نماد آخرین خبر

واکنش بلینکن به انتقادات لودریان

منبع
فارس
بروزرسانی
واکنش بلینکن به انتقادات لودریان

فارس/ وزير امور خارجه آمريکا گفت، از ايفاي نقش کشورهاي اروپايي در منطقه هند و اقيانوس آرام استقبال مي‌کند و فرانسه را شريک حياتي کشورش مي‌داند.

«آنتوني بلينکن» وزير امور خارجه و «لويد آستين» وزير دفاع آمريکا پنجشنبه شب در نشستي خبري با همتايان استراليايي خود شرکت کردند.

بلينکن در اين نشست خبري مدعي شد: «هيچ تفرقه‌اي ميان شرکاي ما در حوزه اقيانوس اطلس و اقيانوس آرام وجود ندارد. همکاري با انگليس و استراليا پيامي مبني بر اين است که آماده همکاري با متحدان خود از جمله در اروپا هستيم».

وزير امور خارجه آمريکا افزود: «از نقش مهم کشورهاي اروپايي  در منطقه هند و اقيانوس آرام استقبال مي‌کنيم و ادامه همکاري نزديک با ناتو و اتحاديه اروپا و ديگران را دنبال مي‌کنيم. به‌خصوص در مورد فرانسه، اين کشور يک شريک حياتي در اين زمينه و ساير زمينه‌ها محسوب مي‌شود».

او در ادامه مدعي شد اين همکاري‌ها موجب تقويت صلح و ثبات در منطقه هند و اقيانوس آرام خواهد شد و آمريکا در کنار استراليا از نظم جهاني مبتني بر قانون دفاع مي‌کند.

بلينکن همچنين با حمايت از تقاضاي استراليا براي انجام تحقيق درباره خاستگاه ويروس کرونا در چين گفت، استراليا را در اين زمينه تنها خواهد گذاشت.

اين در حالي است که پيش‌تر کارشناسان سازمان جهاني بهداشت تحقيقات گسترده‌اي درباره خاستگاه ويروس کرونا در چين انجام داده‌اند و پکن تأکيد کرده از دور بعدي تحقيقات حمايت خواهد کرد اما به اين شرط که آزمايشگاه ويروس شناسي ووهان به‌صورت پيش فرض مرکز شيوع اين بيماري در نظر گرفته نشود.

وزير امور خارجه آمريکا بدون اشاره به تحريم‌هاي افسار گسيخته و ظالمانه عليه کشورهاي مختلف مدعي شد نگراني عميق خود درخصوص فشار اقتصادي چين عليه استراليا را بارها اعلام کرده است.

در ادامه، «ماريس پِين» وزير امور خارجه استراليا مدعي شد: «ما درباره رقابت راهبري با چين گفت‌وگو کرديم که نياز به پاسخ دارند. اين مسئله بدين معنا نيست که حوزه‌هايي براي تعامل سازنده با چين وجود نداشته باشد. استراليا همچنان گفت‌وگوي بدون پيش‌شرط با چين را دنبال خواهد کرد».

وزير امور خارجه استراليا افزود: «رهبري آمريکا در منطقه هند و اقيانوس آرام امري ناگزير خواهد ماند. پيام استراليا اين است که متحدي هستيم که به‌دنبال فرصت‌هايي براي همکاري در سرتاسر منطقه بر اساس حفظ نقش رهبري آمريکا است».

«لويد آستين» وزير دفاع آمريکا نيز در اين نشست خبري گفت: «استراليا ما را در جنگ‌هاي دو دهه گذشته همراهي کرده است. بايد به استراليا کمک کنيم تا به قدرت زيردريايي‌هاي اتمي دست يابد».

وزير دفاع آمريکا مدعي شد: «در گفت‌وگوهاي امروز وضعيت امنيتي در منطقه را به بحث گذاشتيم. به طور ويژه‌اي درباره نقش ثبات‌زداي چين و تلاش پکن براي ارعاب ديگر کشورها گفت‌وگو کرديم. علاوه بر تأکيد بر همکاري نتيجه محور با حزب کمونيست چين، درخصوص تلاش چين براي تضعيف نظم جهاني چشمان بازي خواهيم داشت».

«پيتر داتون» وزير دفاع استراليا نيز ضمن اعلام استفاده از انواع مختلف هواپيماهاي جنگي آمريکايي در کشورش گفت، بخش ديگري از همکاري با آمريکا شامل پايداري لجستيکي و توانايي حفظ حمايت از فعاليت‌هاي دو طرف از جمله در زمينه‌هاي لجستيک و حفظ توانايي زيردريايي‌ها و ديگر نيروهاي نظامي استراليايي خواهد بود.

سران کشورهاي آمريکا،‌ انگليس و استراليا بامداد امروز (پنجشنبه) توافقنامه همکاري در حوزه‌هاي ديپلماتيک، امنيتي و نظامي در سراسر منطقه هند و اقيانوس آرام امضا کردند. برنامه زيردريايي‌هاي اتمي استراليا اولين پروژه بزرگ اين توافق خواهد بود. در چارچوب اين معاهده به استراليا براي دستيابي به زيردريايي‌هاي اتمي کمک خواهد شد.

در اين ميان، «ژان ايو لودريان» وزير امور خارجه فرانسه نيز از تصميم استراليا در خصوص ترک توافق ۹۰ ميليارد دلاري زيردريايي با اين شرکت فرانسوي به‌شدت انتقاد کرد.

لودريان گفت: «اين واقعاً خنجر از پشت است. ما با استراليا رابطه مبتني اعتماد برقرار کرده‌ايم. اين اعتماد تضعيف شده است. و امروز من از فسخ اين قرارداد عصباني هستم».

بلينکن در نشست خبري روز پنجشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاري در اين زمينه گفت: «همان‌طور که رئيس جمهور [جو بايدن] شب گذشته اعلام کرد، از ايفاي نقش اروپا در منطقه هند و آرام قوياً استقبال مي‌کنيم و همان‌طور که ظرف ماه‌هاي گذشته گفتيم به همکاري با ناتو و اتحاديه اروپا ادامه مي‌دهيم. در گفت‌وگو با همتاي فرانسوي خود نيز بارها بر تداوم همکاري با اين کشور تأکيد کرده‌ام و رئيس جمهور بايدن و رئيس جمهور [امانوئل] ماکرون نيز بر اين مسئله تأکيد کرده‌اند».

وزير امور خارجه آمريکا افزود: «با همتايان فرانسوي خود ظرف يکي دو روز گذشته در تماس بوده‌ايم تا درباره اين معاهده گفت‌وگو کنيم. ما با فرانسوي‌ها در زمينه اولويت‌هاي مختلف همکاري بسيار نزديکي داريم».

او در پاسخ به سوالي درباره نحوه خروج آمريکا و متحدانش از افغانستان که انتقادات زيادي به‌دنبال داشته است گفت: «اول اينکه، پيش از اجراي خروج، با متحدان خود رايزني‌هاي فشرده‌اي داشتيم و اظهارات آن‌ها در تصميمي که گرفتيم دخيل بود. ناتو نيز فوراً از اين تصميم استقبال کرد».

وزير دفاع آمريکا نيز در پاسخ به سوالي درباره احتمال حضورش در جلسات استماع کنگره در اين‌باره گفت، به زودي همانند بلينکن در چنين جلساتي حاضر خواهد شد.

در ادامه، بلينکن و آستين از اظهار نظر درباره اخبار جنجالي منتشر شده درباره تماس «مارک ميلي» رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح آمريکا با همتاي چيني خودداري کردند.

وزير دفاع آمريکا در اين‌باره گفت، کتابي که اين اتفاق در آن بيان شده نخوانده است و علاوه بر اين، تماس‌هاي ياد شده مربوط به دوره پيش از منصوب شدن وي به عنوان رئيس پنتاگون بوده و به همين دليل در اين‌باره اظهارنظري نمي‌کند.

روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشي به نقل قول از کتابي با نام «خطر» (Peril) به قلم دو روزنامه‌نگار تحقيقي آمريکايي يعني «باب وودوارد» و «رابرت کاستا» که قرار است هفته آينده منتشر شود، پرداخته و نوشت که او در پي نگراني از احتمال وقوع جنگ با چين در پي تنش‌زايي‌هاي ترامپ، دو بار با همتاي چيني خود مخفيانه تماس گرفته است.

در اين کتاب که بر اساس گفته‌هاي مستند حدود ۲۰۰ منبع مطلع دولتي و غيردولتي نوشته‌شده، آمده است، ميلي که از رفتارهاي عصبي ترامپ در هفته‌هاي پاياني حضورش در کاخ سفيد و مشخص‌شدن شکست وي در انتخابات رياست‌جمهوري نگران بود، يک بار در تاريخ سي‌ام اکتبر ۲۰۲۰ و بار ديگر در تاريخ هشتم ژانويه با «لي زوچِنگ» رئيس ستاد مشترک کميته مرکزي نيروهاي مسلح چين تماس گرفت.

به نوشته واشنگتن‌پست، ميلي در اين تماس به ژنرال لي اطمينان خاطر داده بود که آمريکا باثبات است و قرار نيست که حمله‌اي نظامي را انجام دهد و اگر قرار بر چنين امري شد، او حتماً زودتر به پکن اطلاع خواهد داد.

در پي انتشار اين خبر، جمهوري خواهان آمريکا از جمله «دونالد ترامپ» رئيس جمهور سابق اين کشور، استعفاي رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح آمريکا را خواستار شدند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره