نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

جزئیات ادعایی «بلومبرگ» از تیراندازی درنشست مقام‌های طالبان در کاخ ریاست‌جمهوری

منبع
فارس
بروزرسانی
جزئیات ادعایی «بلومبرگ» از تیراندازی درنشست مقام‌های طالبان در کاخ ریاست‌جمهوری

فارس/ خبرگزاري آمريکايي بلومبرگ به جزئياتي از درگيري و تيراندازي ادعايي در جريان نشست مقام‌هاي طالبان در کاخ رياست جمهوري اشاره کرد که طي آن، ملا عبدالغني برادر به حاشيه رانده شد.

خبرگزاري آمريکايي بلومبرگ به نقل از منابع مطلع با اشاره به اين موضوع نوشت: «"ملا عبدالغني برادر" چهره شناخته شده‌اي که مذاکرات صلح با آمريکا را به پيش برده بود در اوايل ماه سپتامبر (اواسط شهريور) به صورت فيزيکي مورد حمله يکي از سران شبکه حقاني در کاخ رياست جمهوري افغانستان و در جريان انجام گفت‌وگوهايي براي تشکيل کابينه قرار گرفت».

بر اساس گفته يک منبع مطلع از اين حادثه که خواست نامش فاش نشود، عبدالغني برادر، بر تشکيل کابينه‌اي فراگير که شامل سران غيرطالبان و ديگر قوميت‌ها، اصرار داشته است تا اين کابينه براي جامعه جهاني مورد پذيرش قرار بگيرد اما در اين ديدار، "خليل الرحمن حقاني" از صندلي خود برخواسته و شروع به کتک زدن اين مقام طالبان کرده است.

بر اساس گفته اين منابع مطلع، پس از اين حادثه، محافظان وارد اين نزاع شده و اقدام به تيراندازي به سوي يکديگر کرده که طي آن تعدادي از آنها کشته و مجروح شدند.

در حالي که برادر در اين حادثه آسيب نديد اما از کابل خارج شده و راهي قندهار (مقر طالبان) شد تا با «هيبت‌الله اخندزاده» رهبر معنوي طالبان گفت‌وگو کند.

ترکيب کابينه طالبان روز 7 سپتامبر (26 شهريور) اعلام شد و هيچ کدام از اعضاي کابينه خارج از گروه طالبان نبوده و 90 درصد پست‌ها نيز متعلق به قوم پشتون بوده است.

اعضاي شبکه حقاني که تحت تحريم‌هاي آمريکا قرار دارند نيز 4 پست در کابينه بدست آوردند و «سراج الدين حقاني» رهبر شبکه حقاني که در ليست تروريستي و تحت تعقيب پليس فدرال آمريکا قرار دارند به عنوان سرپست وزارت کشور انتخاب شود. ملا عبدالغني برادر نيز به عنوان يکي از دو معاونان نخست وزير معرفي شد. طالبان و شبکه حقاني حدود سال 2016 با يکديگر ادغام شدند.

افراد مطلع گفتند که رئيس سازمان اطلاعات پاکستان که در جريان تشکيل کابينه در کابل حضور داشته از حقاني‌ها در برابر ملا عبدالغني برادر که هشت سال در زندان پاکستان بوده، حمايت کرده است. ملا عبدالغني برادر با اقدام دولت ترامپ و براي مشارکت در گفت‌وگوهاي صلح از زندان آزاد شده بود.

اين منابع مطلع گفتند که ملا محمد حسن که فرد کمتر شناخته شده‌اي است به اين دليل به جاي ملاعبدالغني برادر به عنوان نخست وزير انتخاب شد چون ارتباط بهتري با اسلام آباد داشته و تهديدي براي شبکه حقاني به شمار نمي‌آيد.

خبرگزاري بلومبرگ نوشت که دفتر رسانه‌اي ارتش پاکستان به درخواست‌ها براي اظهار نظر در اين باره پاسخ نداده‌اند.

طي هفته گذشته، اعضاي گروه طالبان گزارش‌ها درباره بروز درگيري را رد کردند. برادر نيز روز پنجشنبه در تلويزيون دولتي اين کشور ظاهر شد تا به شايعات درباره مجروح يا کشته شدن خود پايان دهد.

اما ملا عبدالغني برادر روز 12 سپتامبر و در جريان استقبال از «شيخ محمد بن عبدالرحمن آل ثاني» وزير امور خارجه قطر حضور نداشته است و در نخستين جلسه کابينه وزيران طالبان که اين هفته برگزار شد نيز حاضر نشد.

برادر در صحبت کوتاهي که با تلويزيون رسمي افغانستان داشت گفت که «الحمدالله من سالم هستم». بيانيه ديگري که نيز در رسانه‌ها منتشر شده هرگونه درگيري داخلي در ميان طالبان را کاملا رد کرده است.

اما عدم حضور وي در جريان سفر هيئت قطري، در حالي که ديگر اعضاي کابينه از جمله اعضاي شبکه حقاني حضور داشتند، به شايعات دامن زد. قطر سال‌ها ميزبان ملا عبدالغني برادر بود و اين مقام طالبان طي اين سال‌ها با مقام‌هاي آمريکايي از جمله «مايک پامپئو» وزير خارجه سابق آمريکا براي پايان دادن به طولاني‌ترين جنگ آمريکا مذاکره مي‌کرد.

برادر در توجيه عدم حضور خود در جريان سفر مقام قطري به کابل گفت که از سفر وزير خارجه قطر به کابل مطلع نبوده و وي در سفر بوده و نمي‌توانسته سفر خود را قطع کرده و به کابل بازگردد.

بلومبرگ نوشت که «بلال کريمي» يکي از سخنگوهاي طالبان در گفت‌وگوي تلفني گفته است که ملا عبدالغني برادر به حاشيه رانده نشده و انتظار مي‌رود که وي به زودي بازگردد.

کريمي گفت: «هيچگونه اختلافي ميان رهبران امارت اسلامي وجود ندارد. آنها براي دستيابي به پست و مقام دولتي نزاع نمي‌کنند».

ملا عبدالغني هر چند با عنوان ملا شهرت دارد و مدتي هم در  مدارس ديني درس خوانده اما تعليمات ديني را به پايان نرسانده است.

وي از دوران نوجواني با ملا عمر نخستين رهبر طالبان دوست بود و ملا عمر او را برادر خود خطاب مي‌کرده است و از همين جهت به عنوان ملا بردار نيز ياد مي‌شود و يکي از چهار نفري است که 26 سال قبل گروه طالبان به رهبري ملا عمر را تاسيس کرد.

پيروان گروه طالبان از ملا برادر به عنوان يکي از مغزهاي متفکر اين گروه ياد مي‌کنند. او در مدارس پاکستان مسايل ديني خوانده و مدتي در گروه طالبان جنگيده است.

پيشتر گزارش‌هايي وجود داشت که ملا عبدالغني برادر با احمدولي کرزي برادر حامد کرزي که رئيس شوراي ولايتي قندهار در اوايل حکومت کرزي در ارتباط بوده است.

ملا برادر از فرماندهان مورد اعتماد رهبر گروه طالبان شناخته مي‌شد که در سال ۲۰۱۰، در شهر کراچي در جنوب پاکستان بازداشت و روانه زندان شد و سال ها در زندان به سر مي‌برد.

ملا بردار يکي از کساني است که در فهرست تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد قرار داشت که حق مسافرت و استفاده از خدمات بانکي را ندارد.

افراد نزديک به طالبان گفته اند که در مدتي که زنداني بوده دچار ناراحتي عصبي شده است و ميزان قند خون او هم بالاست.

در سال 1398 خورشيدي که زمزمه مذاکرات طالبان با آمريکا شنيده شد وي به دستور آمريکا از زندان آزاد شد تا مذاکرات صلح دوحه را از طرف طالبان رهبري کند.

اختلافات ميان طالبان باعث نگراني کشورهاي غربي شده که از اين گروه خواسته بودند که سياست‌هاي معتدلانه‌تري را از جمله در خصوص حقوق زنان ايفا کنند.

چين و پاکستان در حال فشار به آمريکا هستند تا از ذخاير ارزي افغانستان را از حالت بلوکه خارج کنند اين در حالي است که اين کشور با بحران اقتصادي و تورم فزاينده‌اي مواجه است.

بلومبرگ در پايان گزارش خود نوشت که روابط ميان گروه حقاني و طالبان مدت‌هاست که با تنش همراه است. اگر چه انس حقاني، يکي از رهبران کليدي اين گروه در پيامي در توييتر هرگونه اختلاف با طالبان را رد کرده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره