مدیرکل دستگاه امنیت لبنان: بین عون و میقاتی میانجیگری کردم

ايسنا/ مديرکل دستگاه امنيت لبنان فاش کرد که او بين نخست وزير و رئيس جمهور لبنان براي تسريع در تشکيل دولت جديد ميانجيگري کرده است.
به گزارش النشره، عباس ابراهيم، مديرکل دستگاه امنيت لبنان گفت: من بين ميشل عون، رئيس جمهور لبنان و نجيب ميقاتي، نخست وزير ميانجيگري کردم و به اينجا رسيديم که دولت تشکيل شد. من اطمينان دارم که دولت کليد افق گسترده تري است. ارتباط با ديگران امري ضروري در نظامهاي دموکراتيک است و موفقيت يک رجل امنيتي در ارتباط با همگان است. در هر صورت فشارهاي سياسي از خارج منجر به تسريع در روند تشکيل دولت شد اما در عين حال اگر اراده داخلي نبود دولت تشکيل نميشد. ميقاتي از من خواست ميانجيگري کنم و عون از اين طرح استقبال کرد. هماهنگي ميان سعد حريري، نخست وزير سابق و عون نبود اما اين انسجام را در ارتباط با ميقاتي شاهد بودم. فرق بين حريري و ميقاتي اين است که حريري با فراکسيونهاي پارلماني و بزرگترين فراکسيون پارلماني با رياست جبران باسيل ارتباط برقرار نکرد.
ابراهيم گفت: در چارچوب سياسي اختلافاتي بين فراکسيونهاي توسعه و آزادي و لبنان قدرتمند وجود داشت. من عليه هيچ کسي نيستم. باسيل به يک سوم باقيمانده کابينه دست نيافت و عون نيز خواهان يک سوم نبود بلکه ميخواست نقش رياست جمهوري در تشکيل دولت در نظر گرفته شود و به آن دست يافت. دولت پايدار است و نيازي به بدبيني نيست و هفته آينده از طريق ارتباط با صندوق بين المللي پول فعاليتش آغاز خواهد شد. اگر به يکديگر کمک نکنيم به قعر جهنم ميافتيم. کاهش قيمت دلار در بازار سياه مسئله مثبتي است. آيا دولتي ديدهايد که بيانيه وزارتي را با اين سرعت تهيه کند. طرحهاي آمادهاي براي اصلاحات طي ماههاي آتي وجود دارد.
وي از مصطفي الکاظمي، نخست وزير عراق به دليل کمک به لبنان در تمام پروندهها قدرداني کرد و گفت: من از الکاظمي خواستم براي تضمين تأمين برق لبنان به ما سوخت بدهد.
عباس ابراهيم گفت: دستگاه امنيت کل مسئول گذرگاههاي قانوني است. بايد از سيد حسن نصرالله، دبيرکل حزب الله لبنان تشکر کرد؛ چراکه امنيت را براي انتقال مادهاي که مردم لبنان به آن نياز دارند حفظ کرد. حزب الله همواره در معرض تحريمها قرار داشته است. زماني که انرژي به پايان ميرسد هر فردي بايد از دوستانش درخواست و از روابطش با کشورهاي ديگر استفاده کند. قاچاق از سوريه به لبنان و از لبنان به سوريه وجود دارد. دليل گذرگاههاي غيرقانوني نبود هماهنگي ميان دولت لبنان و سوريه است.
وي تأکيد کرد: سوريه يک گذرگاه اجباري براي گزينهها و توافقها با عراق و اردن است. نميتوانيم جغرافيا را تغيير بدهيم. سوريه گذرگاه گاز و فرآوردههاي نفتي است. مطمئنم که مذاکره با سوريه صرفا فني بود. سوريه هيچ روزي در هيچ درخواستي که به لبنانيها کمک کند، مانع تراشي نکرده است. گاز مصر نياز به يک ماه دارد تا به ديرعمار برسد. سوريه آماده اصلاح شبکه آن است.
ابراهيم درباره انتخابات پارلماني گفت: برخي خواهان انتخابات پارلماني زودهنگام هستند. عون بر برگزاري انتخابات در موعد خود تأکيد دارد.
وي درباره تحقيقات درخصوص انفجار بندر بيروت گفت: تا به اين لحظه به صورت رسمي به من گفته نشده که بايد تحت بازجويي قرار بگيرم. طارق بيطار، قاضي پرونده به روند قانوني در اين راستا پايبند است. قانون به عباس ابراهيم اجازه نميدهد که در مقابل قانون قرار گيرد. من اولين کسي بودم که به محل انفجار رفتم. زماني که قانون اجازه بدهد مقابل قاضي بيطار قرار ميگيرم. در صورتي که وزير کشور اجازه پيگردم را بدهد روز بعد حتما مقابل قاضي قرار ميگيرم. اگر کسي دنبال تسويه حساب با من است آمادهام.
عباس ابراهيم درباره سرنوشت بازداشت شدگان در زندانهاي سوريه گفت: ما منتظر دستورات سياسي هستيم. دستگاه امنيت کل مسئول اين پرونده است اما ما نميتوانيم بدون تصميم سياسي وارد اين پرونده شويم. اين پرونده باز خواهد شد و براي بستن نهايي آن تلاش ميکنيم.