نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

افتتاح نمایندگی‌های رسمی جمهوری آذربایجان در اسرائیل

منبع
ايسنا
بروزرسانی
افتتاح نمایندگی‌های رسمی جمهوری آذربایجان در اسرائیل

ايسنا/ برخي رسانه‌هاي عبري زبان از افتتاح دفاتر نمايندگي جمهوري آذربايجان در تل‌آويو با هدف تقويت همکاري‌هاي استراتژيک ميان دو طرف خبر دادند. يک کارشناس روس نيز فاش کرد که عربستان از طريق ميانجي‌هايي در جمهوري آذربايجان از "اسرائيل" سلاح خريداري مي‌کند.

روزنامه عبري زبان "يسرائيل هيوم" نوشت، تل‌آويو از ۳۰ قبل با جمهوري آذربايجان روابط ديپلماتيک داشته است اما باکو به تازگي نمايندگي‌هاي رسمي (شامل دفاتر تجاري و گردشگري) را در تل‌آويو افتتاح کرد.
اين روزنامه عبري زبان داراي رويکردهاي راستگرا نوشت، اين دفاتر با حضور روساي کميته‌هاي وزارتي دو طرف، يوآل رزبوزوف، وزير گردشگري رژيم صهيونيستي، ميخائيل جابروف، وزير اقتصاد منطقه‌اي جمهوري آذربايجان و برخي مسؤولان ديگر افتتاح شدند.
رزبوزوف در اين مراسم گفت: افتتاح دفاتر منطقه‌اي در "اسرائيل" در واقع دستاوردي ديگر در روابط ميان دو طرف است و اميدوارم که اين اقدام منجر به اين شود که سفارت جمهوري آذربايجان به زودي در "اسرائيل" افتتاح شود.
جابروف نيز گفت: افتتاح دفاتر تجارت و گردشگري نقش بسزايي در افزايش حجم مبادلات تجاري خواهد داشت.

در همين راستا، يوگيني ساتانوفسکي، کارشناس روسي مسايل رژيم صهيونيستي و رئيس سابق کنگره يهودي-روسي اظهار کرد: عربستان از طريق ميانجي‌هايي در جمهوري آذربايجان از "اسرائيل" سلاح خريداري مي‌کند.
اين کارشناس روسي در ادامه گفت: عربستان از ميانجي‌هايي از جمهوري آذربايجان براي انتقال سلاح‌هايي که از بلغارستان، اوکراين، بلاروس، ديگر کشورهاي حوزه بالکان و "اسرائيل" خريداري مي‌کند، بهره مي‌برد و در واقع "اسرائيل" به عربستان پهپاد و سيستم‌هاي کنترل و شنود مي‌فروشد.
در سند منتشر شده از کنگره اخير هرتزليا که مهم‌ترين تريبون در اراضي اشغالي و تاثيرگذارترين آنها بر تصميم‌گيرندگان در تل‌آويو است، درباره فرصت‌ها و خطرات روابط رژيم صهيونيستي با کشورهاي عربي اهل تسنن آمده است: برقراري ارتباط ميان "اسرائيل" و کشورهاي عربي تحولي مهم در تعادل قدرت‌هاي منطقه‌اي است، اشتراک در منافع استراتژيک روشن و مشهود است و اين روابط تقريبا به شکلي انحصاري بر همکاري‌ها و هماهنگي‌هاي امنيتي متکي هستند، با اين وجود با توجه به پتانسيل و توانايي که از حدود يک دهه قبل وجود داشته و احتمال بروز تغييرات چشمگيري در درون کشورهاي عربي، بايد گفت اين روابط به اندازه کافي ريشه‌دار و عميق نيستند.
همچنين تحليلگر اسرائيلي مشهور روزنامه عبري زبان معاريو به نقل از برخي منابع بسيار آگاه در تل‌آويو گفت: روابط موجود ميان "اسرائيل" و جمهوري آذربايجان با وجود اينکه روابط ديپلماتيک کاملي ميان آنها وجود نداشته و "اسرائيل" سفارتي در اين کشور اسلامي با غالبيت شيعه ندارد، اما چندين ميليارد دلار عايدي براي آنها دارد و جمهوري آذربايجان از سال ۲۰۰۳ که الهام علي‌اف، رئيس جمهور فعلي‌اش روي کار آمده، ائتلاف قدرتمندي با "اسرائيل" دارد.
او افزود: روابط تل‌آويو با باکو در حوزه‌هاي تجاري و قراردادهاي تسليحاتي متمرکز هستند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar