نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

بالا گرفتن یک مسابقه موشکی در سراسر آسیا

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بالا گرفتن یک مسابقه موشکی در سراسر آسیا

ايسنا/ گزارشهاي اخير مبتني بر تصاوير ماهواره اي نشان مي دهند که چين در حال ساخت بالغ بر 230 سيلوي جديد براي نگهداري موشکهاي بالستيک قاره پيما با قابليت حمل کلاهک هسته اي تا خاک آمريکا است. اين ساخت و ساز احتمالا نشان دهنده توسعه گسترده اين قابليتها و جديدترين فصل در روند رشد نظامي عظيم چين است که به همراه اقدامات تهاجمي پکن نوع متفاوتي از مسابقه موشکي را به راه انداخته.

به نقل از بيزينس اينسايدر،  کشورهاي منطقه هند-اقيانوسيه در حال کسب يا توسعه زرادخانه هاي موشکهاي دوربرد خودشان عمدتا با در خاطر داشتن چين هستند.

اين موشک ها به صورت متعارف مسلح مي شوند اما همچنين داراي قابليت تهاجمي هستند.

پاتريک کرونين، رئيس بخش امنيت آسيا-اقيانوسيه در انديشکده انستيتوي هادسون اظهار کرد: در منطقه هند-اقيانوسيه در حقيقت در پاسخ به روند توسعه سريع چين در گذشته و مدت اخير از بابت توانمندي هاي موشکي، يک مسابقه موشکي در جريان است.

کرونين به کره جنوبي و اعضاي گروه کوآد متشکل از هند، ژاپن، استراليا و آمريکا اشاره کرده و گفت که اين کشورها به صورت متفاوتي تهديد چين را مي بينند اما تاثير مرکب آن روشن است: صادقانه اين يک تسريع تمام عيار يک مسابقه موشکي است.

ارتش چين به ويژه نيروهاي دريايي و هوايي آن اکنون يکي از بزرگترين ها در نوع خود در جهان به حساب آمده و در حال توسعه قابليت اجرا و حفظ عملياتهاي با برد بالا است.

بر اساس اين گزارش موشکهايي که چين به خدمت مي گيرد به ويژه DF-21 و DF-26 همچنين منجر به تضعيف حائل فيزيکي که از مدتها قبل از نظر کشورهايي همچون استراليا و آمريکا به عنوان يک مزيت نگريسته شده، مي شوند.

کرونين گفت: ديگر فاصله چندان زياد و مطرح نيست. بنا براين همه اين کشورها مجبور به پر کردن قابليتهاي تهاجمي خودشان هستند.

همپيمانان آمريکا به ويژه ژاپن و کره جنوبي مدتها توانستند براي مساله دفاع از خودشان روي ارتش آمريکا حساب باز کنند اما بي اطميناني در خصوص تعهد آمريکا آنها را به تقويت قدرت آتش خودشان و تنوع بخشي به آن کرده است.

کرونين بيان کرد: اين کاملا ممکن است که اين کشورها نخواهند منحصرا متکي به آمريکا باشند و بخواهند توانمندي هاي خودشان را بسنجند.

ژاپن از بابت نگراني درباره فعاليتهاي چين در آبهايش، برد موشکهاي کروز ضد کشتي Type 12 را از حدود 200 کيلومتر به حدود 900 کيلومتر و با در نظر داشتن هدف نهايي 1000 کيلومتر افزايش مي دهد. توکيو همچنين آتشبارهاي موشکهاي Type 12 و ضد هوايي خود را در جزاير ريوکيو مابين ژاپن و تايوان مستقر مي کند.

ژاپن برنامه دستيابي به دو موشک ما فوق صوت را دارد و نشان داده که خواستار موشکهايي دور برد با قابليت شليک از هواپيماها و کشتي است و اين مساله را اخيرا در سند دفاعي جديدش که منتشر کرد داراي اولويت دانست.

استراليا هم در حال پيگيري يک روند تقويت نظامي خود در ضمن ورود پيدا کردن به آنچه نخست وزيرش اسکات موريسون "يک منطقه راهبردي جديد و کمتر خوش خيم" خواند در ضمن رقابت در منطقه، است. موريسون گفت که استراليا به توسعه طرحهايش براي دستيابي به قابليتهاي حمله زميني و دريايي دوربرد خواهد پرداخت.

کانبرا در حال خريد 200 موشک ضدکشتي دوربرد از آمريکا و سرمايه گذاري يک ميليارد دلاري در ساخت موشکهاي هدايت شونده در داخل خاک خود است. اين سرمايه گذاري شامل يک نسخه پرتاب از کشتي موشکهاي LRASM و موشکهايي ما فوق صوت است که قرار است در ضمن مشورت با آمريکا توسعه يابند.

هند هم به توسعه زرادخانه موشکي خود براي مقابله با چين ادامه ميدهد.

اين کشور مشغول دستيابي به موشکهاي دوبرد کروز و ضد هواپيما، توسعه موشکهاي بالستيک جديد پرتابي از زيردريايي براي زيردريايي هاي هسته اي جديد کلاس آريهانت خودآر و کار روي يک گونه مافوق صوت موشک کروز براهموس  است.  هند در عين حال دارد برد موشکهاي براهموس خود را مجددا افزايش مي دهد و اين بار آن را از 400 به 800 کيلومتر مي رساند.

در ژوئيه کره جنوبي با موفقيت يک موشک بالستيک پرتابي از زيردريايي را براي نخستين بار آزمايش کرد. اين موشک که گمان برده مي شود از مدل Hyunmoo-2B بوده است، بر اساس گزارشها برد 500 کيلومتر داشته و به روي زيردريايي هاي نسل بعدي مدل Dosan Ahn Chang Ho سوار خواهد شد.

تايوان که اميداور به خريد موشکهاي کروز آمريکايي است، برد موشکهاي کروز مدل Hsiung Feng IIE خود را تا ميزان 1200 کيلومتر افزايش داده است و در حال توسعه يک موشک جديد ديگر تحت عنوان موشک Yun Feng با برد استاندارد 1200 کيلومتر و برد افزايش يافته 2000 کيلومتر است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر