نماد آخرین خبر

ناظران انتخاباتی اتحادیه اروپا بعد از 15 سال به ونزوئلا می‌روند

منبع
فارس
بروزرسانی
ناظران انتخاباتی اتحادیه اروپا بعد از 15 سال به ونزوئلا می‌روند

فارس/ اتحادیه اروپا قصد دارد برخلاف میل آمریکا، هیأتی را برای نظارت بر انتخابات محلی ونزوئلا به این کشور اعزام کند.
به نوشته وبگاه شبکه «سی‌اِن‌اِن»، در پی تلاش‌های بی‌حاصل کشورهای غربی برای سرنگونی «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا، اعزام نمایندگان بروکسل به کاراکاس، به‌نوعی به‌رسمیت شناختن دولت قانونی مادورو خواهد بود.
این در حالی است که اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۶ نماینده‌ای به ونزوئلا اعزام نکرده است و به گفته «آندرس اوفنهایمر» ستون نویس روزنامه آمریکایی «میامی هرالد»، در این مدت، بروکسل معتقد بوده انتخابات ونزوئلا به صورت سالم برگزار نمی‌شود.
اوفنهایمر در یادداشت خود نوشته است، احتمالاً اتحادیه اروپا پس از برگزاری انتخابات ونزوئلا اعلام می‌کند که تخلفی جدی در آن رخ نداده و با این کار، مادورو حصول یک پیروزی سالم را اعلام خواهد کرد.
سی‌اِن‌اِن به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت، این‌ها فقط نگرانی‌های یک ستون نویس نبوده و اتحادیه اروپا با هر انگیزه‌ای که داشته باشد، به مشروعیت بخشیدن به حضور مادورو در قدرت منتج خواهد شد.
این شبکه آمریکایی با ابراز ناخرسندی از این اقدام اتحادیه اروپا و تقابل آن با خواسته‌های واشنگتن، به نقل از افراد مطلع در بروکسل می‌نویسد، سفر این هیأت به ونزوئلا با دعوت شورای ملی انتخاباتی این کشور انجام می‌گیرد و قرار نیست مهر تأیید اتحادیه اروپا بر این انتخابات باشد.

یک مقام اتحادیه اروپا نیز گفت، پانزده سال پیش نیز هیأت اتحادیه اروپا به ونزوئلا رفت تا ببیند انتخابات این کشور تا چه حد با «دستورالعمل‌های سال ۲۰۰۵ سازمان ملل» هم‌خوانی دارد.
این مقام اروپایی در واکنش به نارضایتی آمریکا از چنین اقدامی گفت:‌ «فرقی نمی‌کند که عراق، پرو، پاکستان یا مالی را به چه شکل مورد نظارت قرار می‌دهیم. این یکی از معتبرترین نظارت‌های انتخاباتی در جهان است و اگر شرکای ما سوالی پرسند با منطق جواب می‌دهیم. ما مجبور نیستیم خود را برای کسی توجیه کنیم».
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به سی‌ان‌ان مدعی شد:‌ «آمریکا برگزاری انتخابات محلی، پارلمان ملی و ریاست جمهوری در ونزوئلا به شکلی آزاد و عادلانه را برای دستیابی مردم ونزوئلا به راه‌حلی مسالمت‌آمیز و دموکراتیک برای بحرانی که کشور آن‌ها گرفتارش شده است، ضروری می‌داند».
این مقام آمریکایی افزود: «اتحادیه اروپا و کانادا در بیانیه مشترکی در بیست و پنجم ژوئن و چهاردهم آگوست، به وضوع اعلام کردند که دیدگاه‌های مشترکی با ما دارند. برای سوالات بیشتر درباره برنامه اتحادیه اروپا در زمینه مأموریت نظارت انتخاباتی، شما را به مقامات اتحادیه اروپا ارجاع می‌دهیم».
طی ماه‌های اخیر، اتحادیه اروپا و آمریکا در برخی زمینه‌ها با اختلافاتی مواجه شده‌اند. از یک سو پس از اجرای بی‌نظم خروج نیروهای خارجی به رهبری آمریکا از افغانستان، اتحادیه اروپا بحث تشکیل ارتش اروپایی را مطرح کرده و از سوی دیگر، به توافق همکاری آمریکا، انگلیس و استرالیا برای ساخت زیردریایی اتمی که در پی آن فرانسه از قراردادی مشابه با استرالیایی‌ها حذف شد، واکنش منفی نشان داده است.
سی‌ان‌ان در این‌باره نوشت، با توجه به رویکرد اتحادیه اروپا درخصوص افزایش نفوذ به‌صورت یک قدرت جهانی متمایز و همچنین دفاع از ارزش‌های غربی به‌جای کمک به گسترش نفوذ آمریکا، بروز چنین تنش‌هایی میان بروکسل و واشنگتن تا حدی غیر قابل اجتناب خواهد بود.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ماه گذشته از نتیجه مذاکرات دولت ونزوئلا با مخالفانش استقبال کرده و در پیامی توئیتری نوشت: «از تلاش‌های هر دو طرف در مذاکرات مکزیک، به‌ویژه توافق حاصل شده برای مقابله با کووید-۱۹ استقبال می‌کنم».
این مقام اروپایی افزود: «همچنین اطمینان دارم که دورهای بعدی این مذاکرات پیچیده با حسن نیت و با محور حقوق قانونی و قضایی ادامه خواهد یافت. اتحادیه اروپا آمادگی دارد از این روند حمایت کند».
اتحادیه اروپا همچنین بهمن سال گذشته با عقب‌نشینی از مواضع پیشین خود، اعلام کرد «خوان گوایدو» را به عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت نمی‌شناسد.
این اتحادیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «علیرغم آن که گوایدو را یک "طرف مذاکره دارای امتیاز" به حساب می‌آوریم، از این پس وی را رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا نمی‌دانیم».
بیست و هفت عضو این بلوک در این بیانیه مشترک گفتند علیرغم آن که در قطعنامه پارلمان اروپا از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته شده بود به رئیس‌جمهور موقت خواندن گوایدو ادامه دهند، این اتحادیه او را تنها بخشی از مخالفان «دموکراتیک» می‌داند. 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره