نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

عقب‌نشینی بلینکن از موضع‌گیری تند در قبال چین

منبع
فارس
بروزرسانی
عقب‌نشینی بلینکن از موضع‌گیری تند در قبال چین

فارس/ در پي افزايش تنش‌ها ميان پکن و واشنگتن، وزير امور خارجه آمريکا پيامي توئيتري درباره هنگ‌کنگ را حذف کرده و يک پيام توئيتري ملايم‌تر را جايگزين آن کرد.

به نوشته وبگاه شبکه «فاکس نيوز»، بلينکن در اين پيام توئيتري نوشته بود: «پکن بايد اجازه دهد صداي هنگ‌کنگي‌ها شنيده شود. رد صلاحيت نمايندگان شوراي محلي توسط جمهوري خلق چين، فقط ثبات درازمدت سياسي و اجتماعي هنگ‌کنگ را تضعيف مي‌کند».
وزير امور خارجه آمريکا افزود: «ما در کنار مردم هنگ‌کنگ مي‌ايستيم و به حمايت از حقوق انساني و آزادي‌هاي اساسي آن‌ها ادامه مي‌دهيم».
بلينکن اين پيام را پس از آن منتشر کرد که صلاحيت هفت نماينده شوراي هنگ‌کنگ را به خاطر عدم اعتبار سوگند آن‌ها رد شد. پارلمان چين سال گذشته قانوني را تصويب کرده که طبق آن افرادي که تفکرات ضد ملي‌گرايي داشته باشند، از حضور در مقامات دولتي در هنگ‌کنگ محروم مي‌شوند.
سال گذشته در پي مطرح شدن قانون استرداد مجرمين به سرزمين اصلي، مخالفان دولت هنگ‌کنگ با تحريک دولت‌هاي غربي دست به تظاهرات گسترده زدند. رفته رفته اين اعتراضات به تخريب اموال عمومي و حمله به نيروهاي پليس کشيده شد.
وزير امور خارجه آمريکا پس از پاک کردن توئيت خود در پيامي ملايم‌تر نوشت: «رد صلاحيت هفت نماينده شوراي محلي توسط جمهوري خلق چين، توانايي مردم هنگ‌کنگ در مشارکت در اداره امورشان را تضعيف مي‌کند. دولت‌ها بايد مردمي که نماينده آن‌ها هستند خدمت کنند. کاهش اين نمايندگي برخلاف روح قانون اساسي هنگ‌کنگ است».
سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا در توضيحي به فاکس نيوز مدعي شد، بلينکن پيام توئيتري خود را به‌دليل حذف کرده است که قرار بود توسط صفحه رسمي اين وزارتخانه منتشر شود.
پيش‌تر نيز صفحه توئيتري وزارت امور خارجه آمريکا در پيامي، تايوان را در ليست «کشورهاي» دريافت کننده واکسن کروناي آمريکايي قرار داده بود.
اين وزارتخانه ساعتي بعد اين پيام توئيتري را حذف کرد. اين اقدام واکنش تايوان به عنوان متحد آمريکا را در پي داشت. تايواني‌ها هشدار دادند چنين رفتارهايي پيامي غلط به چين منتقل مي‌کند.
پکن، تايوان را بخشي از سرزمين چين مي‌داند و تحرکات آمريکا و فروش سلاح به تايوان را نقض حاکميت خود و مغاير با سياست «چين واحد» ارزيابي مي‌کند. با اين حال آمريکا با اعزام ناو به تنگه تايوان و کمک نظامي به تايوان عملا در مسير حمايت از اين جزيره است و پکن بارها به اين مسئله اعتراض کرده است. اين در حالي است که کشورهاي عضو سازمان ملل متحد از جمله آمريکا، تايوان را به عنوان کشور مستقل به رسميت نمي‌شناسند.
ورود دولت «دونالد ترامپ» به جنگ تجاري با چين، روابط اين دو کشور را بيش از پيش تيره کرده و در اين مدت، مداخله واشنگتن در امور مناطقي همچون هنگ‌کنگ و تايوان، يکي از اهرم‌هاي فشار عليه پکن بوده است.
از يک سو کشتي‌هاي جنگي آمريکايي به بهانه آزادي ناوبري در آب‌هاي بين‌المللي، بارها از تنگه تايوان عبور کرده‌اند و از سوي ديگر، چيني‌ها در واکنش به اقدامات تحريک‌آميز آمريکا، هواپيماهاي جنگي خود را از فراز حريم هوايي آسمان تايوان عبور داده‌اند.
اکنون امضاي توافق همکاري ميان آمريکا، انگليس و استراليا براي افزايش حضور در حوزه اقيانوس هند و آرام، به موضوع جديد براي تنش ميان چين و آمريکا و متحدانش تبديل شده است. بر اساس اين توافق، لندن و واشنگتن به استراليا کمک خواهند کرد به فناوري ساخت زيردريايي‌هاي اتمي دست پيدا کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره