نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

بغداد و واشنگتن بر سر کاهش یگان‌های رزمی توافق کردند

منبع
فارس
بروزرسانی
بغداد و واشنگتن بر سر کاهش یگان‌های رزمی توافق کردند

فارس/ بغداد و واشنگتن در راستاي اجراي موارد مورد توافق در دور سوم گفت‌و‌گوهاي راهبردي اعلام کردند که بر سر کاهش نيروهاي رزمي آمريکايي در پايگاه هوايي «عين الاسد» و اربيل تا پايان ماه جاري ميلادي به توافق رسيده‌اند.

کميته نظامي مشترک آمريکا-عراق، روز پنجشنبه، به منظور بررسي مسئله خروج نيروهاي بيگانه از خاک عراق در بغداد تشکيل جلسه داد.

بر اساس گزارش امروز (جمعه) خبرگزاري رسمي عراق (واع)، رياست جلسه مذکور را «عبدالامير الشمري» معاون فرمانده عمليات مشترک عراق و همتاي آمريکايي او «جان برنان» فرمانده عمليات عزم سخت برعهده داشته‌اند.

مطابق با اين گزارش، دو طرف بر سر کاهش تعداد يگان‌هاي رزمي و ظرفيت‌هاي آمريکا در پايگاه‌هاي نظامي عين الاسد و اربيل تا پايان ماه سپتامبر جاري به توافق رسيده‌اند.

در ادامه همچنين عنوان شده است که سطح فرماندهي ائتلاف آمريکايي از يک مقر به فرماندهي يک افسر با رتبه نظامي سپهبد به مقري کوچک‌تر به فرماندهي افسري با رتبه سرلشکر با هدف مديريت، حمايت، تجهيز، تبادل اطلاعات و مشاوردهي تنزل يافته است.

بر اساس بيانيه منتشر شده، «دو طرف بار ديگر تأکيد کرده‌اند که حضور نيروهاي آمريکا و نظاميان ائتلاف بين‌المللي به درخواست عراق است و مطابق با قوانين و پروتکل‌هاي بين‌المللي و همچنين با مراعات حاکميت عراق بر حمايت از دولت عراق تمرکز دارد».

دو طرف همچنين درباره برگزاري چند جلسه منظم به منظور تکميل بررسي گام‌هاي باقيمانده براي تغيير نقش نيروهاي بيگانه در خاک عراق توافق کرده‌اند.

بغداد و واشنگتن در دور سوم گفت‌و‌گوهاي راهبردي بر سر خروج نيروهاي رزمي آمريکا از خاک عراق تا تاريخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ به توافق رسيدند.

مصطفي الکاظمي نخست‌وزير عراق در جريان سفير اخير خود به آمريکا و در ديدار با «جو بايدن» رئيس‌جمهور اين کشور درباره مسائل مختلفي گفت‌وگو کرد و در عين حال، بر لزوم خروج نيروهاي رزمي آمريکا از عراق تا پايان سال جاري ميلادي تأکيد نمود.

با اين حال، منابع خبري با مقايسه بيانيه جديد و بيانيه پيشين خبر دادند که بيانيه جديد تفاوتي با بيانيه دور سوم ندارد و فقط نامگذاري‌ها تغيير کرده است.

در همين خصوص، روزنامه «العربي الجديد»، در يکي از گزارش‌هاي خود به اين مسئله پرداخت و در اين خصوص نوشت: «به نظر نمي‌رسد که توافق دور چهارم و پاياني گفت‌و‌گوهاي راهبردي آمريکا و عراق که  پريروز صورت گرفت و شامل خروج نيروهاي رزمي [آمريکايي] تا ۳۱ دسامبر آينده و تغيير عنوان حضور نظامي آمريکا در عراق به مستشاري و آموزشي بود، مسئله جديدي باشد يا منجر به محدود کردن نقش نظامي آمريکا در عراق شود».

العربي الجديد خاطر نشان کرده بود که بيانيه رسمي مشترک دور سوم گفت‌و‌گوها ميان دو طرف در تاريخ هفتم آوريل گذشته بر همين موارد تأکيد کرده بود به نحوي که در آن عنوان شده بود: «با توجه به توسعه توانمندي‌ نيروهاي امنيتي عراق، دو طرف به اين نتيجه رسيدند که نقش آمريکا و نيروهاي ائتلاف اکنون به مأموريت‌هاي آموزشي و مشورت‌دهي تغيير يافته است».

اين درحالي است که پارلمان عراق در دي ماه سال ۹۸، در پي اقدام جنايتکارانه آمريکا در ترور سردار سپهبد شهيد حاج قاسم سليماني فرمانده شهيد نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران و شهيد ابومهدي المهندس نائب رئيس شهيد سازمان الحشد الشعبي عراق، طرح اخراج نظاميان آمريکايي از خاک اين کشور را تصويب کرد؛ اما با اين حال، آمريکا همچنان بر نقض اين مصوبه و باقي ماندن در خاک عراق اصرار مي‌ورزد.

در همين خصوص، «جوئي هود»‌ دستياور وزير امور خارجه آمريکا در مصاحبه اخير خود با شبکه «الحره» به مسئله خروج آمريکا از عراق پرداخت و در اين خصوص گفت: «رئيس‌جمهور به روشني بيان کرد که حضور نظامي ما در عراق و سوريه ادامه خواهد داشت. در عراق مأموريت ما به غيررزمي تغييريافته است زيرا نيروهاي امنيتي عراق به خوبي از تجهيزات، آموزش‌ها، راهنمايي‌ها و اطلاعات ما براي مبارزه با داعش به خوبي استفاده کردند. اين مسئله تداوم خواهد داشت».

او همچنين در اين خصوص گفته بود: «مأموريت ما در افغانستان تکميل شد. منافع ما در عراق با گذر زمان پابرجا خواهد ماند و اين تنها شامل امنيت نخواهد بود بلکه کمک به نيروهاي امنيتي عراق، نيروهاي دموکراتيک سوريه را نيز براي شکست کامل داعش در برخواهد گرفت و اين مسئله زمان‌بر خواهد بود».

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar