طرح تشکیل نیروهای واکنش سریع در اروپا تا پایان ماه اکتبر

مهر/ «آنه گرت کرامپ کارن باوئر» وزير دفاع آلمان پيشنهاد طرحي را براي ايجاد نيروي واکنش سريع کشورهاي عضو اتحاديه اروپا تا پايان ماه اکتبر امسال، داده است.
منابع خبري گزارش دادند که «آنه گرت کرامپ کارن باوئر» وزير دفاع آلمان از تصميم خود براي ارائه طرحي جهت ايجاد «نيروي واکنش سريع» اتحاديه اروپا تا پايان ماه اکتبر سال ميلادي جاري خبر داده است.
کارن باوئر در گفتگو با روزنامه «فرانکفورتر آلمانه زايتونگ»، گفت: اين بدان معني نيست که ما بايد از آمريکايي ها جدا شويم. ممکن است شرايطي وجود داشته باشد که ما منافع ديگري داشته باشيم از جمله آن منافعي که مرتبط با ناتو هستند. در اين مورد، بايد قادر باشيم که خودمان وارد عمل شويم.
وزير دفاع آلمان همچنين افزود که تحولات اخير در افغانستان (مرتبط با خروج پر هرج و مرج و غير مسئولانه نظاميان آمريکايي و ناتو از اين کشور) وي را به فکر استعفا دادن از مقام خود انداخته است اما وي تصميم گرفته است که اين کار را انجام ندهد و براي جلوگيري از تکرار شرايط مشابه در آينده تلاش کند.
پيشتر و در همين رابطه «جوزف بورل» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در مصاحبهاي با خبرگزاري فرانسه با اشاره به سقوط کابل به دست طالبان که با خروج شتابان و سراسيمه اتباع کشورهاي مختلف از خاک افغانستان همراه شد، گفته بود که اين تحولات نشان ميدهد اروپا نياز دارد توان و مقدورات نظامي خود را مستقل از آمريکا توسعه دهد.
بورل پيشتر بحران افغانستان را به عنوان زنگ هشداري براي اروپا تعبير کرده بود و گفته بود اين بحران بار ديگر لزوم نيروي دفاعي اروپا و ايجاد نيروي واکنش سريع را يادآوري کرد.
لازم به توضيح است که آمريکا پس از ۲۰ سال اشغالگري در افغانستان سرانجام در پايان ماه گذشته ميلادي (آگوست) با خروجي شتابگرانه و غيرمسئولانه از افغانستان خسارتها و لطمات جبران ناپذيري را براي مردم اين کشور به جاي گذاشت، همچنان که بيست سال اشغال نظامياش نيز دستاوردي جز جنگ، خشونت و پس رفت جامعه افغانستان حاصلي در پي نداشته است.