دستور بازداشت بیش از ۲۰۰ نظامی در ترکیه صادر شد

ايسنا/ با گذشت حدود پنج سال پس از کودتاي نافرجام در ترکيه، مقامهاي قضايي اين کشور دستور بازداشت ۲۱۴ نظامي را صادر کردهاند.
به گزارش ايسنا به نقل از بي بي سي، اين حکم در شهر ازمير ترکيه صادر شده و نظاميان سابق يا فعلي را در بر ميگيرد. گفته شده بيش از نيمي از اين افراد دستگير شدهاند.
دادستانها در ترکيه گفتهاند محتويات تلفنهاي همراه اين افراد نشان ميدهد با فتحالله گولن، رهبر مخالف حزب حاکم در اين کشور مرتبط بودهاند.
دولت رجب طيب اردوغان، رئيس جمهوري ترکيه، گولن را که در آمريکا و در تبعيد زندگي ميکند به سازماندهي کودتاي سال ۲۰۱۶ ميلادي متهم کرده است.
طي ۵ سال گذشته دولت ترکيه هزاران نفر را در ارتباط با اين کودتا دستگير و زنداني کرده که طيف وسيعي از اقشار مختلف از جمله نظاميان در ميان آنها بودهاند.
پس از اين کودتا، دولت اردوغان بيش از ۲۵۰ هزار نفر در مشاغل و سمتهاي مختلف را به دليل ارتباط با کودتا اخراج کرد.
اردوغان ميگويد فتح الله گولن، روحاني مسلمان مقيم ايالات متحده، طراح اين توطئه بود که منجر به دستگيريهاي گسترده شد.
فتحالله گولن هرگونه دخالت در اقدام به کودتا در سال ۲۰۱۶ را رد کرده است. اين اتفاق ۲۵۱ کشته و بيش از ۲۰۰۰ زخمي برجاي گذاشت.
جنبش "خدمت" به رهبري گولن توسط اردوغان به عنوان يک سازمان "تروريستي" شناخته شده است.
فتحالله گولن ۷۹ ساله که زماني متحد اردوغان بود، از زمان اين "کودتا" در پنسيلوانياي آمريکا مانده و ترکيه خواهان استرداد او شده است؛ حدود بيست سال است ساکن پنسيلوانياي آمريکاست.
اردوغان پاکسازي گسترده نهادهاي دولتي را انجام داد و بيش از ۱۰۰ هزار کارمند بخش دولتي، از جمله معلمان و قضات را که به ارتباط با آقاي گولن متهم بودند، اخراج يا تعليق کرد.
محاکمههاي بسياري درباره کساني که ادعا شده در توطئه براي کودتا "دست داشتند"، برگزار شده و تا آذر ماه پارسال دادگاهها بيش از ۲۵۰۰ حکم حبس ابد صادر کردهاند.