارد که چنين امکاناتي فراهم کند. عمارت اصلي پنجره‌هاي زيادي نداشت و بالکن طبقه سوم از همه طرف با ديواري بلند پوشيده شده بود.

لئون پانه‌تا، مدير وقت سيا از عواملش پرسيد که "چه کسي اطراف يک بالکن خصوصي ديوار ميکشد؟" يکي از تحليگران هم گفت: دقيقا حرف شما درست است.

سيا يک خانه امن در نزديکي اين عمارت مرموز فراهم کرد تا روي "الگوي زندگي" ساکنان آن نظارت کند. در حاليکه ساکنان آن محله زباله‌هاي خودشان را بيرون مي‌گذاشتند، ساکنان اين عمارت زباله‌هاي خودشان را در داخل مي‌سوزاندند. درون اين عمارت درخت سيب و انگور بود، سبزيجات کاشته ميشد، عسل برداشت ميشد و مرغ و حتي گاو بود و ساکناني که ديده نميشدند، آنها را مصرف ميکردند.  

اما سرنخ آخر، بند رخت‌هاي درون عمارت بود که هر روز از لباس زنانه، شلوار "کميز" مورد استفاده مردان پاکستاني، لباس و کهنه بچه پر ميشد و اين لباسها بيشتر از لباس مورد نياز اعضاي خانواده آن محافظ بود که بخواهند بپوشند.

طبق محاسبه عوامل سيا، در ميان ساکنان نامرئي اين خانه يک مرد بالغ، چندين زن بزرگسال و دست‌کم ۹ کودک وجود داشت و اين نشانه‌ها با مشخصات مردي که آنها در جستجوي او بودند، تطابق داشت.

اسامه بن لادن بعد از آنکه ۹ سال در خفا زندگي کرد، در نهايت با بند رخت خانواده خودش لو رفت. همين براي رئيس وقت سيا کافي بود تا در ۱۴ دسامبر ۲۰۱۰ به سراغ باراک اوباما، رئيس جمهوري وقت آمريکا برود.

عوامل سيا هرگز نتوانستند تصويري از بن لادن به دست آورند تا ثابت کنند آنها در نهايت محل اختفاي رهبر القاعده را يافته‌اند. پيتر برگن، تحليلگر امنيت ملي و عضو سابق سي.ان.ان ميگويد: اما آنها هرگز هم به مدرکي نرسيدند که فرضيه زندگي بن لادن در آنجا را رد کند.

اوباما قانع شد و دستور اجراي عملياتي را صادر کرد که در نهايت در اول مه ۲۰۱۱ بن لادن در سن ۵۴ سالگي پيدا شد. اگر اسامه بن لادن به فکر تهيه يک خشک‌کن لباس براي زنانش مي‌افتاد، هرگز تصميم اجراي اين عمليات گرفته نمي‌شد!

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره