افشاگریهای تازه از حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات هستهای سوریه در کتاب معاون سابق مشاور امنیت ملی آمریکا
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ معاون سابق مشاور امنيت ملي آمريکا اخيرا با انتشار کتابي اعلام کرد: دولت جورج دبليو بوش، طرحهاي اسرائيل براي بمباران رآکتور هستهاي سوريه را وتو کرده بوده و چند تن از مقامهاي آمريکايي تهديد به قطع کمکهاي نظامي اين کشور به تل آويو در صورت انجام اين کار کرده بودند.
به نوشته روزنامه ورلد تريبون، اليوت آبرامز، معاون سابق مشاور امنيت ملي آمريکا در کتاب جديد خود شرح داد که جورج دبليو بوش، رئيس جمهوري سابق آمريکا با طرحهاي اسرائيل براي از بين بردن تاسيسات هستهاي سوريه در الکبر در سال 2007 مخالفت کرده بود.
آبرامز در کتاب جديد خود با عنوان "آزموده توسط صهيون: دولت بوش و درگيري فلسطين - اسرائيل" آورده است: در حالي که جورج بوش حامي ترين رئيس جمهوري آمريکا از اسرائيل بوده است اما کاندوليزا رايس و رابرت گيتس، وزراي امور خارجه و دفاع دولتش از وي خواستند تا تهديد به قطع کمکهاي نظامي به اسرائيل کند.
ابرامز خاطرنشان ساخت: رابرت گيتس و کاندوليزا رايس سرسختانه حامي گزينه ديپلماتيک بودند. رابرت گيتس همچنين بر بازداشتن اسرائيل از بمباران راکتور هستهاي سوريه تاکيد داشته و هشدار داده بود چنين کاري کل روابط آمريکا و اسرائيل را به خطر خواهد انداخت.
اين تهديدهاي آمريکا عليه اسرائيل به رغم تاييد سازمانهاي اطلاعاتي آمريکا مبني بر اينکه سوريه در حال تکميل ساخت يک راکتور هستهاي طراحي شده در کره شمالي در نزديکي مرز خود با ترکيه است عنوان شده است.
آبرامز در کتاب خود نوشته است: من تلاش کردم به استدلالهاي کاندوليزا رايس فکر کنم اما تنها يک نظريه را دريافتم. او به طور همزمان مخالفت خود را با برنامه جديد افزايش کمکهاي نظامي به اسرائيل ابراز ميکرد. او به من نشان داد که يک راهبرد نهفته دارد و آن اين است که نميخواهد اسرائيل احساس کند قدرتمندتر شده است. رايس ميخواست اسرائيل به آمريکا وابستهتر باشد. رايس اميدوار بود ايهود المرت، نخست وزير سابق اسرائيل را تحت فشار قرار دهد تا به تضمين ايجاد کشور فلسطين در کرانه باختري پيش از پايان کار دولت بوش در سال 2009 بپردازد.
آبرامز تاکيد کرد که روابط ميان کاندوليزا رايس و ايهود المرت پس از جنگ سال 2006 اسرائيل و حزبالله تقابلي بوده است.
وي در کتاب خود گفت که کاندوليزا رايس از ناتواني اسرائيل در شکست دادن حزب الله در جنگ 33 روزه ناراضي بود.
در کتاب اليوت آبرامز تاکيد شده است: روابط ميان آمريکا و اسرائيل پس از حمله اسرائيل به لبنان در سال 2006 متزلزل شد و کاندوليزا رايس معتقد بود اسرائيليها هر دو سوي نظامي و ديپلماتيک درگيري را به بدي مديريت کردهاند. در نهايت جورج بوش به المرت تصريح کرد که آمريکا عليه سوريه به نيروي نظامي متوسل نخواهد شد و در عين حال از المرت نيز خواست که اسرائيل نيز همين کار را انجام دهد اما المرت چنين پيشنهادي را رد کرده و متعهد به نابود کردن رآکتور سوريه شد.
در ادامه اين کتاب آمده است: من پيش خودم فکر ميکردم که رئيس جمهور چطور نسبت به اقدام اسرائيل واکنش نشان خواهد داد آيا با عصبانيت و يا با فشارهاي بيشتر همراه خواهد بود؟ هيچ کدام! جورج بوش شنيد که المرت با آرامش تاکيد کرد اسرائيل حق دفاع از امنيت ملي خود را دارد. پس از قطع تلفن، جورج بوش اظهارنظري شبيه اينکه اين فرد خيلي دل و جرئت دارد را به حالت تاثير برانگيز بر زبان راند، سپس حادثه به پايان رسيد و اخلافات بر سر راکتور الکبر به وضوح روابط جورج بوش با المرت و يا ديدگاه وي نسبت به اسرائيل را تحت تاثير قرار نداد.
آبرامز که در چند دولت جمهوري خواه آمريکا خدمت کرده از نابود کردن راکتور سوريه توسط اسرائيل حمايت کرده و عنوان ميدارد که حادثه سال 2007 ميتواند به عنوان الگويي براي مناقشه کنوني ميان واشنگتن و اسرائيل بر سر برنامه هستهاي ايران نيز مورد استفاده قرار گيرد.